Evde tek çift besleyenler kaçıncı ayda yavru aldı?

kuzey

Uzman Üyemiz
Adı
Kuzey
Soyadı
Kara
Evde hobi amaçlı üretim yapacağım, ancak çiftim iki aydan fazla geçmesine rağmen hala çiftleşme emaresi göstermiyor. Duruma göre yumurtalı bir takım alacağım. Benimle aynı durumda olanlar kaçıncı ayda yavru aldı acaba?

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
kardeşim öle standart bir süre yok kuşlar yerlerine adapte olacak sevecek ve kanlarıda sağlamsa yavrulayacaklar kimi 1 ay kimi 1 yıl kimiyse hiç yavrulamaz

kutay19

Takipçi Üyemiz
Adı
HAKKI
Soyadı
ÇETİN
bende 1 yili askindir var erkegin yanina 3. disiyi attim hala beklemekteyim... dedikleri gibi kuslar once yerini sevecek sonra disi erkegi sevevek.. birde iyice kizisma olacak... bakimlarida iyiyse gerisi gelir...
bende bir turlu olmadi...herseyleri tamam fakat disiler ciftlesmiyor nedense...agresif ve hircin oluyorlar... sanirim yerini sevmiyor... masa ustundeler... bitaz daha yuksege koymam gerekli fakat yerim olmadigi icin koyamiyorum... yapacak bisi yok... yanina son attigim diside daha 4.5 aylik o yuzden ciflesmiyor...erkek surekli ayak atiyor ama disi yuvaya kaciyor...soyle 6-7aylik olana kafar bekleyecegiz artik... yine ciftlesmezlerse yapacak bisey yok...
oylece kalacaklar bende...

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Tanıştırma için ayrı kafeslerde belli bir süre tutmak iyi sonuçlar verir. Mama vitamin takviyesi yapın biraz daha yüksek bir yere koyun hayırlısıyla yavru alırsınız

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Halil İbrahim ÇABUK' Alıntı:
kardeşim öle standart bir süre yok kuşlar yerlerine adapte olacak sevecek ve kanlarıda sağlamsa yavrulayacaklar kimi 1 ay kimi 1 yıl kimiyse hiç yavrulamaz
+1

selcukboyukbas

Takipçi Üyemiz
Adı
selçuk
Soyadı
böyükbaş
Kuzey KARA' Alıntı:
Evde hobi amaçlı üretim yapacağım, ancak çiftim iki aydan fazla geçmesine rağmen hala çiftleşme emaresi göstermiyor. Duruma göre yumurtalı bir takım alacağım. Benimle aynı durumda olanlar kaçıncı ayda yavru aldı acaba?
GERÇEKLERİ SÖYLEMEK GEREKİRSE EVDE (AYNI YAŞAM ALANI OLAN ODA İÇERİSİNDE) yavru almak imkansız denecek kadar zor... BENDE İLK BAŞTA 1 ÇİFT İLE BAŞLADIM. 2YILIN SONUNDA 2 YAVRU AYNI GÜN DİŞİ TARAFINDAN KATLEDİLDİ.. BU KUŞLAR RAHATSIZ EDİLMEK İSTEMİTOR... İNANIN BANA TERASIMA AYRI BİR ODA YAPTIM 15 ÇİFT KUŞ ALDIM.. GÜNDE 2 KEZ 15 DK. GİRDİM YANLARINA VE BİNGO...... 17. GÜNDE 3 ÇİFTİM YUMURTLAMIŞTI BİLE.. BUGÜN YUMURTLAMAYAN KUŞUM YOK.. HATTA İLK TAKIMIMDA BUNA DAHİL.. ARDI SIRA YUMURTLAYIP YAVRU BÜYÜTÜYORLAR.. KISSADAN HİSSE EV İÇİNDE BU İŞ ÇOK ZOR.. BİR TAKIM ÇİFTLEŞİRKEN DİĞER TAKIM ONA BAKARAK İŞİNİ ÖĞRENİYOR.. TAKLİT YETENEKLERİ MÜKEMMEL.. AYRI ODADA 1 DEN FAZLA TAKIMLA MUHAKKAK MURADINIZA ERERSİNİZ SELAMLAR..

