Ev çiftim ve evcil kuşum Acil yardımız lazım:S

ugurcan buran

Takipçi Üyemiz
Adı
ugurcan
Soyadı
buran
merhaba arkadaşlar şu an 3 adet kuşum var 1 tanesini evcilleştirmek için kendime ayrıdım petshoptan normal muhbişlerin 2 katı fiyatına almştım 2 ay içinde konuşma garantisi verdi pek ilgilenme vaktim olmadı 3-4 ay olmştu petshopa sordum geri getir değiştirelim dediler ama cok alıştıgm için götürmedim ve şu an konuşmaya basladı babacık apaçi vs. bir kaç kelime konusuyor. diğer 2 kuşumu üretim amaçlı aldım evde besliyorum 4-5 ay gibi bir zamn oldu yumurtlamıyor diye üzülüyordum ki bugunlerde cok sık yuvalıga girmeye basladı bana bilgi verebilr misnz acaba yumurtalar yolda mı ve cinsleri neler? fotoğrafları

çiftim

mama olarak bisküvi kırıyorum ve pişmiş yumurta sarısı beyazı ve kabugunu koyuyorum eksik vea fazla olarak neyi cıkartip eklemeliyim? yem olarak sadece sarı yem var

buda evcil kuşum sizce iyi bi damızlık olabilr mi? gerçekten çok terbiyesriz el ve ayak parmaklarına zaafı var çiftleşmeye calısıyor. sadece parmaklara değil vurdugunda gaga sesine benzer herşeye aynı tepkiyi veriyor.

ugurcan buran

Takipçi Üyemiz
Adı
ugurcan
Soyadı
buran
dişinin ağzından kusmuk gibi birşeyler geliyor hemde cok fazla. erkeginağzına veriyor bir kısmını acaba yavrular için mi bu? yoksa hastalık falan mı?

Deep83

Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
PİRE
Kuşlarınız dişi/erkek , güzel kuşlar , dişinin yuvaya girip çıkmasıda oldukça iyi , fakat tam anlamıyla kızışmış değil.

Forumda güzel mama tarifleri var incelerseniz size uygun birini uygulaya bilirsiniz.

Benim yaptığım mama ;

- yumurta , - bebe biskivisi , - ruşeynli ekmek , - ceviz,badem,fındık  , - bal - hazır mamalardan takviye  , - havuç  , - multi vitamin , - mineral blok , rondodan çekilmiş tozu , - çekirdek , - keçi boynuzu tozu

Aklıma gelenler bunlar duruma göre eklediklerim ve çıkardıklarım oluyor.

Dişinin ağzındaki kusmuk benzeri şeyse sanırım , birbirlerini besledikleri bir ana denk geldiniz. Durumlarında bir gariplik yoksa endişelenmenize gerek yok. Doğal davranışları.

Üstadlar daha detaylı bilgiler vericektir.

ugurcan buran

Takipçi Üyemiz
Adı
ugurcan
Soyadı
buran
cok teşekkürler k.bkmyn yanls söylemişim heralde cins dediğim yerli mi yabancı mı die :) çifte çek vea cek kırması demşti aldgm kişi o yuzden sordum. bide bu dişi yuvalıga girip uyukluo önceden bi kuşum vardı karanlıga giripdururdu en son öldü korkum biraz ondan :S yumurtlamasına daha var yani öyle mi?

ugurcan buran

Takipçi Üyemiz
Adı
ugurcan
Soyadı
buran
şu an dişinin ceresindeki mavileşme yerini koyu kahveye bırakmaya basladı cogu kahverengi şu an daha önceden kahveydi ama maviye döndü smdi tekrar kahve oluyor. yakın deil mi yani :S?

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
kuşlarınız yerli muhabbet 4 aylık üreme için erken benimde aynı durumda çiftim var. evcil kuşunuz üretim için zor.

burak karakuş

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Karakuş
yuvalığın içinde kemirme sesleri geliyor ve dişinin poposu şişiyor ise yavrular geliyor demektir bende bekliyorum şu an eve getireli 3 gün oldu henüz 1 yaşındalar genç ve dinamikler ama daha yuvalık takmadım yuvalık takmayı erken buldum

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
ugurcan buran' Alıntı:
teşekkürler. daha 1 yasına bile basmamış olması gerekir
Benim evimde çoçuklarım kümesten begendikleri yavruyu alırlar bir yıl bakarlar konuştururlar, sonra baba biz bu kuşu bırakıp yeni küçük yavru alacaz derler ve istedikleri rengi tekrar alırlar evcilleştirirler...Şimdi bu şekilde kümeste 3 adet evcilleşmiş ve sonrada kümese bırakılmış erkek kuşum var hepside eşleşti ve yavrularınıda büyüttüler.Birini bu sene üretimden çekecegim artık bana biraz yaşlandı gibi geldi...

Not;Bir bucuk yaş üstü arkadaşlarımın dediği gibi sorunlar çıkartıyor...