Evde Üretim..Artı ve eksileri....

mavci44

Yeni Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Avcı
Bütün site kullanıcılarına merhabalar. Arkadaşlar ben Malatya dan katılıyorum ve takip ediyorum siteyi. Eğitimciyim. Belli bir ufku  yakalamış ve insanlara yol gösterme durumunda olan bir site. Sürekli böyle kalmasını temenni ederek mükemmele ulaşma ufkunda olmasını ümid ediyorum.

Arkadaşlar ben evimde iki çift jumbo alıp beslemeyi düşünüyorum.Sorum şu ev içinde birkaç çift beslenebilir mi koku toz tüy gibi sıkıntılar çok olur mu

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Mustafa bey merhaba aramıza hoşgeldiniz ben 7 çifti yetişkin 3 çiftide yavru çiftlerden oluşan toplam 10 çift kuş besliyor üretiyorum ..  gerçekten müthiş bir duygu evimin küçük bir odasını tamamen onlara ayırdım eğer temizlik konusunda hassa davranırsanız ve sürekli havalanduırabilirseniz koku sorunu falan olmuyor evimde hiç koku yok gelenlerde bilir zaten ziyaretime gelenlere mutlaka sorarım koku yok aksine güzel kokuyor diyenler var temizlik ön planda programlı olmak sabırlı olmak var ben hergün yarımsaat  herhafta sonu 1 bazen 1,5 saat 2 ahfatada bir genel dezenfekte yapıyorum o 2-3 saat sürüyor yani sıkılmıyacak yılmayacaksınız

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Ötüş seslerini sorun edecek komşular varsa biraz sorun yaratabiliyor birçok arkadaşımızın başına gelmiştir toz ve tüy olayına gelince toz olabiliyor tüyde oluyor ama bu sizin altlarını ne kadar sıklıkla değiştireceğinize bağlı tül ile tüyleri engellersiniz toz işinide hava temizleyiciler var onlarla halledersiniz ama 2 çift kuşun size bu saydıklarımın hiçbirini yaşatacağını zannetmiyorum kuş sayısı yükseldikçe yapılması gerekenlerde çoğalıyor

DarkLion

Takipçi Üyemiz
Adı
Güray
Soyadı
ÖZKUL
Mustafa Bey,
2 çift jumbo besliyicem demişsiniz. Kendi başına 2 takımdan evde randıman almanız çok zordur. Çünkü üretime giren kuşlar sürü piskolojisini benimseyip diğer kuşlara özenip yavru yaparlar. Yıllar önce bende evde üretim yapmıştım. Cihan bey gibi 10 takım kuşum vardı.Hiç bir sıkıntı yaşamadım hatta yer olmadgı için aynı odada kalıyorduk. Sürekli Temizlik havalandırma oldugu için hiç bir problem yaşamadım. Jumboları çalıştırmak isterseniz en az 4 takım yerli kuş üretmenizi tavsiye ederim.Umarım istediğiniz gibi olur.

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
Güray ÖZKUL' Alıntı:
Mustafa Bey,
2 çift jumbo besliyicem demişsiniz. Kendi başına 2 takımdan evde randıman almanız çok zordur. Çünkü üretime giren kuşlar sürü piskolojisini benimseyip diğer kuşlara özenip yavru yaparlar. Yıllar önce bende evde üretim yapmıştım. Cihan bey gibi 10 takım kuşum vardı.Hiç bir sıkıntı yaşamadım hatta yer olmadgı için aynı odada kalıyorduk. Sürekli Temizlik havalandırma oldugu için hiç bir problem yaşamadım. Jumboları çalıştırmak isterseniz en az 4 takım yerli kuş üretmenizi tavsiye ederim.Umarım istediğiniz gibi olur.

