Eş olurlarsa bir sorun olur mu?

Doğan AKYÜREK

Yeni Üyemiz
Adı
Doğan
Soyadı
AKYÜREK
Öncelikle mrb. aranıza Ankara dan katılıyorum.elimde şuan aynı çiftten olan 1 erkek 1 dişi kuş var.erkek evcil ve konuşuyor.dişinin ise 3 ay önce eşi öldü. Bugün dişinin kafesini yıkarken dişiyi kardeşinin kafesine attım. kafesi yıkayıp geldiğimde çiftleştiklerini gördüm.sorum şu ki bu çiftleşmeden olacak olan yavruların sakat çıkma ihtimali var mı?

Ögür

Uzman Üyemiz
Adı
özgür
Soyadı
olğaç
merhaba kardeşim hoş geldin öncelikle bir sıkıntı olmaz inşallah ben denedim sakat olan çıkmadı  şu ana kadar ama olmassa daha iyi diye duydum

Doğan AKYÜREK

Yeni Üyemiz
Adı
Doğan
Soyadı
AKYÜREK
soruma yanıt verdiğin için teşekkür ederim.inşallah bede de bir sorun çıkmaz.

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
herhangi bir sorun olmaz ama önerilmez.Anne yada babada ki çekinik iyi özellikleri diğer nesillerde kalıcı yapmak için kullanılan bi yöntem

Doğan AKYÜREK

Yeni Üyemiz
Adı
Doğan
Soyadı
AKYÜREK
yanıt verdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.yavrular çıkınca fotoğraflarını bu konu altında paylaşacağım

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Aynı kuluçkadan olma kardeşlerse yavruların sakat çıkma ihtimali var, ama farklı kuluçkadan çıkma kardeşlerse sorun olmaz...

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Okadar yıldır kuş üretiyorum, iki kardeşi eş yaparsan sakat çıkar diye bir söylenti dolanıyor ortada şimdiye kadar iki kardeşi eş yapıpta sakat çıkan yavruya ne rastladım ne de duydum, yurt dışında genler değişmesin ve bozulmasın diye bile bile kardeşi kardeşe eş atıyorlar, sonuçta doğada hayvanlarda anne baba kardeş ayrımı yok doğadaki hayvanlarda üreme döngüsünün devam edebilmesi için baba kızıyla anne oğluyla kardeş kardeşle eş olabiliyor, sonuç olarak kardeşi kardeşle eş yapıp ortaya sakat yavru çıkma ihtimali ne kadarsa kardeş olmayanları eş yapıpta ortaya çıkan yavrunun sakat olma olasılığı da o kadar.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
sakat olma durumu kardeş çiftlerde olacak diye bi durum söz konusu değil  ama ilerki yavrularda bu gibi eşleşmelerde yavrularda  gözle görülür  bozukluklar  gaga yapısı kanat tuyleri  gibi olaylarla  karşılaşmka kacınılmaz oluyor.  tecrübe ile sabit  ;)  selametle 

Ömer Keskin

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Keskin
Aynı şekilde aynı anne babadan fakat ayrı batımlarda olan eş kuşlarım şu an kuluçkada. Umarım sağlıklı yavruları olacak  :)

Doğan AKYÜREK

Yeni Üyemiz
Adı
Doğan
Soyadı
AKYÜREK
arkadaşlar 35-40 dk önce yuvalıktan ince ince sesler gelmeye başladı ve biraz önce baktım ilk yavru çıkmış.şimdilik sağlıklı görünüyor. music

Doğan AKYÜREK

Yeni Üyemiz
Adı
Doğan
Soyadı
AKYÜREK
biraz önce yuvalığı kontrol etmek için baktığımda 25.11.2015 tarihinde çıkan yavrunun öldüğünü gördüm. yavruyu beslememiş olacaklar ki kuşun kursağı boştu ve tırnakları ve gagası sanki yenmiş gibiydi.ne yapmam gerekiyor bu durum daha önce hiç başıma gelmemişti.yardımlarınızı bekliyorum.

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Doğan AKYÜREK' Alıntı:
biraz önce yuvalığı kontrol etmek için baktığımda 25.11.2015 tarihinde çıkan yavrunun öldüğünü gördüm. yavruyu beslememiş olacaklar ki kuşun kursağı boştu ve tırnakları ve gagası sanki yenmiş gibiydi.ne yapmam gerekiyor bu durum daha önce hiç başıma gelmemişti.yardımlarınızı bekliyorum.
Mama veriyor musunuz?Anne kursak sütü üretmek için mama gibi zengin proteinli ek gıdalara ihtiyaç duyar.

Doğan AKYÜREK

Yeni Üyemiz
Adı
Doğan
Soyadı
AKYÜREK
mamalarını her gün düzenli olarak veriyorum. dişi kuş daha önce 4 kuluçka geçirdi ve böyle bir sorun olmamıştı.erkek kuş evcil ve konuşuyor onun yapmış olabileceğinden şüpheleniyorum.bu günlerde biraz agresif sürekli bağırıp duruyor.dişinin yanına başka bir erkek kuş koysam olur mu?