Eş Tutmuş Olabilirler mi?

Gökberk Karaca

Yeni Üyemiz
Adı
Gökberk
Soyadı
Karaca
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım herkese iyi forumlar. benim bir problemim var. yaklaşık 1 sene önce erkek kuşuma bir eş aldım o sıralar erkek kuşum yaklaşık 1 yaşında dişi kuş da 4-5 aylıktı. erkek kuş hemen ilgilenmeye başladı yeni dişisiyle fakat dişi kuş daha baskın çıktı erkek kuş kur yapıyor çoğu zaman kabul ediyor fakat sıkılınca da erkeği ısırmaya çalışıyor. yem koyarken de böyle yem koyuyorum ortada hiç bir sebep yokken gidip erkek kuşa saldırıyor ve bizden çok korkuyor. strese girince hemen erkeğe saldırıyor. ve şu ana kadar hiç kızışma dönemine girmedi. bugün avi vit, mürekkep balığı kemiği ve kuş kumu aldım umarım kızışır. yumurta maması da vermeye başlayacağım. umarım sonuç alırım bu agresiflik ve kızışmama devam edese ne yapmalıyım?  bir de bazı dönemlerde dışkısı sürekli poposuna yapışıyor birkaç aydır hiç bir şey yoktu yine yapışmaya başladı yardımlarınızı bekliyorum  :(

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
ÖNCELİKLE FORUMA HOŞGELDİNİZ. ANLADIĞIM KADARIYLA DİŞİ ERKEĞE SALDIRIYOR. BÖYLE DURUMLARDA DİŞİ SÜREKLİ SALDIRDIĞI İÇİN ERKEK ZAMANLA DİŞİDEN KORKMAYA BAŞLIYOR . VE YANINA BİLE YAKLAŞAMIYOR ZAMANLA . SİZE ÖNERİM, ÖNCELİKLE POPOSUNDAKİ DIŞKIYI ILIK SUYLA TEMİZLEYİN. ONDNA SONRA DİŞİYİ BAŞKA BİR KAFESE KOYUN. YAKLAŞIK 1 HAFTA SONRA BİRLEŞTİRİN. DİŞİYE YEM OLARAK NİJER VERİN. YEMİNE KATIN. FAZLA OLMASIN YAĞLANDIRIR. SONRA ERKEĞİN KAFESİNE DİŞİYİ ATIN. ERKEĞİ ATMAYIN. SAYGILAR. HAYIRLI AKŞAMLAR. . ..

Gökberk Karaca

Yeni Üyemiz
Adı
Gökberk
Soyadı
Karaca
aynen dediğiniz gibi dişi kaşımak amaçlı yanına gitse bile erkek hemen gardını alıyor ya aşağı atlıyor yada dişi ısırmadan erkek ısırıyor sormayı unuttum Nijer tohumu kuşçularda bulabilir miyim? malum tekirdağdayım zaten bildiğim bikaç kuşçu var onlarda yoksa başka nerede bulunabilir