Eş alımı ve hırçınlaşma sorunu

Mirage28

Yeni Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
Çetin
Merhabalar, benim 4 aylık bana çok alışkın dişi kuşum var bunun yanına dün 2 aylık bir erkek kuş aldım. Sorunum şu: dişi kuşum erkeği hiç rahat bırakmıyor sürekli ona karışıyor yem yedirmiyor vs. ve sert olmamakla birlikte gagalıyor erkeği. Bir de dişi kuşum bana çok alışkımdı dünde öyleydi ancak bugün erkeği ve kafesi çok sahiplenmiş şekilde beni çok ısırıyor hemde çok fena ısırıyor, hemen elime gelen kuş şimdi  hiç gelmiyor ama yem uzatınca eskisi gibi geliyor ne yapmam lazım? Acaba erkekle bir anlaşmazlık yaşıyor fa banamı saldırıyor? Nedir bu hırçınlık probleminin çözümü?

Teşekkürler

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Kafesin sahibi varken yeni kuş gelmiş. Hem de 2 aylık küçük birkuş. Dişi olanın kafese yeni gelene yaptıkları kendi beyin yapılarında normal. Erkeği başka kafese ayırın biraz eve alışsın size alışsın azıcıkda büyüsün. Sonra dişiyi erkeğin kafesine alırsanız böyle olmaz. Erkek ona baskı kuracaktır.

Mirage28

Yeni Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
Çetin
Anladım ayırdımvikisini yan yana koydum bakışıyorlar ve erkeği başka odaya koymaya çalışınca ikiside ötüyor. Son olarak bana alışkın olan dişi kuşum hala sert bir şekilde beni çok ısırıyor bunun nedeni nedir?

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Dişiler öyledir. Biraz sert mizaçlıdırlar. Erkekler daha sakindirler.

Mirage28

Yeni Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
Çetin
Peki bana olan alışkanlığını kaybeder mi? Ya da kaybetmemesi için ne yapmam gerekiyor?

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Eşi ve yavruları olduğunda anlayacaksınız. Bizim kuş erkek 8 aydır eşli halen konuşmaya devam ediyor ve elimi yaklaştırdığımda bana yaklaşıyor ve oynuyor. Dişiler yavruyla çok ilgilendiğinden aynı mı olur bilemiyorum.

Mirage28

Yeni Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
Çetin
Anladım, kafesleri yan yana koydum hiç durmuyorlar birbirlerine karşı hep ötüp uçuşuyorlar, erkeğin kullanacağım kafeste hakimiyet kurmasıno bekliyorum ne kadar süre ayrı tutmam iyi olur?

Mirage28

Yeni Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
Çetin
Son birşey sorucam, 2 aylık vu eykeği kendime alıştırmam için dişiyi ona hiç göstermem mi gerekir? Yani kafesler şuan yan yana duruyor dişi ayrı etkek ayrı kafeste erkeği kendime alıştırmak istiyorum bunum için dişinin kafesini başka odaya mı almalıyım yoksa aynı yerse kalabilir mi? İki kafes karşılıklı olursa erkek kuşun bana alışması zor mu olur?

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Erkeğin size alışması için dişinin sesini bile duymaması lazım. Onlar diğer oda dan bile kendi dillerinde haberleşirler.

Mirage28

Yeni Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
Çetin
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
Erkeğin size alışması için dişinin sesini bile duymaması lazım. Onlar diğer oda dan bile kendi dillerinde haberleşirler.
Bazıları diyor ki aynı anda ikisinide aynı odada salın hem bana kendileri zamanla alışır hem de erkek zamanla dişinin üstünde hakimiyet kurar ve aynı kafese girerler nediyorsunuz?

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Her ikisi aynı anda çok çok usta işi. Uğraşmak isterseniz denemesi bedava.

Mirage28

Yeni Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
Çetin
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
Her ikisi aynı anda çok çok usta işi. Uğraşmak isterseniz denemesi bedava.
Anladım şuan mecburen ayrı odada tutuyorum başka yere götürme imkanım yok şuan için erkek elimden yem yemeye başladı ı yavaşça dişi kuşumda erkeği görmeyince sürekli bana geliyor, bundan sonrasını nasıl yönetiyim?

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
bu şekilde kuşların en küçüğü 5 aylık oluncaya kadar devam edin. Erkek konuşup size alışınca eşte bile olsa konuşmayı size ilgiyi bırakmaz.

Mirage28

Yeni Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
Çetin
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
bu şekilde kuşların en küçüğü 5 aylık oluncaya kadar devam edin. Erkek konuşup size alışınca eşte bile olsa konuşmayı size ilgiyi bırakmaz.
Anladım teşekkürler 3 ay daha bekleyecez :)