Evlere perakende kuş satma hakkında

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
Arkadaşlar bildiğim kadarı ile büyükbaş ve küçük baş hayvanlarda belli bir sayının üzerinde vergi dairelerine beyanname verme zorunluluğu var ama kafes kuşları ile ilgili net bir şey yok.Kuzenimin eşi vergi dairesinde şef o söylemişti.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
ARKADAŞLAR komşu oturmaya geldi köşedeki çiçekten bir kök verdin maliyeyemi bildirelim bunuda böyle düşünün  büyükbaşlarda destekti kredi idi kuşçularda ne veriyorlar bırak vergi istemeleerini TAYYİP başkanımız duymasın EV EV DOLAŞIP BİZ KUŞ SEVERLERE YEM MAMA  yardımı yapar maliyeye araştırılacağına yem mama yardımı araştırılırsa bence daha10 numara iş olur slm

E

elaziz2316

Guest
    Özel ders veren birsürü ilanlar asılıyor, dağıtılıyor. Şimdiye kadar birisine gidip de ceza işlemi yapılan duymadım. Bence birşey olmaması lazım.

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Hobi üretim belgesi diye bir konu geçti.Bu konu ile ilgili bilgisi olan var mı?Nedir bu belge?

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Mehmet Ümit İŞÇİMEN' Alıntı:
arkadaşlar yukarda bahsettiğim perakende kuş satışı ile ilgili net bir bilgi almak için dış ticaret ve boğaziçi kurumlar vergisindeki bugün gittim ve müdür yardımcısına sordum. İşletme büyüklüğü ölçülerine göre
1- büyükbaş hayvan sayısı 150 adet olunca ( iki yaşından küçükler hariç)
2- küçükbüş hayvan sayısı 500 adet olunca (bir yaşından küçük ve kümes hayvanları hariç) dedi. Ama kafes kuşları için belirtmemiş dedim, kümes hayvan sınıfına giriyor dedi. Siz en sağlıklı bilgi almak için Mükellef ve Vergi Sorumluları Grup Müdürlüğünden Özelge Talep Formunu alıp ve sorularını yazınız ve o kuruma verin Sağlıklı Cevap Alırsınız dedi, bende gittim o formu aldım. Uygun bir zamanda doldurup başvuracağım sonuçları için size aktaracağım....
mehmet bey yaklaşık 5 ay olmuş ama ne oldu sonuç ne cevap verdiler ?

akifsagay

Takipçi Üyemiz
Adı
Akif
Soyadı
SAĞAY
Şu hobi üretim belgesini bende merak ettim nedir_? Herkes alabiliyormu _? Alırsak iyimi . kötümü_?

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
akifsagay' Alıntı:
Şu hobi üretim belgesini bende merak ettim nedir_? Herkes alabiliyormu _? Alırsak iyimi . kötümü_?
alsan direk kendini ele vereceksin gibi geliyor nokta atışı ile bulunabilirsin, veya bu gün almak kolay ama ileride almak zor olabilir.
Bilen bilir, K1 belgesi gibi acenta belgeleri gibi

evren

Üyemiz
Adı
Evren
Soyadı
Yılmaz
merhaba arkadaşlar bu konuda arkadasımın bıraz bası agrıdı cay ocagının arkasında kuslar ıcın ayrı bır oda yapmıstık yaklasık on gun once sıkayet uzerıne 2 zabıta 2 tarım ıl mudurlugunden memur baskın yapmıslar uretımın yasak oldugunu soyleyıp tutanak tutmuslar hobı amaclı batıgını satmadıgını söylamıs yuvalarda yavruları görmusler onları ne yaptıgını sormus yem karsılıgında kusculara verdıgını söylemıs yem karsılıgında bıle olsa kazanc sagladıgını soyleyıp bır hafta sure vermısler oda kusları bosaltmak zorunda kaldı

akifsagay

Takipçi Üyemiz
Adı
Akif
Soyadı
SAĞAY
Hobi belgesi almazsak sikayet edildiğinde ceza yiyoruz anladıgım kadaryla hobi belgesi aldgımız zmn yaptıgımız iş yasal ama kümes hayvanları ile ilgili vergilendirmeye dair bişey olmadıgına gore vergi vermiyoruz.Dğrumu anllamışım _? Bide hobi üretim belgesi almak yerine bizim derneğe kayıt yaptırmak nasıl oluyor aynı hesap olmuyormu_?