Eş olarak gelen yeni erkek kuş- YARDIM

sezgin ince

Üyemiz
Arkadaşlar merhaba,
2 yaşındaki dişi kuşumu dün eş seçmesi için kuşçuya bıraktım, bugün ise çift olarak geri aldım.
Yeni erkek kuşumun (sarı) ve kızımın (beyaz) resimlerini ekliyorum.
Resimlerde göreceğiniz gibi şu an ayrı kafesteler ancak eve gelene kadar pembe küçük kafestelerdi ve kızım erkeğe karşı biraz hırçındı, erkek ona yaklaşmaya çalışıyor kızım ise onu gagalayarak uzaklaştırıyor. Bu normal mi?

1-Erkeğin yaşı sizce ne kadardır?
2-Ne kadar süre sonra kızımı erkeğin yanına koymalıyım?
3-Erkek yeni geldiğinden ele alıştırmak için elden yem vermeli miyim?

Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

http://imageshack.us/g/811/dscn5278l.jpg/

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
erkek 5-6 aylık erkeği ele alıştırırsanız yavru alamazsınız dişiyi en az 1 hafta sonra yanına atmalısınız zaten erkek daha kızışmamış

sezgin ince

Üyemiz
Teşekkürler..
Peki erkeğin 5-6 aylık olması eş olma açısından sorun olur mu ve birbirlerine zamanla alışırlar mı?  icon_think

BRUCE06

Üyemiz
Adı
Hüseyin
Soyadı
YILMAZ
yaklaşık 1 ay önce bende 2 yaşındaki dişime 1.5 yaşında bir erkek almıştım yeni yeni öpüşmeye başladılar bu işler biraz sabır gerektiriyor ele alıştırma kendi hallerine bırak gerisi gelir

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Sezgin İNCE' Alıntı:
Teşekkürler..
Peki erkeğin 5-6 aylık olması eş olma açısından sorun olur mu ve birbirlerine zamanla alışırlar mı?  icon_think
SORUN OLMAZ BİRBİRLERİNE DE KISA SÜRE İÇİNDE ALIŞIRLAR

sezgin ince

Üyemiz
Arkadaşlar sizlere bir sorum daha olacaktı.

Kuşların yaş tahmini kafa çizgilerinden ve göz halkasından yapılıyor diye biliyorum.
Göz tamam ama fotoğraflarda göreceğiniz yeni erkek kuşumun kafa çizgileri yok, sadece gözleri büyük :)
Bu neden kaynaklanıyor acaba?