EV VE SÜS HAYVANLARININ ÜRETİM, SATIŞ, YERLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK

ayvalikmuabbet

Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
TÜRKOĞLU
Merhaba Arkadaşlar Resmi gazetede yayınlanıp 01-01-2013 tarihinde uygulanmaya başlayacak Ev ve Süs hayvanları üretim ve satış yönetmeliğini sizlere ekledim aşağıda bilgisi veya haberi olmayan arkadaşların okuması faydalanması dileğiyle sevgiler..

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
Murat TÜRKOĞLU' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar Resmi gazetede yayınlanıp 01-01-2013 tarihinde uygulanmaya başlayacak Ev ve Süs hayvanları üretim ve satış yönetmeliğini sizlere ekledim aşağıda bilgisi veya haberi olmayan arkadaşların okuması faydalanması dileğiyle sevgiler..
1, 2, 3, bölüm yüklü değil mi acaba
ben mi göremiyorum

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
üreticiyi pek ilgilendiren bir tarafı yok gibi geldi bana...sanki daha çok veterinerlere iş garantisi için yapılmış bir yönetmelik. Ben evde üretim yapıyorum...ne yani şimdi salonun ortasına mazgallı su gideri mi yaptırmam gerek  :D

ayvalikmuabbet

Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
TÜRKOĞLU
Merhaba zaten yönetmeliktede ev,dükkan,depo,tarla,arsa,çatı katı,mahzen gibi bir ayırım yapmamış şöyle demiş

MADDE 10 – (1) Kuş üretim yerlerinin, aşağıdaki özelliklere sahip olması zorunludur.

a) Üretim yerlerinde; veteriner hekim odası, duş, depo, tuvalet, hayvan karantina ünitesi, üretim üniteleri, hayvanların yiyeceklerinin hazırlandığı bölüm ve temizlik ünitesi bulunur.

yani bunların olmadığı yer neresi olursa olsun üretim yapılamaz demiş bu maddeyle ilgili güleceğimiz bir espiriniz varmı acaba ? sevgiler..

ayvalikmuabbet

Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
TÜRKOĞLU
Arkadaşlar duyurular bölümünde 2 ayrı başlık altında var dikkatli bakarsanız görürsünüz sevgiler..

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Arkadaşlar malesef hiç kimse hiç birşey yapamaz.Çünkü veteriner hekimler oda dır.İstediğini yapabilir.Biz ve bizim gibi sivil toplum orgütleri(mesleki) 500 üyesi olmadığı için oda olmamaktadır.

Örneğin Merkezi istanbulda olan petshop sahiplerinin her türlü hukuksal işlerini takip eden dernek malesef türkiye geneli 500 üyesi olmadığından hala dernek statüsünde olup odaya hiçbir yaptırımı olamamaktadır.

Mesela işlerinizi takip etmesi için dernek başkanına verdiğiniz noter onaylı vekaleti bile kabul etmemektedir.Bu konu ile ilgili yapılan tüm adli müracatlarda bile alınan sonuç şudur(siz sivil toplum örgütüsünüz veteriner hekimler ise oda )

ayvalikmuabbet

Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
TÜRKOĞLU
Birde şu madde var arkadaşlar..

ğ) Çevreden ve doğadan alınan veya izinli kuruluştan alınmayan hayvanların satışı yapılamaz.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Aslan ÖZTÜRK' Alıntı:
Arkadaşlar malesef hiç kimse hiç birşey yapamaz.Çünkü veteriner hekimler oda dır.İstediğini yapabilir.Biz ve bizim gibi sivil toplum orgütleri(mesleki) 500 üyesi olmadığı için oda olmamaktadır.

Örneğin Merkezi istanbulda olan petshop sahiplerinin her türlü hukuksal işlerini takip eden dernek malesef türkiye geneli 500 üyesi olmadığından hala dernek statüsünde olup odaya hiçbir yaptırımı olamamaktadır.

