eşleri bozmalımıyım..

mustafa BEKTAŞ

Takipçi Üyemiz
slm lar internetten gördüğüm ve hoşuma giden muhabbet kuşları ile ilgili geniş bir araştırmayaparak ve çevremdeki bu işe gönül veren insanlardan edindiğim 3fit muhabbet kuşum(aldıklarım yavru aldıklarını eşolduklarını söyledi.)var..fakat alalı bir ay oldu ama eş olduklarını ve yavru aldıkları söylenen hayvanlar sanki birer yabancılar...acaba bu durum normalmidir...sanki kavga ediyrlar..acaba söylenildiği gibi eş değilde biz zarururimi bi arda tutyoruz hayvanları..

eş olduklarını düşündüğümüz kuşları bozssam ve salmada tekrar eşe seçmelerini sağlasam ne derce döğru olur..

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Eger dediğiniz gibi kavga ediyorlarsa ve birbirlerine yem yedirmeleri, birbirlerini kaşımalarını görmedi isen yapman gereken en dogru yol kuşları ayırıp yeni eş seçmelerini saglamandır...

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
mustafa BEKTAŞ' Alıntı:
slm lar internetten gördüğüm ve hoşuma giden muhabbet kuşları ile ilgili geniş bir araştırmayaparak ve çevremdeki bu işe gönül veren insanlardan edindiğim 3fit muhabbet kuşum(aldıklarım yavru aldıklarını eşolduklarını söyledi.)var..fakat alalı bir ay oldu ama eş olduklarını ve yavru aldıkları söylenen hayvanlar sanki birer yabancılar...acaba bu durum normalmidir...sanki kavga ediyrlar..acaba söylenildiği gibi eş değilde biz zarururimi bi arda tutyoruz hayvanları..

eş olduklarını düşündüğümüz kuşları bozssam ve salmada tekrar eşe seçmelerini sağlasam ne derce döğru olur..
Daha iyi olur. Kendi şeçtikleri eşlerle çifthaneye atmış olursunuz. Öyle daha iyi verim alırsınız

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
1 ay uzun bi zaman eğer bu zaman zarfında eş belirtileri yoksa ustalarında dediği gibi salma yada büyük bir kafaste eş tutturabilirsiniz

ahmeterol

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Erol
mustafa BEKTAŞ' Alıntı:

Anladığım kadarıyla alığınız kuşlar ya eş değillermiş yada çiftleriniz aynı ortamda kalmışlarsa eşler bozulmuştur. Eşlerden emin olmak isterseniz yavrulu takım kuşu almanızı tavsiye ederim. Yavrulu kuşlar aldığınızda eşler yavrularını büyütene kadar bulunduğu ortamada alışırlar tekrar çiftleşip yavru vermeye devam ederler...

mustafa BEKTAŞ

Takipçi Üyemiz
şöyle bir durum var normaşde yanyana duruyolar..arada bie erkek dişi birbirlerini kaşıyolar ..ama besleme gibi bir durum söz konusu değil..özellikle 2 çiftimde dişiler yem yerken erkeklere gaga atıoylar anllamadım bişey..acaba eş olayı yenimi başlıyor...

metkuy

Uzman Üyemiz
mustafa BEKTAŞ' Alıntı:

En doğrusunu yapmış olursunuz.

mustafa BEKTAŞ

Takipçi Üyemiz
değerli dostlar 1 çiftim hariç 3 çiftimi salmaya aldım...ben biraz geriden takip ediyorum ama çok ta deneyimle gidiyorum.en iyisi yaşayıp görmekmiş..kuşları sabah salmaya aldım..alır almaz fark ettiğim şeyse şu sakin olan erkekler kalabalık dişilerle buluşunca daha bi aktif oldular...daha bi canlandılar..aslında çok bişey değişimedi yine aynı çiftler aynı dişiye kuryapıyor gibi..sürekli aynyana gelmeye gayret ediyolar.ama en azından erkekler mutluolmuştur...hayattada mutlu erkek eşinide mutlu etmek için uğraşır..
şimdi bu bağlamda salmada eş tutmak nekadar zaman alır..gerçi bunun bir kıstası olmaz ama geneldede üç aşşa beş yukarı durum bellidir..birde birbirini kaşıyan besleyen görünce hemen kafese atıp yuvalıkmı takayım nasıl bir yaol izleyelim..neden bukadar uzun yaptınız derseniz istişarede fayda vardır.ve ben bu istişarenin şuana kadar doğru ilerlediğini görüyorum..paylaşılınca ben öğreniyorum siz öğretiyosunuz..çoğalıyor bilgimiz...hepinize hayırlı geceler iyi tatiller...

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
sizin tercih ettiğiniz değilde kendi bulduğu eş ile çiftleşirse
daha iyi bir verim almanızı bekliyorum

tuncaygencer

Üyemiz
Adı
tuncay
Soyadı
gencer
iyi akşamlar tecrübeli abilerimin yardımlarını  bekliyorum resimlerini ekledigim çiftimi alalı 6 ay oldu hala yavru için bir çalışmaları yok  eşlerimi bozmayı düşünüyorum bence sorun erkekten kaynaklanıyor olabilir  sizlerinde görüşlerini bekliyorum ankarada oturuyorum bana yardımcı olursanız sevinirim