eş ve sirke

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
arkadaşlar iyi akşamlar. bir kaç sorum vardı
1) eş tutmuş ve bir kaç kuluçka geçirmiş kuşlardan dişi olan sonradan erkeği  beğenmemezlik edebilir mi? 2 çiftim var. çifthanede duruyorlar. biri yavru büyütüyor. diğer çift olanlardan dişi de sürekli onları tarafı gözetliyor. onlara bakmaya çalışıyor. gerçi aralarında engel  var ama dişinin gözü dışarda gibi.
2) elma sirkesi ne zaman kullanılır?

cevaplar için şimdiden teşekkür ederim herkese

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
2. sorunun cevabı
elma sirkesini haftada bir veya 10 günde bir suluklarına birkaç damla damlat ve ver
ertesi gün kaldır ayrıca
yaz aylarında elma sirkeli suy kuşların üzerine sprey şeklinde sıkabiliyor
1. sorunu biraz daha açabilirmisin?

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
mert bey ilk sorumu biraz daha açayım.
ben iki çift kuş aldım petten. bir çifti damızlıkların arasından seçtim öylesine diğerini yumurtalı olarak aldım. damızlık olanlar bir hafta sonra yumurtladı şimdi yavru büyütüyor. diğer yumurtalı olarak aldığım çift ise eve gelince yumurtaya yatmadı tabi ( tamamen benim acemiliğim, hazırcılığım). iki çiftte bir aydan fazladır bende. çiftleri çifthanede besliyorum.
sorum şu ki, bu yumurtalı çiftim 1 ayı geçti. gerçi dişiyi son bir haftadır ara ara yuvalıkta görüyorum artık ama dişi devamlı yan tarafla ilgilenmeye çalışıyor. aralarında engel var. dişide orayı görmeye çalışıyor. acaba diyorum kendi erkeğine olan aşkı bitti mi :) ya da böle bişey olabilir mi?

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Sizde yazmışsınız acemilikten aldığınız takım yatmamış yumurtalarına.Yumurtası olan kuş yer değişikliği sebebiyle psikolojik olarak sorun yaşıyor.Yani hep üreyen bir takımı bu şekilde bozabilirsiniz.Bu olayın düzelmesi tamamen kuşla ilgili bir olay artık.Ya zaman çözecek yada yer-eş değişikliklerinden biri.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Emre CEYHAN' Alıntı:
Sizde yazmışsınız acemilikten aldığınız takım yatmamış yumurtalarına.Yumurtası olan kuş yer değişikliği sebebiyle psikolojik olarak sorun yaşıyor.Yani hep üreyen bir takımı bu şekilde bozabilirsiniz.Bu olayın düzelmesi tamamen kuşla ilgili bir olay artık.Ya zaman çözecek yada yer-eş değişikliklerinden biri.
ayrıca yer değişikliği ve alışma süreçleri de yumurtlamamaya etkendir
ya aralarını birbirlerini görmeyecek şekilde kapatın yada biraz zaman tanıyın kuşlarınıza...

astonis

Takipçi Üyemiz
Adı
utku
Soyadı
joy
aynı sorun bendede var yusuf kardes dısının gozu hep obur kuslarda tuneklerden aralarından gecıyor hıc durmuyor yerınde hep onlara bakıyor

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
ARAYA  SET  KOYUN....EMLA SİRKESİ LİMONU SESİNLİKLE ÖNERMİYORLAR..KULLANAN KULLANIYOR  AMA  KUŞLARI BİJOLOJİK OLARAK ZARARA UĞRATIYORMUS...ESKİDEN  KULLANIRDIM SONRA  KESTİM KULLANMAYI..

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Karahan UZUN.' Alıntı:
ARAYA  SET  KOYUN....EMLA SİRKESİ LİMONU SESİNLİKLE ÖNERMİYORLAR..KULLANAN KULLANIYOR  AMA  KUŞLARI BİJOLOJİK OLARAK ZARARA UĞRATIYORMUS...ESKİDEN  KULLANIRDIM SONRA  KESTİM KULLANMAYI..
+1