Eş sorunu

comodo

Üyemiz
Adı
kadir
Soyadı
güler
Merhaba üstadlar.
Benim 2 tane dişim vardı.Bi tanesini değiştirip erkek aldım yaklasık 7 gün oldu.Dişi kuşum'a petshopda kendim secdirdim ama biraz aceleye geldi.Neyse benimki eve gelince erkeği vuruyordu ara ara öteki dişi kuşa üzülüyordu ve tüy döküyor.(Yardımcı olacak sebze-meyve veya vitamin tavsiyelerinizi bekliyorum).Dişi kuşum kendine geldi erkege yaklasıyor bu seferde erkek pas vermemeye başladı.Dişi yaklastıkca kacıyor bazen erkege kur yapıyor ve ondan yem istiyor ama erkek kacıyor.Ama dünden beri 2 kere felan kısa cok kısa süreliğine dişi kuşa yem verdiğini gördüm.Ondan sonra hersey eskisine dönüyor.Arada hep bi kopukluk oluyor anlayacagınız.Dişi kuşu mu değiştireyim yoksa zamanla düzelirmi dersiniz ?Tavsiye,önerilerinizi bekliyorum üstadlarım.Teşekkürler.

Edit:Birbirlerini kasıdıklarını görmedim hic.

http://imageshack.us/photo/my-images/406/sam0009g.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/16/sam0006y.jpg/

Erkeğin resmi elimde yok.Ama kendisi gibi masmavi ceresi var.

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Dişi kızışmış erkeğin resmide olsa daha sağlıklı bilgi verirdik aslında acele etmeyin biraz ortama falan alışsınlar 10 gün içinde belli olur akibetleri dişinizi değiştirmeyin şuanda kızmış durumda.

dr_sancar

Takipçi Üyemiz
Adı
sancar
Soyadı
varol
Yem vermişse hemen hemen eş seçmiş sayılıabilir gibi.Furkanın da dediği gibi biraz rahat bırak müdahil olma

yalçın ışık

Uzman Üyemiz
Adı
Yalçın
Soyadı
IŞIK
biraz daha zaman verin kuşlara, erkeği başka bir kafese koyun, kuşlar birbirini görecek şekilde kafessleri karşı karşıya koyun. bir kaç hafta sonra ya da daha kısa süre ssonra dişiyi erkeğin kafesine atın. kolay gelssin

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Erkekde hazır gibi görünyor resimler pek net değil ama kuşları fazla rahatsız etme yumurta mamasının içine havuç rendeleyerek verebilirsin.

dr_sancar

Takipçi Üyemiz
Adı
sancar
Soyadı
varol
Net değil ama dişinin de hazır olması yakın gibi.Yalnız şu var ki biz ne dersek diyelim için rahat etmeyecek.Şunu kesin bil ki sabredersen ve kuşları rahat bırakırsan sen istemesen de ürerler hatta durduramazsın.

comodo

Üyemiz
Adı
kadir
Soyadı
güler
Furkan GÜMÜŞ ' Alıntı:
Erkekde hazır gibi görünyor resimler pek net değil ama kuşları fazla rahatsız etme yumurta mamasının içine havuç rendeleyerek verebilirsin.
Mama yapıyorum fakat pek ilgili değiller aynı şeyi meyve,sebzelerede yapıyorlar.Nijer tohumu verebilirim.
Sancar VAROL' Alıntı:
Net değil ama dişinin de hazır olması yakın gibi.Yalnız şu var ki biz ne dersek diyelim için rahat etmeyecek.Şunu kesin bil ki sabredersen ve kuşları rahat bırakırsan sen istemesen de ürerler hatta durduramazsın.
Dogru söylüyorsunuz.Her ne kadar sabırsız olsam da sabır bu işin anahtarı yapcak bişey yok.

comodo

Üyemiz
Adı
kadir
Soyadı
güler
Bugün erkegin 15.günü olması lazım.Bizim dişi sürekli kur yapıyo erkege erkek yine cevap vermiyor.Ama dişi yuvaya girip çıkmaya başladı.Erkekden yem istiyor fakat cevapsız kalıyor.Bide dişi sürekli yemliğin önüne geçiyor erkeğe yem yedirmiyor.Erkekde yem için kur yapıyor kendine çekiyor sonra hop arkadan yem yemeye gidiyor :) Yani durum bu  erkek acaba bizim dişiyimi begenmiyor ? Ne yapayım sizce ?

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
erkeğiniz ya dişiden korkuyordur yada kızıpşmamıpştır resmini eklerseniz daha net cevaplar alabilirsiniz

comodo

Üyemiz
Adı
kadir
Soyadı
güler
.Ayırmama gerek varmı acaba ?Kavga felan etmiyorlar kesinlikle dişi iyi davranıyor.