Eş değiştirme

nazım

Takipçi Üyemiz
Adı
Nazım
Soyadı
CİNOĞLU
Merhabalar herkese.Eşini değiştirmek istediğim bir dişi var.Geçen sefer değiştirmek istedim,yavruları vardı uçursun diye bekledim ama uçurmadan yumurta yaptı.Bıraktım.Şimdi yine yavruları var bir haftaya yeme düşerler.Bu sefer ayırayım diyordum yine yumurtladı.Şimdi,kararsız kaldım,yumurtaları mı alayım,dişiyi mi yumurtadan alayım yoksa erkeği mi ayırayım?Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.Teşekkürler.

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
eş tutmuş kuşu nye değiştiriyorsunuz? yavrulara zarar mı veriyor.

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Eş tutmuş dişiyi değiştermenizi önermem zaten değiştirsenizde büyük ihtimal dişi eş değişikliği ve yumurtaları alınınca eşe atacağınız erkeği stresden dolayı öldürür. Kolay gelsin.

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
dişi kuşunuz eşini beğenmiş.değiştirmeyin derim.yok illaki değiştiricem derseniz yeni yavrular yeme düşmeden önce erkeği alın.ama yeni erkeği kuşunuzun yanına hemen salmayın.erkeği dişinin görebileceği yakın bir yere koyun.birbirlerine alışsınlar.sonra eşe atarsınız.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Anladığım kadarı ile dişiniz güzel ve iyi bi erkeğin yanına atıp daha güzel yavru almak istiyorsunuz.
O yumurtalar varken dişi yeni erkeği kabullenmez o yumurtaları altından alıp başka bir çifte aktarın yuvalığıda sökün.Erkek ile dişiyi ayırıp 2 hafta boyunca dişiyi tek besleyin sonrada diğer erkeğin yanına atın ve bir hafta sonra yuvalığı takın hem dişide iyice bi dinlenmiş olur.
Bu şekilde bende yaptım bi sıkıntı olmadı, Deneyin derim

nazım

Takipçi Üyemiz
Adı
Nazım
Soyadı
CİNOĞLU
Teşekkür ederim arkadaşlar.Bu çifti evde bakan bir arkadaşım bakamadığı için getirdi.Dişi jumbo kırması epey boylu,erkek yerli ve biraz zayıf.Bariz boy farkı var ve erkek beslemede iyi değil.Dişi zorlanıyor.İki sefer altışar yavrudan ikisini büyütebildiler.Diğerleri helak oldu.Değiştirmek istememin sebebi bu.

azuri

Uzman Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
ata
Niye eş değiştiriyorsunuz bırakın severek yaşasınlar. bye_happy

FeyzullahCrazymotorist

Takipçi Üyemiz
Adı
Feyzullah
Soyadı
Crazymotorist
arkadaşim  o eş kuşlar yumurtadan yavru cikariyorsa hic degiştirme yok hep boş cikıyor diyorsa erkek kisirdir bir örnek veriyim sana benim eş küşüm var 7 tane yumurtanin hepsi bos cikti benim erkek kisır ben sabah değiştirmeye gidecem inş güzel bir erkek almaya calışacam