erkek olduğuna eminmisiniz ?

ibraksum

Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
aksu
merhaba arkadaşlar, kuşumun herkes erkek olduğunu söylüyor ve bu yüzden eş olarak defalarca değişik dişi kuşlarla eş tutturmaya çalıştım ancak erkek sandığım kuşum başka bir erkek kuşa resmen asılıyor türlü türlü numaralar çekiyor hatta üstüne ayağını atıyor şaşılcak şey, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim saygılar.

IMG 0998

http://k1311.hizliresim.com/1h/j/ul124.jpg

http://k1311.hizliresim.com/1h/j/ul13h.jpg

http://p1311.hizliresim.com/1h/j/ul19x.jpg

ibraksum

Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
aksu
hocam o nasıl olcak  ben bu kuşa hiçbir dişiyi beğendiremedim ama şuan bi başka erkek kuşuma yaptıklarını görünce hayrete düşmüş vaziyetteyim  :)

ercinozkan

Uzman Üyemiz
Adı
Erçin
Soyadı
Özkan
İbrahim AKSU' Alıntı:
hocam o nasıl olcak  ben bu kuşa hiçbir dişiyi beğendiremedim ama şuan bi başka erkek kuşuma yaptıklarını görünce hayrete düşmüş vaziyetteyim  :)
:) bunlar hep olası durumlar..erkek erkeğe ayak atar kusar vs vs keza dişi dişiyede öyle (çiftleşmeye çalıştıklarıda görülmüştür) siz kendinizmi seçiyorsunuz dişisini? cevabınız evetse kendisinin seçmesine izin verin imkanınız varsa erkeğinizi götürün :) ama şöyle bir durumda var size alışkın ve evcil bir muhabbet kuşunun eşleşmesi kolay değildir ki benim başımada aynı durumlar gelmişti :)

ibraksum

Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
aksu
başta diğer erkek kuş pek oralı olmuyordu buz gibi duruyordu ama oda çözüldü şuan yem kusuyolar sanırım yada ona benzer bişey işte  :)
petshopun kafesinde bikaç gün geçti seçmedi, kendim gittim aldım bisürü dişi koydum yanına yine olmadı malesef :(

ibraksum

Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
aksu
teşekkürler hocam, peki neden erkeğe takılıyor ona binbir türlü oyunlar yapıyor, görseniz sizde şaşarsınız

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
maşallah kuşunuz çok hareketli ve saglıklı erkek.
1.si dişi kuşlar konuşmazlar, konuşsalar bile en çok 1-2 kelime belki söylerler.
2.si kuşunuzun cere(burun) rengi mavi buda erkek oldugunu gösteriyor.
3.sü erkek erkege çiftleşmeye çalışması kuşların birbirilerini kızıştırdıgından kaynaklanıyor.çiftleşmeye ön hazırlık alıştırma gibi birşey :)
kuşunuzun yanına ceresi kahverengi olanından bir dişi satın alın.beyaz renklilerde dişi ama kahverengi olanlar kızgınlaşmış oluyor. ve kafesinizde mutlaka folluk(yumurtalık) olması gerekiyor. ondan sonra sabırla beklemeniz gerekiyor.
kuşunuz evcil oldugu için sizinle daha çok vakit geçirmesi dişiye pek alışamaması normal ama bu yavru alamayacagınız manasınada gelmez. çok uzun bir yazı oldu ama açıklayıcı olsun istedim.
bol yavrulu günler..  ;D

muratkoç1983

Yeni Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
koç
arkADAŞIM ilk önce kuşun erkek. forumda dişi kuş 1-2 kelimeden fazla konuşmaz demişler . 80 çift erli 10 çift Jumbo vs. üretim yapıyorum. evimde dişi muhabbet kuşu besliyorum inanın tüyleri çıkmadan alıştırmaya sevmeye başladım örnek olarak bir kelimeyi dün dinliyor bugün vea yarın kesin olarak söyleyebiliyor ortalama 30-40 kelime ezberleyebiliyor. erkeklere göre az kelime söylediği kesin ama bu 1-2 kelime vea her dişi kuş için geçerli değil. insana alışkın olan bir erkek muhabbet kuşu nun eşlenmesi çor zor oluyor. ama kur yapabilir.