Eş tutturma hakkında yardım

Bymxt

Yeni Üyemiz
Adı
Ferhat
Soyadı
ÇATAK
Herkese selamlar.

Aranıza yeni katıldım arkadaşlar. Bir çok makaleyi forumdan okuyup elimden geldikçe uygulamaya çalıştım. Değerli bilgiler için herkese sonsuz teşekkürler.

Sorunuma gelince bir türlü çözüm üretemedim, sanırım biraz benimde sabırsızlığım var ama emin olmak adına fikirlerinize ihtiyacım var. Yaklaşık 2 yıldır küçüklüğünden beri evimizde baktığımız, konuşan elimizden kafamızdan soframızdan inmeyen erkek kuşumuz için 3 hafta önce petshopdan bir dişi kuş edindim. Almaya gittiğimde kafesiyle erkek kuşu götürdüm arkadaş baktı ona uygun gördüğü kızışmış halde olduğunu söylediği dişiyi verdi. İlk karşılaşmada, erkek dişiyle öpüştü ötüştüler yan yana uyumlu gibi bir görüntü sergilediler. Eş tutacaklarını düşündüm. Daha dükkandan çıkmadan dişi biraz baskın rol oynayıp erkeğe bir iki gaga attı ama normaldir diye önemsemeden eve getirdim kuşları. O gün bugündür bir erkek dişiye bağırıp çağırıp gaga atıyor bir dişi, bir gün biri istekli yan yana olmaya bir gün diğeri :). Hal böyle olunca araştırmaya okumaya okuduklarımdan kuşlara uygun olanları uygulamaya çalıştım. Yaptıklarım arasında gün aşırı mama vermek (havuc,bebe bisküvisi,etimek,yumurta,nijer) sularına vitamin eklemek ve üstlerini ince bir tül ile kapamak. Sonuç koca bir sıfır. Halen eş tutmuş gibi bir görüntü yok malesef. Dişi yuvaya hiç ilgi duymuyor. Sadece bir iki defa yuvanın girişini kemirdi o kadar. Erkek ötüşüp duruyor dişi kıçını dönüp dinliyor :) arada dişi erkeğe yaklaşmaya çalışıyor bu sefer bizim oğlan bir gaga darbesiyle uzaklaştırıyor. En son bugün salma kafesin ara bölmesini takıp ayırmayı denedim (birbirlerini görecek şekilde) bakalım neler olacak.

Kuşların resimlerini ekliyorum arkadaşlar kuşlarla ilgili benim bilgisizliğimden göremediğim bir aksaklık var mı bakıp fikirlerinizi söylerseniz çok sevinirim. Umarım tek sorun benim sabırsız olmamdır.

Herkese şimdiden sonsuz teşekkürler. Kafanızı şişirdim af ola.. 

Bymxt

Yeni Üyemiz
Adı
Ferhat
Soyadı
ÇATAK
Kuşların durumuyla ilgili fikirlerinize ihtiyacım var arkadaşlar.

Teşekkürler

JoseUrciN

Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
YILDIZ
Bence birbirlerini görmemeleri daha sağlıklı sonuç veriyor..
birbirlerini görmeyecek şekilde ayırmanızı tavsiye ederim ve erkeğin oldugu yere yuvalık takın 2 veya 3 hafta ayrı dursunlar sonra dişiyi erkegin yanına atin İstediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz..

Bymxt

Yeni Üyemiz
Adı
Ferhat
Soyadı
ÇATAK
Verdiğiniz yorum için çok teşekkür ederim dikkate alım araları görmeyecek sekilde birbirlerini kapatıcam. Kuşlarla ilgili gözünüze çarpan herhangi başka bir uyumsuzluk varmı acaba sizce? Irkları yaşları boyutları herhangi olumsuz bir durum varmı sizce.? Fikir verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Taha2727

Yeni Üyemiz
Adı
Taha
Soyadı
Lök
Erkek kuş fotoğrafı çekerken sizi gördüğü için tele yapışmış dışarı çıkarmanızı bekliyo kafesinizin tümünü kaplayacak bir tül lazım kuşunuzun sizi hiç görmemesi lazım kuşunuzla ilişkinizi kesin odaya sadece yem ve su değiştirmek için girmeniz lazım altını bile değiştirmeyeceksiniz arkadaşın dediği gibi birbirlerini görmemesi lazım benim çift kuşlar birbirlerini seçmelerine rağmen dişi erkeğe vuruyor daha yeni yeni öpüşmeler başladı sabır edin eğer daha eş tutmaz ise dişinize bir erkek alın diğer kuşunuz sizde kalsın

Bymxt

Yeni Üyemiz
Adı
Ferhat
Soyadı
ÇATAK
teşekkür ederim arkadaşım bakalım hayırlısı biraz daha bu şekilde ayrı dursunlar bizde uzak duralım umarım anlaşabilirler.