EV VE SÜS HAYVANLARININ ÜRETİM, SATIŞ, YERLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Ülkemizdeki veteriner hekim okullarında standart olarak kanatlı hayvanlar da horaz ve tavuk  gözterilerek okutulduğunu duymuştum.İstanbul petshop derneğinin baskısı sayesinde seçmeli ders olarak kafes kuşları dersi eklendi..

Ülkemizde metrapol şehirlerde ikamet eden öğrenciler vet. olarak mezun olduklarında istanbulun göbeğinde açtığı dükkanında parayı nereden bulacak?Tabiki kedi ve köpek tedavi ve malzemelerinden.

Anadolu da dükkan açan vet. ise küçük ve büyük baş hayvandan para kazanacak.

Şimdi Nörolojik bir kuş vakası hastası nı alalım ve bir veteriner hekime götürelim.Sizce o veteriner hekimin hastaya müdahale etme ebilme olasılığı kaç tır?
Müdahale edebilecek veteriner hekim eyer kuşlar üzerinde ihtisas yapmamışsa sıkıntılı...Size yapacağı tedaviyi söyleyeyim.Yüksek ihtimalle antibiyotik ve vitamin verecek ve gönderecek.

Ama suç kimde ?İlk olarak onu bulmamız gerekir.Vet. okullarında ki eksik uygulamada mı?Veteriner hekimlerin dünyadaki hayvanların sadece kedi köpek b.baş ve k.baş dan ibaret olmadığından bi haber olduklarında mı?yoksa Ulan en babası 40 tl deyip kuşun ölmesine razı olan insanlarda mı?

Bakın almanya da mühendis olan abim,sadece bir çift kumru kolonun üzerine yuva yaptığı için 45 gün boyunca inşaatı durdurduklarını söylediğinde şok olmuştum.Ya kimsenin aklına gelmedimi yuvayı alıp başka yerekoymak diyeceksiniz di mi?Peki bir gün işden ya da okuldan eve geldiğinizde oturduğunuz binanın yerinde olmadığını düşünün siz ne yapardınız?

Kısacası herşey birbirine bağlı bu kanun çıktı da hangi petshopu çağırdılar böyle bişey yapıcaz diye?

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
E  sözde muasır medeniyetin yolunda değilmiyiz. sözde özde hiçbirşey yok hiçbirşey

ayvalikmuabbet

Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
TÜRKOĞLU
Merhaba arkadaşlar valla kanun bu veteriner kuştan anlar veya anlamaz 2013 ten itibaren geçerli olacak şartlar bunlar bence federasyonun bu konuda hemen harekete geçmesi gerekiyor yoksa bu şartlarda kimse kuş falan üretemez sevgiler..

ayvalikmuabbet

Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
TÜRKOĞLU
Birde sadece veteriner olayına takılmışsınız veterineri derneklerde tutabilir dernek üyelerinin hepsine hizmet verir ondan daha zor halledilecek şartlar var kanunda...

Gökhan YILMAZ

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILMAZ
Aslan ÖZTÜRK' Alıntı:
Bakın almanya da mühendis olan abim,sadece bir çift kumru kolonun üzerine yuva yaptığı için 45 gün boyunca inşaatı durdurduklarını söylediğinde şok olmuştum.Ya kimsenin aklına gelmedimi yuvayı alıp başka yerekoymak diyeceksiniz di mi?Peki bir gün işden ya da okuldan eve geldiğinizde oturduğunuz binanın yerinde olmadığını düşünün siz ne yapardınız?
    thumbsupbo

