eş ayırma, yağlanma ve uçamama

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Arkadaşlar dişi kuşum aşırı yağlı, hatta kursak kısmı aşırı öne çıkıyor ve hiç uçamıyor, yaklaşık bir ay önce kuluçka geçirdi ama şimdi çiftleşmiyor. Kuşlarıma diğer evimde bakıyordum fakat hem dişi kuşu zayıflatmak hem de kızıştırmak için dişiyi erkeğinden ayırdım ve şu anda oturduğum eve getirdim, fakat dişi 4 saattir hiç bir şey yemedi, sıkıntı olur mu, hem eşinden ayrıldığı hem de yalnız kaldığı için yem yemediğini düşünüyorum ama 4 saat uzun bir süre değil mi? Kuşun suyuna limon sıktım, sık sık kafesten dışarı çıkarıyorum, kafes 60 lık, ben bu kuşu nasıl zayıflatabilirim, hiç uçamıyor...

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Kusunuzu kafesten dısarı bırakın ama yanında fılan bulunun eger kanatlarını hıc kımıldatamıyorsa daha ucamaz gecmıs olsun

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Umut ERGÜN' Alıntı:
Kusunuzu kafesten dısarı bırakın ama yanında fılan bulunun eger kanatlarını hıc kımıldatamıyorsa daha ucamaz gecmıs olsun
Kuşu 1 metreden bıraktığımda kuş kanat çırparak süzülüp aşağıya iniyor ama kendi başına havalanıp uçmuyor...

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Öyle siz kusu havadan yere atmayın siz serbest bırakın yeter bendede aynı sorun vardı 2 senedir kafesten dısarı cıkmamıstı üretimden kanatları tutmuyordu

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Umut ERGÜN' Alıntı:
Öyle siz kusu havadan yere atmayın siz serbest bırakın yeter bendede aynı sorun vardı 2 senedir kafesten dısarı cıkmamıstı üretimden kanatları tutmuyordu
dışarda kaç saat dursun, sürekli mi dışarda dursun, yemini ve suyunu dışarda mı vereyim?

bravo

Takipçi Üyemiz
Adı
ABC
Soyadı
abc
Bence kuşunuzu evde vakit bulduğunuz kadar dışarıda tutun yemleri kendiniz yada onun erişebilceiği mesafelere bırakın zamanla mekana alışacaktır daha sonra kademe kademe yüksek yerler yemleri ve suyu koyun hayvan şartlanacaktır sürekli ve zamanla daha fazla enerji harcayacaktır 2 yada 3 hafta sonra onun görebilceği ve yüksek duran bir yere koymanızı tavsiye ederim...

NOT= Bunu ben denemedim arkadaşımın babası bunu denemiş ve başarılı olmuş unutmadan sabırlı olmanızı dilerim inşallah iyileşir