ERKEN KIZIŞMADA ÇİFTLEŞME OLURSA SORUNLAR NE OLUR ?

ercanyasar

Uzman Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
yasar
Merhabalar.

daha önceki açtığım konuda kuşlarımın erken kızşmaya başladığını belirtmiştim. forumdaki üreticiler ve denizlide ki 2 eski üretici bunun doğal olduğunu ve 3,5 aylık kuşlardan yavru almış olduklarını belirttiler.

ancak benim aklıma takılan şu ki bu kuşlar çiftleşirse ve dişi yumurta oluşturursa dişi bundan ne gibi zarar görür. yuvalık olmasa bile yumurta oluşturup yumurtlayabiliyor kafes tabanına dişiler.

böyle bir durumda dişi ne gibi sorunlar yaşayabilir ve yumurta oluşturmaması için ne yapabilirim durum tehlikeli olursa ?

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
1.dişi kuş erken yumurtlarsa yani 3-4 aylıkken dişi çabuk yıpranır ve ömrü kısa olur

2. bu erken yumurtlama olayı büyük üretimhaneler için geçerlidir genelde ev ortamında kuş en az 7-8 aylıkken yumrtlar.

3.yuvalık takmazsanız hayvanlar çiftleşmez ve bu sorunların önüne geçmiş olursun
yuvalık takılı olmadan yumurtlama olayı genelde tek olarak beslenen dişilerde görülür oda kızgınlık yumurtasıdır onuda 1 yaşından önce yumurtlamaz

ercanyasar

Uzman Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
yasar
teşekkürler. bir forumda erken yumurtlamanın en büyük sorunlarının rahim dışarı çıkması ve yumurta tıkanması olduğunu yazmışlardı.

evet ev ortamında olmazmış ama bazen iyi bakımla alakalı olabiyormuş oda beni buldu. ki mamaya tenezzül bile etmiyorlar

yuvalık takmayacağım ama erkek iyice dişinin peşinde ayak atıyor sürekli

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Ercan YAŞAR' Alıntı:
teşekkürler. bir forumda erken yumurtlamanın en büyük sorunlarının rahim dışarı çıkması ve yumurta tıkanması olduğunu yazmışlardı.

evet ev ortamında olmazmış ama bazen iyi bakımla alakalı olabiyormuş oda beni buldu. ki mamaya tenezzül bile etmiyorlar

yuvalık takmayacağım ama erkek iyice dişinin peşinde ayak atıyor sürekli
kuşlarınız kaç aylık

ercanyasar

Uzman Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
yasar
dişi max. 3,5 aylık erkek 5 aylık felan dişinin ceresinin yarası kahve artık :/ erkek maviye döndü

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Ercan YAŞAR' Alıntı:
dişi max. 3,5 aylık erkek 5 aylık felan dişinin ceresinin yarası kahve artık :/ erkek maviye döndü
yuvalığı takın, sıkıntı olmaz bırakın yavruları olsun.