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
kardeş bu kuşlar doğası gereği ile koloni halinde yaşıyorlar onun için tek çift halinde çok zor yavru alırsın bende senin gibi başladım şu anda 40 tane kuşum var şimdi . çok güzel verim alıyorum

hasan4022

Uzman Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
YILDIZ
arkadaşlara katılıyorum 2 yıl uğraştım yavru alabilmek için ayrıca tek çiftde değillerdi her türlü imkanı sağladım ayrı oda yaptım komple ama olmadı sonra bi dişi aldım ve patlama oldu. şimdi 3. kuluçkasında

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
bunun kesin tarihini bilemeyiz ama işin püf noktası ben kendi tecrübeme dayanarak söyliyeyim zaten yanıma gelenlerede sürekli bunu anlatıyorum 5 erkek 5 dişi yavru yu güvenebileceğiniz farklı 2 üreticiden temin edeceksiniz yavrular 6 aylık olana kadar beraber geniş büyük kafeste büyüyecekler ve 6 aylık olduklarında anlaşanları takım halinde ayıracaksınız fazla olanları tercihinize göre yedek kadroda bekletin derim 6 aylık ve yakın zamandaki kuşları eşe attınız eğer zamanlı uygun bakım yapabildiyseniz 2-3 ay daha bekledikten sonra yavaş yavaş yumurtaları göreceksiniz  işte bu süre bu durumda eğer yavrudan başlarsanız 9 ay 1 yıl içinde bu süreçtir ben öyle yaptım ve ALLAh a Şükür 4 senedir hem kuşlar beni yetiştirdi hem ben kuşları  yetiştiriyorum :)    ama isterseniz yumurtlayan hazır takım alarak ama bu en az 2 takım olsun şansınızı deneyin ve o takımların ilk yavrularıyla devam edin derim hayırlı üretimler

FÜKRET

Uzman Üyemiz
Adı
FİKRET
Soyadı
SAĞ
bunun kesin tarihini bilemeyiz ama işin püf noktası 4 erkek 4 dişi yavru yu güvenebileceğiniz farklı 2 üreticiden temin edeceksiniz yavrular 6 aylık olana kadar beraber geniş büyük kafeste büyüyecekler ve 6 aylık olduklarında anlaşanları takım halinde ayıracaksınız fazla olanları tercihinize göre yedek kadroda bekletin derim 6 aylık ve yakın zamandaki kuşları eşe attınız eğer zamanlı uygun bakım yapabildiyseniz 2-3 ay daha bekledikten sonra yavaş yavaş yumurtaları göreceksiniz 
  ama isterseniz yumurtlayan hazır takım alarak ama bu en az 2 takım olsun şansınızı deneyin ve o takımların ilk yavrularıyla devam edin derim hayırlı üretimler

hasan4022

Uzman Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
YILDIZ
Cihan AYTAN' Alıntı:
bunun kesin tarihini bilemeyiz ama işin püf noktası ben kendi tecrübeme dayanarak söyliyeyim zaten yanıma gelenlerede sürekli bunu anlatıyorum 5 erkek 5 dişi yavru yu güvenebileceğiniz farklı 2 üreticiden temin edeceksiniz yavrular 6 aylık olana kadar beraber geniş büyük kafeste büyüyecekler ve 6 aylık olduklarında anlaşanları takım halinde ayıracaksınız fazla olanları tercihinize göre yedek kadroda bekletin derim 6 aylık ve yakın zamandaki kuşları eşe attınız eğer zamanlı uygun bakım yapabildiyseniz 2-3 ay daha bekledikten sonra yavaş yavaş yumurtaları göreceksiniz  işte bu süre bu durumda eğer yavrudan başlarsanız 9 ay 1 yıl içinde bu süreçtir ben öyle yaptım ve ALLAh a Şükür 4 senedir hem kuşlar beni yetiştirdi hem ben kuşları  yetiştiriyorum :)    ama isterseniz yumurtlayan hazır takım alarak ama bu en az 2 takım olsun şansınızı deneyin ve o takımların ilk yavrularıyla devam edin derim hayırlı üretimler
+1