Uğur MOGAN
Uzman Üyemiz
Merhaba arkadaşlar.Bayadır foruma giremiyordum derslerden dolayı.Bir sorum olucak.Şimdi biz jumbo muhabbetleri yavrudan alsak ve yavruluktan dişi ve eerkeği bereaber büyütsek ileride eş olurlar mı?Sağolun cevaplarınız için.
İsa YILMAZ.' Alıntı:Bence eş olurlar tavsiye edilende bu![]()
Çok sağ ol Karahan ustam.Ben büyük ihtimal 2 ya da 4 çift alıp gül gibi bakıcam eğer alırsam.Karahan UZUN.' Alıntı:Salih üstadın izniyle bir kaç yorum yazayım üstad beni tamamlarşimdi Uğurcuğum çift alacaksan eğer avantajı hazır çift olması çalışır takım deneyimli oluşu ama aldığın yerden sonra strese girip yumurtayı kesebilir lakin eğer birden fazla çiftle üreteceksen sorun olmaz yazdığım olumsuzluk tek çift olarak beslenen jumbolar da olur ki üretimhaneden gelip sessiz sakın bir odada üremelerini bekleyemezsın zaten... ve jumbo alacaksan eger git anac babacı gör yavruyken al eğer evde üreteceksen dahi o ortama alışır sıkıntı çekmezsin kuluçka süresinde lakin ilk bir kaç kuluçka dölsüz çıkar yani tohumlama olamaz acemilikten yani acamilik dezavantaj ortama ayak uydurması avantaj..
...yavruyken alıp bakıp büyüttükten sonra dileğin kuşla eş tuttuktan sonra sıkıntı yok...
Karahan UZUN.' Alıntı:Salih üstadın izniyle bir kaç yorum yazayım üstad beni tamamlarşimdi Uğurcuğum çift alacaksan eğer avantajı hazır çift olması çalışır takım deneyimli oluşu ama aldığın yerden sonra strese girip yumurtayı kesebilir lakin eğer birden fazla çiftle üreteceksen sorun olmaz yazdığım olumsuzluk tek çift olarak beslenen jumbolar da olur ki üretimhaneden gelip sessiz sakın bir odada üremelerini bekleyemezsın zaten... ve jumbo alacaksan eger git anac babacı gör yavruyken al eğer evde üreteceksen dahi o ortama alışır sıkıntı çekmezsin kuluçka süresinde lakin ilk bir kaç kuluçka dölsüz çıkar yani tohumlama olamaz acemilikten yani acamilik dezavantaj ortama ayak uydurması avantaj..
...yavruyken alıp bakıp büyüttükten sonra dileğin kuşla eş tuttuktan sonra sıkıntı yok...
Ben sizin yerinizde olsam yavrudan alırım kuşu. Çünkü siz yavrudan yetişkinliğe kadar beslersiniz ve ne yiyip ne içtiğini neyi sevmediğini bilirsiniz. Kendi kuşunuzun özelliklerini daha iyi tanırsınız. Ancak yumurtalı kuşta bu imkan olmaz. Yani sabredebilecekseniz yavrudan alın biraz bekleyin daha sağlıklı yavrular alın.Uğur MOGAN' Alıntı:Çok sağ ol Karahan ustam.Ben büyük ihtimal 2 ya da 4 çift alıp gül gibi bakıcam eğer alırsam.Anladığıma göre hazır çift almam avantajlı fakat ortam değiştirdiği için yumurtayı kesebilir ve ev ortamında üremesi güç olur ama 2 çift ve üzeri alırsam sorun olmaz doğru mu? Fakat yavru alırsam istediğim Jumbo kuşla eş yapıp ev ortamında dahi üretebilirim, fakat 1-2 kuluçka dönemi yumurtalar boş olabilir doğru mu?Doğru mu anlamışım? Sence nasıl yapayım hangisi daha sağlıklı olur?