Mesela işlerinizi takip etmesi için dernek başkanına verdiğiniz noter onaylı vekaleti bile kabul etmemektedir.Bu konu ile ilgili yapılan tüm adli müracatlarda bile alınan sonuç şudur(siz sivil toplum örgütüsünüz veteriner hekimler ise oda )
Çok doğru, zaten bu yönetmeliğin de içeriğine bakınca hemen belli oluyor. Adamlar veterinerlik okumuş ama ülkemizde hayvancılıkla uğraşan kaç kişi veterinere başvuruyor mesela...bence çok azı. Bunun da sebebi belli bir çok hayvancı kendi işine kendi gçrüyor çünkü veterinerin bi halttan anladığı yok. Bu adamlar iş garantisi olsun diye oda kurmuşlar ve yaptırımları var şuanda. Yönetmeliği birkaç kez okudum ve her seferinde de daha da emin oldum...sanki bakanlıktan değilde veterinerin elinden yazılmış gibi. Araya birkaç bakanlık şartı gibi gçrünen maddeler serpiştirmişler...gerisi hep veterinerlerin lehine olan maddeler. Ne diyelim hayırlı olsun veterinerlere...ama şuda var eğer bir gün gelirde bu şartları yerine getirecek olursam o zaman bende egzotik kuşlar üzerine uzmanlaşmış veya mastır yapmış veteriner isterim...haydi bakalım veterinerlere kolay gele  ;D

mustafaozden2

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Özden
Burasi Türkiye diye bosuna dememisler.Avrupa birligi degil Uzay birligi gelse zihniyetler degismeden hicbirsey olmaz maalesef.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Murat TÜRKOĞLU' Alıntı:
Merhaba zaten yönetmeliktede ev,dükkan,depo,tarla,arsa,çatı katı,mahzen gibi bir ayırım yapmamış şöyle demiş

MADDE 10 – (1) Kuş üretim yerlerinin, aşağıdaki özelliklere sahip olması zorunludur.

a) Üretim yerlerinde; veteriner hekim odası, duş, depo, tuvalet, hayvan karantina ünitesi, üretim üniteleri, hayvanların yiyeceklerinin hazırlandığı bölüm ve temizlik ünitesi bulunur.

yani bunların olmadığı yer neresi olursa olsun üretim yapılamaz demiş bu maddeyle ilgili güleceğimiz bir espiriniz varmı acaba ? sevgiler..
Benim bu madde ile ilgili güleceğim yer var arkadaş. Bakanlık gelsin bana muhabbet kuşları üzerine uzmanlaşmış bir veteriner bulsun bende o veterinere üretimhaneme "veteriner odası" yapim. Veteriner Odası da ne abi?...benim kendime odam yokken veterinere kümesimde ofis mi vercem yani...çok saçma.

Muhtemelen bu yönetmelik başka bir ülkenin yönetmeliğinden alınmıştır. Ama bizimkiler bunu yaparken unuttukları bir şey var...o ülkede uzmanlar var...bizde uzman veteriner yok...anca danadan koyundan anlayanlar var. Bahse girerim 1 yıl muhhabet kuşu üretimi yapan kişi bir veterinerden bu konuda çok daha bilgili ve tecrube sahibidir. Kümesimi nasıl dezenfekte edeceğimi veterinerden öğrenmesem de olur...veteriner yerine bakanlık Bio Kimya Mühendisi şart köşsun daha mantıklı olur.

Cihat Cenk

Takipçi Üyemiz
Adı
cihat
Soyadı
BURAK
Günay Dönmez' Alıntı:
Benim bu madde ile ilgili güleceğim yer var arkadaş. Bakanlık gelsin bana muhabbet kuşları üzerine uzmanlaşmış bir veteriner bulsun bende o veterinere üretimhaneme "veteriner odası" yapim. Veteriner Odası da ne abi?...benim kendime odam yokken veterinere kümesimde ofis mi vercem yani...çok saçma.

Muhtemelen bu yönetmelik başka bir ülkenin yönetmeliğinden alınmıştır. Ama bizimkiler bunu yaparken unuttukları bir şey var...o ülkede uzmanlar var...bizde uzman veteriner yok...anca danadan koyundan anlayanlar var. Bahse girerim 1 yıl muhhabet kuşu üretimi yapan kişi bir veterinerden bu konuda çok daha bilgili ve tecrube sahibidir. Kümesimi nasıl dezenfekte edeceğimi veterinerden öğrenmesem de olur...veteriner yerine bakanlık Bio Kimya Mühendisi şart köşsun daha mantıklı olur.
+1

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Alıntı Yap

Alıntı yapılan: Günay Dönmez - Bugün, 00:20:39

abi harikasın  ;)