Ev üretimi yapanlar

yusuferyurt

Uzman Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
ERYURT
Arkadaşlar yeni çift aldıkça eve koku biraz daha artıyor. Ses önemli degil tabiki artacak ama kokuya çare var mı.

Camı tek olarak açsak ceyran yapmıyacak şekildde sorun olur mu.

Birde boyundan yüksege koymak gerekiyor diyorlar koymasak ne olur acaba ? benimki 1 metre yüksekteler.

Bu nijer tohumunu bir yemlige bir çay kaşıgı demişler. Haftada kaç kez. Birde akıllı yemlikle diger yemliklerin arasında hacim farkı var hangisine göre söyleniyor bu.

Mama ile birlikte vitamin verilmelimidir. Bir suluga ne kadar atmamız lazım. Kagıdında 15-20 damla diyor. Bazı forumlarda 2-3 damla diyor.

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Kokuya sürgülü taban kullanıp hergün temizleyin. Büyük yemlige 2 - 3 kaşık ama fazlası tüye sokar gün aşırı verebilirsiniz . Bir metre uygun gibi. Hiç damla vitamin kullanmadığım için diğer arkadaşlar açıklarsa daha sağlıklı olur

yusuferyurt

Uzman Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
ERYURT
Verdigim mamanın içinde az nijer vardı oonun için sordum. Şimdi günlük 2-3 kaşık dökecegim akıllı yemlige. Zaten gün aşırı döküyüorum ama braz koku oluyor cam açmada sıknıtı oluyor mu

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
iki günde bir  temizlik yaparsan  koku kalmaz  çunkü muhabbet  kuslarının dışkıları diğer  kuşlarınki gibi değildir sindirim sisteminden dolayı  o kadar rahatsız edecek kadar  koku kesınlikle yapmaz!!!!  şiddetle CERAYANDAN UZAK TUT...
... 1metre onları sürekli rahatsız tedirgin edecektir  baş hızasından yukarıda kalsın
.....Büyük yemlige 2 - 3 kaşık ama fazlası tüye sokar gün aşırı verebilirsiniz +1
.....mama ile vitamin kombine edebilirsin lakin kullanacağın vitamine göre damlası değişir...
.....mama vitamin verirken öncelikle su spreylerinde 10/3 kadar vitamin damlat  çalkala  sonrada  mamaya 15  20 cm den 8 9 kere sık sonra servis yap...

yusuferyurt

Uzman Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
ERYURT
Karahan UZUN.' Alıntı:
iki günde bir  temizlik yaparsan  koku kalmaz  çunkü muhabbet  kuslarının dışkıları diğer  kuşlarınki gibi değildir sindirim sisteminden dolayı  o kadar rahatsız edecek kadar  koku kesınlikle yapmaz!!!!  şiddetle CERAYANDAN UZAK TUT...
... 1metre onları sürekli rahatsız tedirgin edecektir  baş hızasından yukarıda kalsın
.....Büyük yemlige 2 - 3 kaşık ama fazlası tüye sokar gün aşırı verebilirsiniz +1
.....mama ile vitamin kombine edebilirsin lakin kullanacağın vitamine göre damlası değişir...
.....mama vitamin verirken öncelikle su spreylerinde 10/3 kadar vitamin damlat  çalkala  sonrada  mamaya 15  20 cm den 8 9 kere sık sonra servis yap...
çok teşekkür ederim bilgilerinize ikiniz içinde.

Ceyran olmadan camı açmamda sakınca var mı

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
üstad  ortamı  bilemem ama kesinlikle cerayanda kalmasınlar... ona göre ayar ver

-orhan--

Takipçi Üyemiz
Adı
Orhan
Soyadı
ESKİCİOĞLU
Yusuf ERYURT' Alıntı:
çok teşekkür ederim bilgilerinize ikiniz içinde.

Ceyran olmadan camı açmamda sakınca var mı
cereyan ve soğuk olmadan odayı 5 10 15 dakika havalandırabilirsiniz..fazlası kuşlarınızı hasta edebilir.Ayrıca sulu vitamin,astım,antibiyotik vs vs sorunlarda avi serisi(petshop tarzı ilaçlar) kullanıyorsanız pek işe yaramaz.Bunun yerine süpervit vitamin,vitaform antibiyotik vs. veteriner ağırlıklı ilaçlar kullanırsanız daha verimli sonuçlar alacağınızdan emin olabilirsiniz..

yusuferyurt

Uzman Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
ERYURT
Orhan ESKİCİOĞLU' Alıntı:
cereyan ve soğuk olmadan odayı 5 10 15 dakika havalandırabilirsiniz..fazlası kuşlarınızı hasta edebilir.Ayrıca sulu vitamin,astım,antibiyotik vs vs sorunlarda avi serisi(petshop tarzı ilaçlar) kullanıyorsanız pek işe yaramaz.Bunun yerine süpervit vitamin,vitaform antibiyotik vs. veteriner ağırlıklı ilaçlar kullanırsanız daha verimli sonuçlar alacağınızdan emin olabilirsiniz..
çok sagolun. Soguk olmadan derken havalar soguk sonuçda dışarısı 10 derece ama odanın kapısı kapalı ve tek cam açık olsa diyorum korkuyrmda açmaya

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
tüm yorumları okudum çarenizi söylüyorum koku olayına taban kumu kullanacaksınız kokudan eser kalmaz taban kumu pisliği cevreleyerek tamamen izalasyon sağlıyor ve koku olayı ortadan kalkıyor sitede mevcut sanibird kumu var hem ucuz hem kesin çözüm olay budur.... thumbsupbo

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Ayhan YILDIRIM' Alıntı:
tüm yorumları okudum çarenizi söylüyorum koku olayına taban kumu kullanacaksınız kokudan eser kalmaz taban kumu pisliği cevreleyerek tamamen izalasyon sağlıyor ve koku olayı ortadan kalkıyor sitede mevcut sanibird kumu var hem ucuz hem kesin çözüm olay budur.... thumbsupbo
+1

yusuferyurt

Uzman Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
ERYURT
Ayhan YILDIRIM' Alıntı:
sagol