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Tabiiki kanunda başka düşündüren noktalar da var ama başlı başına sıkıntı olan zaten veteriner...tezzat esas burada başlıyor. Bu kanunu tasarlayanlar herhalde Türkiye fokur-fokur egzotik kuşlar üzerine uzmanlaşmış veteriner kaynadığını zannediyor. Demek istediğim kanun tasarlanırken hiç mi bunları gözönünde bulundurmuyorlar...bu biraz "ayranın yok içmeye mercededesle gidersin s...ya" olayına benziyor. Kanun senden birsürü şartı yerine getirmeni isteyecek ama diğer yandan da bu kanunun uygulanması için sana uygun şartları oluşturmayacak. Dernek bazında veteriner hayalden ibaret...nasıl gelcek veteriner taa Antalyaya. Bu tasarı tam bir saçmalık.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Aslan Öztürk kardeşimize de katılıyorum ve eklemek isterim, suç aslında başta. Sizlerle pek de "acı olmayan" bir gerçeği de paylaşmak isterim. Antalya'da tanıdığım veteriner bir bayan var, kendisinin ufak veteriner kliniği var. Yaptığı işi size anlatmam gerek...yanında 2-3 çalışanı var ve bu elemanlar sabahtan akşama kadar köpek gezdirme servisi veriyor. Yani veterinerlerin de aslında esas mesleklerini icraat etme fırsatları da pek yok gibi. Mecburiyetten kendilerine alternatif hizmetler yaratmak zorundalar. 1 saat köpek gezdirme ücreti 30 TL...bazen günlük cirosu 1000 TL yi geçtiğini anlatmıştı ve eklemişti: "Manyak mıyım saçma sapan işlerle uğraşıcam...5 köpek gezdiriyorum ve uzman doktor kadar gelir elde ediyorum". Düğer yandan veterinerler de yetirince kendi meslekleri ile ilgili yükselen trendleri takib etmediklerine inanıyorum...veterinerlik okumuş olsaydım, 1 yılımı daha harcayıp yurtdışında egzotik kuşlar konusunda uzmanlaşıp Türkiyede para basardım...ama gel gelelim nato mermer kafa.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
danmes' Alıntı:
Su an petder istanbul'da dernek bazinda veterinerlik olayini uyguluyor. Zaten sacma olan bulundugunuz il disinda dernege kayitli olup, hizmeti ilinize beklemektir. topigi acan arkadas bizleri bilgilendirmek amaciyla konuyu acmis. Kendisine tesekkur ederiz.  Yasa zaten cikmis, ustelik yasayida arkadas cikarmamis. bence sadece itiraz etmek yerine bildiklerimizi paylasalim.
Yoksa kimse sizden salona mazgal koy demiyor, zaten evde uretimhane olmaz diyor.
Yanlislardan yola cikarak dogruya varamayiz.
Kimse darilmasin konu sadece itirazlarla ilerlemesin tek ricam bu. hepimizin itiraz edecegi yerler var , ama bir yandanda yavas yavas neleri duzeltebiliriz bunlari konusalim.
itiraz etsek ne yazar...biz buna biraz isyan diyelim

+1  ;)

danmes

Uzman Üyemiz
Adı
mesut
Soyadı
Toydemir
Bakirkoydeki petshop yangininda ölen hayvanlardan sonra yasa ve takipler sikilastirildi. bodrumu olan petshoplara yangin merdiveni istiyorlar, yada belli  metrekareden yuksek yerlere ikinci cikis istiyorlar. bu yasalar uygulanmaya ve cezalar yagmaya baslayinca o eski kohne petshoplarin cogu ya yokolacak, yada kendilerine ceki duzen verecekler.

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
BEN DÜKANI AÇARKEN ÇOK DANIŞTIĞIM ARKADAŞ DERİNE İNME MALİYEYE KAYIT YAPTIR AÇ DEDİLER BUNLAR İSTENİYORSA YAPACAM DEDİM TARIM İLE MÜRACATIMI YAPTIM VETERİNERİMİ TUTTUM RUHSATIMI ALDIM BUNLAR DAHA SONRA DAHADA ZORLAŞAÇAK BENCE  BİRDE  BENDE RUHSAT VAR KONTROLE GELİNİYOR DİĞER DÜKANDA RUHSAT YOK KONTROLE GİDEN YOK YAPIMIZ GEREĞİ ŞİKAYETTE ETMİYORUZ AMA  YANİ BOŞLUK VAR DAHA