Eş Tuttukları Nasıl Anlaşılır?

kmlylmz

Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
YILMAZ
Ben de bir çift muhabbet kuşu var.(erkek ingiliz kırığı,dişi show jumbo) daha doğrusu ben eş olduklarını sanıyorum galiba.bugün sabah uyandıgımda dişinin kafası kan olmuş ve bu ilk değil.daha önce de oldu ama ben kafesin bir yerine çarptı sandım ve yeni kafes aldım..birbirlerini kaşıyolar ama birbirlerine yem kustuklarını hiç görmedim ayrıca 8 aydır yanyanalar eş olmasalardı simdiye kadar yanyana dururlar mıydı ..sorum şu: ikisini satıp bir cift mi almak mantıklı yoksa ikisine ayrı ayrı eş almak mı mantıklı..

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Kemal Bey yanyana durmaları birbirlerini eş olarak kabul ettikleri anlamına gelmez yem kusmuyorlarsa eş tutmamışlardır. Eğer iki çifte bakabilirim derseniz yanlarına başka eşler alın yavru almak istiyorsanız yavru alma ihtimaliniz de yükselmiş olur. Yakınınızda ki bir üreticiden alın ki yeni kuşları anlaşamadıkları taktirde değiştirin hemde petshoptan almaktan çok daha iyi olur.

kmlylmz

Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
YILMAZ
Eş tutana kadar aldığımız kuşları sürekli deneyeceğiz o zaman..teşekkür ederim mehtap hanım

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Mecburen öyle yapacaksınız deneme yöntemiyle alacaksınız bir yöntem daha var ama her zaman uygulanabilen bir yöntem değil kuşunuzu diğer kuşların arasına koyarsınız bir iki gün durur gözlemlenir anlaştığı kuş olursa o alınır.