Eşi yerine tünekle çiftleşen erkek kuş

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
İngiliz erkek kuşum ile eş tutmuş İngiliz-çek kırığı dişi kuşum var, dişi 1 ay önce 5 yumurta yaptı, yumurtaların hepsi boştu, şu anda yine 5 yumurtası var ama erkek dişiden ziyade tünekle çiftleşmeye çalışıyor, daha önceleri popo kısmını kaşıdığı düşünmüştüm ama dişi yuvadan çıkınca sözünü ettiğim davranışı sergilemesi ve çiftleşiyormuş gibi ses çıkarıp kafa tüylerini kabartması tünekle çiftleştiği kararına varmama neden oldu, tünekle çiftleşirken bir ayağı tünekte diğer ayağı ya kafes telinde, ya yuvanın tüneğinde ya da mama kabında...Önlemek için mama kabını çıkardım, kafes tüneğnii yuvanın tüneğinden uzaklaştırdım, dişi ile 2-3 sn çiftleşti ama sonra yine tüneğe döndü, nedir bu tünek sevdası anlamadım, ne önerirsiniz bu konuda, kafesim 27x33 cm orta boy kafes, 60x35 lik çifthane alıp değiştirecem ama sonuç değişmeyecek galiba...Bu arada tüneklerim ahşap tünek ve hareketsiz, kuşlara çok sağlam mama takviyesi yapıyorum...

YusufYıldız38

Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
Yıldız
Aynı sorunu Jumbo erkeğimde bende yaşadım ne yaptıysam vazgeçmedi. Kafes değiştirdim eş değiştirdim fayda etmedi bende sattım :) Bİr tanede çek erkeğimde aynı sorun vardı daha 4 aylıkken başladı  onuda dün satması için bir arkadaşa bıraktım.

Araştırdım sordum soruşturdum genelde düzelmeyen bir alışkanlık olduğuna kanaat getirdim. Çünkü aynı durumdaki kuşlardan yavru alabilen çok nadir kişi var.