Eş seçimi veya tanıştırma nasıl yapılmalıdır

Yiğitcan KEKEÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
Yiğitcan
Soyadı
KEKEÇ
dişi kuşuma bir erkek mubiş aldım. aldığım yerdeki adam, " bunlar 1-2 saatte birbirlerine alışamazlar, bir iki gün sonra anlaşılır." dedi. ben de tamam deyip en sağlıklı gördüğüm erkeği seçtim. şimdi eve geleli 4 gün oldu  bazen birbirlerine gagaları ile vuruyorlar gibi ama aynı tünekte hiç sorun yaşamadan duruyorlar ( şuan için  ) acaba birbirleriyle ilgileniyorlar mı ? yoksa kavga mı ediyorlar ?

ugur05

Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
sönmez
arkadaşlar verdiğinz bilgiler çok değerli ancak ben fraklı bir sorunla karşı karşıyayım. ben artvinde oturyorum. Ancak buradaki pet shop yetersiz olduğundan Rizeden iki çift kuş aldım. Çiftin biris daha önce iki sefer bilemediniz üç sefer yumurta vermiş. Üretici bu çifti çok önerdi bende güvenerek aldım. Diğer çifti ise (bunlar en az bir yaşında damızlık çiftler) deneme yoluyla yani o an birbirine kur yapan bir çiftti. Ancak yer değişimindenmi kaynaklanıyor anlamadım ilk çift yani daha önce yumurta veren çift eve getirdiğim de çok pasifler yani hiç birbirleriyle ilgilenmiyorlar. ikinci çift ise sanki birbirlerini hiç görmemiş gibi bazen kavga edebiliyorlar. acaba hatam çiftleri hemen aynı kafslere koymamdan mı kaynaklanıyor. Yoksa bu doğal bir durmmu zaman geçtikçe düzelirlermi. Çokta severek almıştım bunları düşünün onlarca hatta yüzlerce diyebileceğim kuşların arasından seçtim. yardımcı olursanız sevinirim. Mesaj biraz uzun oldu kusura bakmayın. Şimdiden teş. ederim.

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
Uğur SÖNMEZ' Alıntı:
arkadaşlar verdiğinz bilgiler çok değerli ancak ben fraklı bir sorunla karşı karşıyayım. ben artvinde oturyorum. Ancak buradaki pet shop yetersiz olduğundan Rizeden iki çift kuş aldım. Çiftin biris daha önce iki sefer bilemediniz üç sefer yumurta vermiş. Üretici bu çifti çok önerdi bende güvenerek aldım. Diğer çifti ise (bunlar en az bir yaşında damızlık çiftler) deneme yoluyla yani o an birbirine kur yapan bir çiftti. Ancak yer değişimindenmi kaynaklanıyor anlamadım ilk çift yani daha önce yumurta veren çift eve getirdiğim de çok pasifler yani hiç birbirleriyle ilgilenmiyorlar. ikinci çift ise sanki birbirlerini hiç görmemiş gibi bazen kavga edebiliyorlar. acaba hatam çiftleri hemen aynı kafslere koymamdan mı kaynaklanıyor. Yoksa bu doğal bir durmmu zaman geçtikçe düzelirlermi. Çokta severek almıştım bunları düşünün onlarca hatta yüzlerce diyebileceğim kuşların arasından seçtim. yardımcı olursanız sevinirim. Mesaj biraz uzun oldu kusura bakmayın. Şimdiden teş. ederim.
üretici çok önerdi ise kuşun işi bitmiş veye verimi azaldığından olabilir. iyi çiftini niye sattın ki

ugur05

Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
sönmez
iyide adam üretim yapmıyoki üretici değil yani sadece satış yapıyo ki bu kuşlar dediğim gibi yüzlerce kuşun içerisinden seçilmiş kuşlar...verimi azalsada en azından belirtisi olur. Kuşlarda kartlaşma yok cere üzeri gayet sağlıklı...pürüzsüz..

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
Uğur SÖNMEZ' Alıntı:
iyide adam üretim yapmıyoki üretici değil yani sadece satış yapıyo ki bu kuşlar dediğim gibi yüzlerce kuşun içerisinden seçilmiş kuşlar...verimi azalsada en azından belirtisi olur. Kuşlarda kartlaşma yok cere üzeri gayet sağlıklı...pürüzsüz..
Önceki yazında üretici bunu önerdi diye yazmışın. şimdi üretici değil satıcı yazmışın. karar ver

ugur05

Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
sönmez
ya arkadaşım neyse işte benim sorumun cevabı bu değil ki üretici lafın gelişi... ben şu anda durgun ve ilgisiz durmalarının nedenini soruyorum. yani normal mi yer değişikliğinde mi kaynaklanıyor...

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
arkadaşım bende yazına göre yorum yaptım.yer değişikliği muhabbetlerde yerine alışana kadar durgunluk yapabilir çiftlerin yumurta yapması uzayabilir. Bu süre kuşlara göre bazen kısa bazen uzun olabilir.

sdtdmr

Üyemiz
Adı
Sedat
Soyadı
Demir
iyi günler kly gelsin  bi sorum olacaktı size.benm şov muhabbet kuşlarım var
erkek  7 8 aylık  dişi ise daha 4 aylık falan  cinsine uygun  anca bunu bulabildik eşleşmede pek sorun yok gibi erkek kur yapıyor  birbirlerini kaşıyorlar karşılıklı ötüşüyorlar  size olacak sorum ise şu kuşlarımın arasında  yaş farkı var ay olarak bi sorun olurmu çiftleşmede eşleşmede falan  tam olarak bi bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum...

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
Sedat DEMİR' Alıntı:
iyi günler kly gelsin  bi sorum olacaktı size.benm şov muhabbet kuşlarım var
erkek  7 8 aylık  dişi ise daha 4 aylık falan  cinsine uygun  anca bunu bulabildik eşleşmede pek sorun yok gibi erkek kur yapıyor  birbirlerini kaşıyorlar karşılıklı ötüşüyorlar  size olacak sorum ise şu kuşlarımın arasında  yaş farkı var ay olarak bi sorun olurmu çiftleşmede eşleşmede falan  tam olarak bi bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum...
kuşların aralarında yaş farkı yok eş tutmada sorun olmaz şov muhabbet kuşlarında eşleşme 7+8 aylıkdan sonra oluyor dişi kusunuz henuz hazır degıldır bıraz zaman tanımalısınız.