EŞ ALIMI

VusLat.*

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Cihat
Soyadı
Yiva
Selamun Aleyküm yine ben kusura bakmayın fakat sorularım çok olacak, zamanla sizin altın tecrülerinizle bilgileneceğim inşAllah.

30-35 Günlük bir yavrum var tek besliyorum. Konuşturacaktım vazgeçtim. Burda bir ağabeyimizin dediğinden çok etkilendim. Kendi egolarımız için hayvanı yalnız bırakmaya hacet yok. Onun da arkadasa eşe dosta ihtiyacı var sonucta.

Eş almalı mıyım ? Bir ağabeye sordum 1-2 hafta sonra al dedi. Sizce ne zaman almalıyım ?

mehmet02sevim

Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
SEVİN
öncelikle hayırlı kandiller.. kardeş abilerimden edindiğim bilgilere göre şimdi alsanda sorun olmaz . Ama alacağınız kuş dişi ise ya erkek ile aynı yaşta yada erkekten bir kaç ay daha küçük olmalı.Birde sizin kuş daha  30-35 günlük olduğu için alacağınız dişinin yaşına dikkat  etmeniz. BİRDE kendi edindiğim tecrübeye göre 30-35 günlük yavru kuşun cinsiyetinin belirlenmesi bazı kuşlarda zor olabiliyor. Kaç defa dişi diye aldığım erkek, erkek diye aldığım kuş dişi çıktı. Kendi kuşunuzun cinsiyetini kesin bir şekilde tespit edip öyle alırsanız daha sağlıklı olur.  usta abilerim yanlışım varsa af ola. yanlışlarımı düzeltmeniz temennisi ile cümleten hayırlı akşamlar.. :)

azuri

Uzman Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
ata
Eş seçiminde yaş problem değil. dişi erkekten daha büyük olabilir. Burda en fazla dikkat etmeniz gereken erkeğin dişi üzerinde hakimiyet kurması.

VusLat.*

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Cihat
Soyadı
Yiva
Sağ olun Mehmed ağabey :) Size de hayırlı kandiller.
Fakat sahibi üreticisi de bana 'erkek' diyerek verdi Ve ceresi hâlâ pembe :) değişen bir durum yok. Olmadı 1 ay daha beklerim :)

Merak etme  Uğur ağabey dikkat ederim ..  :)

Teşekkür ederim yardımlarınız için :)

hasan4022

Uzman Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
YILDIZ
yavru iken yanına koyduğun eş daha çabuk anlaşırlar yaş ilerledikçe eş seçimi dahada zorlaşırrr

geum

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
GENÇ
Onunda arkadaşı sen ol. Benim de konuşan bir kuşum var akşam eve gelince yatana kadar benden gitmiyor. En iyi arkadaşım :)

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
Cihad ERGİN' Alıntı:
Selamun Aleyküm yine ben kusura bakmayın fakat sorularım çok olacak, zamanla sizin altın tecrülerinizle bilgileneceğim inşAllah.

30-35 Günlük bir yavrum var tek besliyorum. Konuşturacaktım vazgeçtim. Burda bir ağabeyimizin dediğinden çok etkilendim. Kendi egolarımız için hayvanı yalnız bırakmaya hacet yok. Onun da arkadasa eşe dosta ihtiyacı var sonucta.

Eş almalı mıyım ? Bir ağabeye sordum 1-2 hafta sonra al dedi. Sizce ne zaman almalıyım ?
merhaba cihad bey eş seçiminde kuşunuzun cinsiyetini tam biliyorsanız karşı cinsini alıp bir kafeste  besleyin dişiler genelde 4-6 ay arası kızışırlar bu zaman zarfında kuşlar bir birine olağanca bağlanır ve sorunsuz bir yavru verme evresi geçirir  çift yapmakla çok iyi yapmışsınız kutlarım sizi KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN..