Eş olurlar mı?

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Merhaba arkadaşlar.Bayadır foruma giremiyordum derslerden dolayı.Bir sorum olucak.Şimdi biz jumbo muhabbetleri yavrudan alsak ve yavruluktan dişi ve eerkeği bereaber büyütsek ileride eş olurlar mı?Sağolun cevaplarınız için.

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Selamınaleyküm Salih abi.Nasılsın? İyisindir umarım.Salih abi ben sana bir şey danışacaktım.
Salih abi ben ne zamandır Jumbo almak istiyorum biliyorsundur.Şimdi ben Jumbo alacak olsam çift olarak mı alayım yoksa yavrudan mı alayım?Bir de :

1-Çift olarak alırsam avantajları ve dezavantajları ne olur?
2-Yavru olarak alırsam avantajları ve dezavantajları ne olur?
(Hangisi daha verimli olur?)
3-Yavruluktan alsam istediğim kuşu istediğimle eşleyip verim alabilir miyim?

Sen bana ne tavsiye edersin?Çok sağ ol okuduğun için.Cevabını bekliyorum.Sağlıcakla kal.Hayırlı akşamlar dilerim.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Salih üstadın izniyle bir kaç yorum yazayım üstad beni tamamlar  :)  şimdi Uğurcuğum  çift alacaksan eğer avantajı hazır çift  olması çalışır takım deneyimli oluşu ama aldığın yerden sonra  strese girip yumurtayı kesebilir  lakin eğer birden fazla çiftle üreteceksen sorun olmaz yazdığım olumsuzluk tek çift olarak beslenen jumbolar da olur ki üretimhaneden gelip sessiz sakın bir odada üremelerini bekleyemezsın zaten... ve  jumbo  alacaksan eger git anac babacı gör yavruyken al eğer evde üreteceksen dahi o ortama alışır sıkıntı çekmezsin  kuluçka süresinde lakin ilk bir kaç  kuluçka dölsüz çıkar yani tohumlama olamaz acemilikten yani acamilik dezavantaj ortama ayak uydurması avantaj..
...yavruyken alıp bakıp büyüttükten sonra dileğin kuşla eş tuttuktan sonra sıkıntı yok...

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Karahan UZUN.' Alıntı:
Salih üstadın izniyle bir kaç yorum yazayım üstad beni tamamlar  :)  şimdi Uğurcuğum  çift alacaksan eğer avantajı hazır çift  olması çalışır takım deneyimli oluşu ama aldığın yerden sonra  strese girip yumurtayı kesebilir  lakin eğer birden fazla çiftle üreteceksen sorun olmaz yazdığım olumsuzluk tek çift olarak beslenen jumbolar da olur ki üretimhaneden gelip sessiz sakın bir odada üremelerini bekleyemezsın zaten... ve  jumbo  alacaksan eger git anac babacı gör yavruyken al eğer evde üreteceksen dahi o ortama alışır sıkıntı çekmezsin  kuluçka süresinde lakin ilk bir kaç  kuluçka dölsüz çıkar yani tohumlama olamaz acemilikten yani acamilik dezavantaj ortama ayak uydurması avantaj..
...yavruyken alıp bakıp büyüttükten sonra dileğin kuşla eş tuttuktan sonra sıkıntı yok...
Çok sağ ol Karahan ustam.Ben büyük ihtimal 2 ya da 4 çift alıp gül gibi bakıcam eğer alırsam. :) Anladığıma göre hazır çift almam avantajlı fakat ortam değiştirdiği için yumurtayı kesebilir ve ev ortamında üremesi güç olur ama 2 çift ve üzeri alırsam sorun olmaz doğru mu?  Fakat yavru alırsam istediğim Jumbo kuşla eş yapıp ev ortamında dahi üretebilirim, fakat 1-2 kuluçka dönemi yumurtalar boş olabilir doğru mu?Doğru mu anlamışım? Sence nasıl yapayım hangisi daha sağlıklı olur?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Karahan UZUN.' Alıntı:

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Uğur MOGAN' Alıntı:
Çok sağ ol Karahan ustam.Ben büyük ihtimal 2 ya da 4 çift alıp gül gibi bakıcam eğer alırsam. :) Anladığıma göre hazır çift almam avantajlı fakat ortam değiştirdiği için yumurtayı kesebilir ve ev ortamında üremesi güç olur ama 2 çift ve üzeri alırsam sorun olmaz doğru mu?  Fakat yavru alırsam istediğim Jumbo kuşla eş yapıp ev ortamında dahi üretebilirim, fakat 1-2 kuluçka dönemi yumurtalar boş olabilir doğru mu?Doğru mu anlamışım? Sence nasıl yapayım hangisi daha sağlıklı olur?
Ben sizin yerinizde olsam yavrudan alırım kuşu. Çünkü siz yavrudan yetişkinliğe kadar beslersiniz ve ne yiyip ne içtiğini neyi sevmediğini bilirsiniz. Kendi kuşunuzun özelliklerini daha iyi tanırsınız. Ancak yumurtalı kuşta bu imkan olmaz. Yani sabredebilecekseniz yavrudan alın biraz bekleyin daha sağlıklı yavrular alın.

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Çok sağ olun arkadaşlar. O zaman ağaç yaşken eğilir diyerek kuşları yavrudan alıp büyütmem ve sonra üretmem en mantıklısı gözüküyor. Ama tek merak ettiğim nokta şu ben istediğim Jumbo erkeği istdiğim Jumbo dişiyle eş yapabilir miyim? Yani yavruluktan ikisini aynı kafeste yetiştirsem büyüdüklerinde eş olurlar mı?