ERKEK MUHABBETİM TÜNEKTE DURAMIYOR

Veli IRMAK

Üyemiz
Adı
Veli
Soyadı
IRMAK
Öncelikle herkese iyi akşamlar abilerim ablalarım.Benim erkek mubişlerden birinde 15 gün kadar önce bir mantar problemi vardı.Evdeki kullandığımız Trovazol adında bir mantar kremini kullanarak iyileştirme yoluna gideyim dedim.Sadece 2 sefer ve 2 gün arayla kullandım bu kremi. % 70-80 de iyi geldi,gözle görülür şekilde fark etti. Ancak tekrar kullanacağım gün bir de dikkat ettim ki son kullanma tarihini 2 ay geçirmişiz ilacın.Hemen kestim ama 3 gün sonra bu kuşumun dışkısını çok cıvık ve kokulu bir şekilde ( önce istifra ettiğini düşündüm,o şekilde bir koku vardı ) yaptığını fark ettim.Ertesi gün vitaformlu su vermeye başladım.Bu gün vitaformun 4. günü.Dışkısı görüntü ve koku bakımından normale yakın diyebilirim.Ama arkadaşlar bu akşam üzeri dikkat ettim ki kuşum tüneğinde sabit şekilde durmada zorlanıyor gibi,ara ara yalpalıyor.Daha başka ne yapabilirim diye siz tecrübeli ustalarıma bir danışayım dedim.
Saygılar,sevgiler.
Yapacağınız açıklamalarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Eğer yanlışsam arkadaşlar beni düzeltsin.Neden vitaform verdiniz.Vitaform bir antibiyortik.Her antibiyotik gibi verildiğinde sağlıklı hücre metabolizmasına da zarar veriyor.Zaten adamlarda onun için içine vitamin eklemişler.Kötü ve hastalıklı yada bakterili/virüslü hücreleri yok ederken hasta olmayanları da etkiliyor.Sizin kuş zaten hasta bir darbede sizden gelmiş.
Tekrar ediyorum bu benim çat pat biyoloji bilgim ile yaptığım yorumumdur.

gurhun_ayaz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Gürhun
Soyadı
Ayaz
Eğer kuşunuz son kullanma tarihi geçmiş mantar ilacını kullandıktan sonra bu hale geldiyse zehirlenmiş olma ihtimali var. Antibiyotik vermeniz gereksiz olmuş onun yerine içini temizlicek yeşillikli mama ve temiz su vermelisiniz bence. Kısa zamanda toparlar kendini. Geçmiş olsun..

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
Geçmiş olsun.kuşunuzun videosunu yada fotografını yükleme şansınız varmı acaba?yanlış yorum yapmamak adına görmek iyi olur diye düşündüm....

metkuy

Uzman Üyemiz
Geçmiş olsun , rastgele ilaç kullanmamak gerek , kuşun rahatsızlığının ne olduğu konusunda yardım alabilmek için resimlerle ayrıntılı bilgi verirseniz daha hızlı sonuç alırsınız.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
gozturk' Alıntı:
Neden vitaform verdiniz.Vitaform bir antibiyortik.Her antibiyotik gibi verildiğinde sağlıklı hücre metabolizmasına da zarar veriyor.Zaten adamlarda onun için içine vitamin eklemişler.Kötü ve hastalıklı yada bakterili/virüslü hücreleri yok ederken hasta olmayanları da etkiliyor.Sizin kuş zaten hasta bir darbede sizden gelmiş.
    Aynen katılıyorum..

Gürhun Ayaz' Alıntı:
Eğer kuşunuz son kullanma tarihi geçmiş mantar ilacını kullandıktan sonra bu hale geldiyse zehirlenmiş olma ihtimali var. Antibiyotik vermeniz gereksiz olmuş onun yerine içini temizlicek yeşillikli mama ve temiz su vermelisiniz bence. Kısa zamanda toparlar kendini. Geçmiş olsun..
  Aynen katılıyorum..
  Eğer sağlığını bozacak başka bir faktör olmadıysa; Kuşunuzun ayağındaki merhem sindirim sistemine alınarak zehirlenme etkisi göstermiş olabilir.. Sonrada Vitaform vermişsiniz.
  Veli bey, Vitaform'un üzerinde MuhabbetKuşları için uygun dozaj belirtilmiş mi ?
  Size bu tedaviyi bir Veteriner mi önerdi ?

Dilerim, kuşunuz kısa zamanda sağlığına kavuşur..
  Lütfen, Veterinerlik Fakültesi bitirmeyen kişilerin tedavi önerilerine ehemmiyet göstermeyiniz.

Veli IRMAK

Üyemiz
Adı
Veli
Soyadı
IRMAK
Arkadaşlar foto olarak bir fikir vereceğini düşünmüyorum, çünkü sağlıklı bir görüntüsü var.Tüyleri çok çok az kabarık, hasta gibi değil yani.Zehirlenmiş olabileceğini sanıyorum ben de.İnşallah en kısa zamanda iyileşir.
Evet Vitaform'u bir veteriner önerdi.
Açıklamalarınızın için çok teşekkürler.