Murat AKDAL' Alıntı:
Buluş güzel ancak bir kaç defadan sonra motor bozulacaktır .
Kullanılan motor akvaryum iç filtre motorudur.
birincisi kuşlar banyo yaparken pis su tekrar üstünü boşalacak . misal orada kuş pisliğini yapsa motor onu ezecek ve kuşun üstünden tekrar atacak . o kısma yeni su hortumu koyarsanız ve kuşun üstüne sürekli yeni su gelirse çok daha güzel olur bence . birde kuşun tüyleri dökülecektir yıkanırken ,o da motorun pervanesine dolanacaktır ve suyu çekmez hale gelecektir .
sonuncusu ve en önemlisi o motorun tamamı suyun içinde olmalı , o şekilde 3-4 dk bile çalışsa kendi sıcaklığından yanacaktır ve çalışmaz hale gelecektir .
Doğru söylemiş Maazallah elektrikle şaka olmaz. İç motor kendini ısıtır o yüzden tamamen suda olması gerekirki soğusun. Yani genelde uyarı bölümünü okuyorum iç motor suyun altında kalmalı olarak biliyorum.
Ancak suyu çektirip dışarıa bir plastik bidona akıtıp. Makarna ve kömürden geçirip (DIŞ FİLTRE MALZEMELERİ) (VE HATTA DIY HORTUM KESİKLERİ) ile suyu fiziki olarak temizletip Hatta kömür de son katmana koyarsanız tamamen iş olmuş olur. (Gerçi oda belli sürede gözenekleri dolar başka altarnatiflerde olabilir)
Tekrar suyu oradan çekip aynı yere koyarsanız (Yani pislik motora gitmeden kumların altına gidişini sağlarsanız Tam olurmuş.
Yani suyun çekildiği yer ile banyo yapılan 2. bir yer olarak düşünün. Kuş banyoyu yapacak, pislik küvetinde kalacak. Ancak su filtreli diğer bağlantılı yere dökülecek, orada kumlara pislik takılacak sonra üst temiz bölgeden motorla su çekilip tekrar ilk küvete gidecek.
Akvaryum sitelerindeki yapay şelale gibi bölümleri okusanız daha iyi anlarsınız.
Güzel fikirler. Devamını dilerim. Canlıları benimsediğiniz ve emek verdiğiniz belli oluyor. Tebrikler.