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
Mustafa Bey;
ilk defa muhabbetkuşu besleyecekseniz hemen jumbo ile başlamayınız.yerli kuşla başlayınız ve 1 sene sonra jumboya başlayınız.nedeni ise jumbo çok zordur acemi besleyici acemiliğini yerli kuşla atmalıdır....

izaa

Yeni Üyemiz
Adı
İBRAHİM
Soyadı
AKDOĞAN
Sezgin ANIL' Alıntı:
Ötüş seslerini sorun edecek komşular varsa biraz sorun yaratabiliyor birçok arkadaşımızın başına gelmiştir toz ve tüy olayına gelince toz olabiliyor tüyde oluyor ama bu sizin altlarını ne kadar sıklıkla değiştireceğinize bağlı tül ile tüyleri engellersiniz toz işinide hava temizleyiciler var onlarla halledersiniz ama 2 çift kuşun size bu saydıklarımın hiçbirini yaşatacağını zannetmiyorum kuş sayısı yükseldikçe yapılması gerekenlerde çoğalıyor
toz ve tüy olayı için hava temizleyici almayı düşünüyorum.. ne tavsiye edersiniz? bu hava temizleme makinaları polene benzeyen küçük tüyleri de toplayabiliyor mu acaba kullananlar biraz bilgi verebilir mi..

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
iki çift kuş ev içinde problem teşkil etmez.benim tavsiyem yerli kuşlarla tecrübe etmeniz.daha sonra jumboya dönmeniz daha iyi olur.bende bir buçuk yıl evimde üretim yaptım daha sonra üretimhane açtım.hijyen çok önemli havalandırmayıda yeterli miktarda yaparsanız sorun yaşamassınız.(aramıza hoşgeldiniz.keyifli paylaşımlar.)

myasin

Takipçi Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
ÖZCAN
Güray ÖZKUL' Alıntı:
Mustafa Bey,
Kendi başına 2 takımdan evde randıman almanız çok zordur. Çünkü üretime giren kuşlar sürü piskolojisini benimseyip diğer kuşlara özenip yavru yaparlar.
iyi randıman alabilmek için en az kaç çiftin bir arada bulunması gerekir?

bazen tek çift kuş için 1 sene bekleyen arkadaşlarımız oluyor, eğer o tek çift kuş bir üretimhanede diğer kuşların arasında bulunsaydı mesela 1 senede değil de 6 ayda başlar mıydı üremeye.. (normal şartlar altında) 
sürü içinde olup olmamaları bu kadar etkiler mi çiftlerimizi

DarkLion

Takipçi Üyemiz
Adı
Güray
Soyadı
ÖZKUL
Yasin ÖZCAN' Alıntı:
iyi randıman alabilmek için en az kaç çiftin bir arada bulunması gerekir?

bazen tek çift kuş için 1 sene bekleyen arkadaşlarımız oluyor, eğer o tek çift kuş bir üretimhanede diğer kuşların arasında bulunsaydı mesela 1 senede değil de 6 ayda başlar mıydı üremeye.. (normal şartlar altında) 
sürü içinde olup olmamaları bu kadar etkiler mi çiftlerimizi
Evet etkiler,
bir çok arkadaşımızın kuşu evde üremedi üretimhaneye alınca yavru aldık. Yavru sesinden ve çiftleşme sesinden kuşlar şevke gelirler. Bi takım kuş alıyım üresin demek çok kolay bir olay değildir. Ama kenfi fikrimden bu insandada böyle bence her kuştan damızlık olmuyor. İyi bir ortam hazırlamak ilk baştaki şartır .Bakım tabiki önemlidir ama sizi ileri götürmeyecek kuşlarada boş yere ümit bağlayıp para, ümit ve zaman kaybetmemeli. Yardım isteyen fikir isteyenlere deneyen arkadaşların olumlu veya olumsuz yönlendirmelerine kulak vermelerini sonradan üzülmelerini hiç istemem. Ülkemizde bu işe yıllarını veren üreticiler mevcut. Hayırlı üretimler.

mavci44

Yeni Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Avcı
ben şahsen yapılacak işin en iyisini yapmak istiıyorum.Ondan dolayı jumbo beslemek istiyorum.İki çift  ile randıman almazsam 4 e çıkarırız artık. Bide işi ne amaçla yaptığınız önemli. Ekonomik bir beklentim yok.
  Yol gösteren herkese teşekkürler..

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
kafeslerin önüne bir çarşaf serip akşamdan akşama silkeleyebilirsiniz.. aksi durumda halıların üzerindeki yemleri ve havada uçuşan tüyleri elektrik süpürgesiyle biraz sıkıntı yaratıyor.. birde evde ise kuşları süpürgeye alıştırmak şart onun içinde gördükleri biryerde süpürün birkaç defa ne olduğunu kestirsinler.. ben evde böyle yapıyordum sonra kafesin altını süpürsen bile gık demiyorlar :) nacishane fikrim.