Eş olan kuşlarım çiftleşmiyor

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Hayırlı akşamlar. Arkadaşımın üretimhanesinde emaneten duran bir çift kuşum orada çiftleşti ve ilk yumurtalarını yaptılar, yumurtalar soğuktan oluşmadı altlarından aldım.
Ev sıcak olduğundan evime alıp geldim ancak burada bir ay oldu bir türlü çiftleşmediler.
Nijerde veriyorum.
Tek çift kuş ve sessiz ortamdalar, sebebi bunlar olabilirmi, ne yapmamı önerirsiniz.
Yanlarına bir çift kuş dahamı almalıyım. Yoksa onlara mp3 den muhabbet kuşu topluluğu sesi dinletsem sürekli  çiftleşme ve yumurtlama gerçekleşirmi ?

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yer değişilkliği kuşlarda stres yapar. Çiftleşmemeleri normal. Öncelikle yeni ortamlarına uyum sağlamaları gerekli

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
yer değişikliği yapıldığı zaman kuşlar yeni ortama alışana kadar üreme faliyetlerine girmez

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
yer değişikliği yapıldığı zaman kuşlar yeni ortama alışana kadar üreme faliyetlerine girmez

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Bu durumda aynı odaya bir çift kuş daha yada ses yapan bir cihaz koymama gerek yok. Yanlızca sabredeceğim.

Burakk99

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
Demir
Ümit AKI' Alıntı:
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Bu durumda aynı odaya bir çift kuş daha yada ses yapan bir cihaz koymama gerek yok. Yanlızca sabredeceğim.
Bazen yumurtalı çiftlerde kafesin yeri değişir, yumurtaları dışarı atarlar, yumurtaları kırarlar, bazende yatmaya devam ederler, belli olmaz ama bakımlarını eksik etmeyin, sabır gösterin yavrular yakındır  :)

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Bence bir müddet yuvalik asılı ise çıkart. 10-15gün kadar ve daha sonra yuvaligi tak tekrar yumurtlamak ve yuvaya girmek icin kendini hayir hissedeçektir

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Habil TANTA' Alıntı:
Bence bir müddet yuvalik asılı ise çıkart. 10-15gün kadar ve daha sonra yuvaligi tak tekrar yumurtlamak ve yuvaya girmek icin kendini hayir hissedeçektir
Evet yuvalık asılı duruyor, dediğinizi deneyeceğim.

dr_sancar

Takipçi Üyemiz
Adı
sancar
Soyadı
varol
Anatomik veya Fizyolojik bir problem yoksa her kuş çiftleşir.Siz bakımını iyi yapıp rahatsız etmeyin yeter.Bulundukları ortam sakin ve kendilerine ait olmalı.

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
abdullah hocam hatırladığım kadarıyla sizin evde güzel bi üretimhaneniz güzel bi pvc kafesiniz vardı noldu onlar sattınızmı.bi ara resimlerini paylaşmıştınız.merakımdan sordum 1 çift kuşum var falan deyince.