Evde üretim

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
        Evde üretim yaparken kullanacağımız kafes üretim kafesi olmak zorunda mıdır ? Bendeki kafesin alt kısmı sürgülü yada çekmeceli değil yani temizlerken yandan mandalları çıkarıp alttaki tabağı temizlemem gerekiyor. Kuşlarda haliyle sağa sola atıor bazen kendini, kuş yumurtladığı zaman yada yavrularını beslemeye başladığı  zaman temizlemem gerektiğinde bu sorun yaratır mı ? yani üretim kafesimi almalıyım ?

Tecrübesi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim arkadaşlar...

Bay18

Uzman Üyemiz
Adı
sinan
Soyadı
celikel
  Tek kuş beslersen sıkıntı olmaz mandallı kafes;    Eğer yavru almak istiyorsan yumartalı veya yavrulu dönemlerinde yavaş birşekilde kafesin alt ızgarasını çekerek kuşları rakatsız etmeyecek bir şekilde temizliği yapabilirsin  Mndallı kafesde bi şekilde rahatsız olur . bazı kuşlar Raharsızlığı sevmez korkudanda olabilir yumartlamışsa eğer yatmaya bilir. Yavrusu varsa tedirgin olduğundan veya korkduğundan yavruya bile bakmayabilir tabiki her kuş böyle değil ama  zaman zaman duymuştum. Bence Mandallı geniş kafes kuş rahat olduğunu kendisi hissetmesi gerekli diye düşünüyorum.....

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Tavalı çifthane alıp arayı açarak kullanırsan iyi olur, hem azda olsa uçabilieceklerinden kuşlar yağlanmaz.