Evde Hobi Üretimde koku problemi

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
Merhabalar ,
evde 5 yıldır muhabbet beslemekteyim , fazla koku olmaması için her hafta pazar günleri kafesimi temizlerdim.
Şimdi 1 takım + 2 yavrum var akşam eve gidince kuşların bulunduğu odaya girdim ve ekşi bir koku algıladım , evdekiler zamanla kokuya alışınca hissetmiyorlar.
hemen kafesi + yuvalığı temizledim.koku gitti.Yuvalığın içine talaşda koyuyorum.
benim gibi evde uğraşanlar bu koku olayını nasıl çözümlüyorsunuz.
kuşlar oturma odamda , bizlerle beraberler.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Metin CANSEVER' Alıntı:
Merhabalar ,
evde 5 yıldır muhabbet beslemekteyim , fazla koku olmaması için her hafta pazar günleri kafesimi temizlerdim.
Şimdi 1 takım + 2 yavrum var akşam eve gidince kuşların bulunduğu odaya girdim ve ekşi bir koku algıladım , evdekiler zamanla kokuya alışınca hissetmiyorlar.
hemen kafesi + yuvalığı temizledim.koku gitti.Yuvalığın içine talaşda koyuyorum.
benim gibi evde uğraşanlar bu koku olayını nasıl çözümlüyorsunuz.
kuşlar oturma odamda , bizlerle beraberler.
en az 2 günde bir kafes temizliği...

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Yuvadaki talaşlar zamanla dışkı emici özelliğini kaybettiği için yuvalıklar koku yapar Dişileriniz iyi huyluysa haftada 1 talaşları alıp hızlı bi şekilde yenileriyle değiştirin

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
kalın tahta talaşı kullan dahada azaltıyor birde yuvalıgın içine plastik olanı var onu kullan o dahada iyi koku çok azalır

hakan-egypt

Uzman Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
sahinTURK
2 gundur bendede ayni sorun vardi en az 3 bilemedin 4 gunde bir temizlik yaparim tamamen
ancak bu kokunun yumurtaliktan geldigini fark ettim actim icine baktim disi resmen yavrularin islattigi alt tahtayi kemirip yuvasina kus tuyu bir yatak yapmis 2 cm ye yakindi kalinligi
birde gorenler bilir kot yikamada kullanilan tas vardir onlarin 6-8mm olanlarindan yapmis birsuru
nasil yapmis anlayamadim sanirim kus kumunu suyla kursaginda harc yapip yuvaligin icine teksacma gibi kusuyor yuvaligi kople yenisiyle degistirip kalin talas koydum bakalim bugun gidince nasil bir koku var yazarim sonucu sabah baktim 3 yavru anne baba hepsi yumurtalikdaydi sanirim kahvalti yapiyorlardi :)

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
Sezgin ANIL' Alıntı:
Yuvadaki talaşlar zamanla dışkı emici özelliğini kaybettiği için yuvalıklar koku yapar Dişileriniz iyi huyluysa haftada 1 talaşları alıp hızlı bi şekilde yenileriyle değiştirin
5mm mdf yuvalık + plastik hazır folluk oyuklu tip kullanmaktayım.Akşam çok hızlı komple folluğu yıkadım içine temiz talaş koydum yavrular daha 4 ve 2 günlük + 3 yumurta / eğer 5 adet olup 20 günlük olur ise vay halime  C:)

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç

rdemir

Uzman Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Remzi
Soyadı
Demir
Kum kafes tabanı için iyi ama yuvalıkta kullanılmaya bence uygun değil.Yuvalığı soğuk tutuyor ve yumurtaların çabuk soğumasına sebep oluyor.

MEHMET KOÇ

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.cubbeliahmethoca.tv
Adı
MEHMET
Soyadı
KOÇ
Metin CANSEVER' Alıntı:
5mm mdf yuvalık + plastik hazır folluk oyuklu tip kullanmaktayım.Akşam çok hızlı komple folluğu yıkadım içine temiz talaş koydum yavrular daha 4 ve 2 günlük + 3 yumurta / eğer 5 adet olup 20 günlük olur ise vay halime  C:)
bence yedek bir plastik folluk alın sonucta en fazla 3 lira yavru varken zaman kaybetmezsiniz biri yedekte dursun.

kayra

Uzman Üyemiz
Adı
BURAK
Soyadı
SİPAHİ
peki bu oda spreylerinin kuşlara bir zararı olmasın sakın