fare sıkıntısı

sabri_24

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
SABRİ
Soyadı
BUDAK
arkadaşlar kümesi fareler bastı tuzak kurdum 15 tane yakaladım fakat hala pisliklerini görüyorum yuvaların içinde bile pisliklerini gördüm.bir de dün kafes tavasında ölü bir fare vardı bu konu ile ilgili bilginiz varsa bana yardımcı olursanız sevinirim .

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
geçmiş olsun
sıkıntılı bir durum
ilaçlama yapmanız lazım
ancak kuşlarada zarar verebilir
ziraat mühendisi sizsiniz:)
en iyi ilaç çözümünü siz bulabilirsiniz.

bravo

Takipçi Üyemiz
Adı
ABC
Soyadı
abc
Sabri BUDAK' Alıntı:
arkadaşlar kümesi fareler bastı tuzak kurdum 15 tane yakaladım fakat hala pisliklerini görüyorum yuvaların içinde bile pisliklerini gördüm.bir de dün kafes tavasında ölü bir fare vardı bu konu ile ilgili bilginiz varsa bana yardımcı olursanız sevinirim .

Büyük olasılık yem kokusuna geliyodur.
salmanız var büyük ihtimal onu yerden 20/30 cm kaldırın takozla takoza tırmanamasın diye özel fare yapışkanları var(Eczanelerde satılıyor) onları takoza sürerseniz yapışıp ölürler ve sürekli kontrol edinki hastalık bulaşmadan fareyi öldürün.
Salmanızın duvarlar iletişimini kesin sürtünmesin duvarlara ve bolca vitamin verin yemleri değiştirip salmanızı güzelce dezenfekte edin. Saygılar

Altan BOLELLÜ

Üyemiz
Adı
Altan
Soyadı
BOLELLİ
önemli olan farenin girdiği yeri tespit edip oraya önlem almak, yoksa kümes içinde yapışkan vs. bunlar geçici çözüm.

kayra

Uzman Üyemiz
Adı
BURAK
Soyadı
SİPAHİ
Mert AYDIN' Alıntı:
geçmiş olsun
sıkıntılı bir durum
ilaçlama yapmanız lazım
ancak kuşlarada zarar verebilir
ziraat mühendisi sizsiniz:)
en iyi ilaç çözümünü siz bulabilirsiniz.

erdemoz

Yeni Üyemiz
Adı
erdem
Soyadı
ÖZTÜRK
salma varsa etrafına bolca yapışkan sürün ilaçlama vs. kuşlara zarar verebilir.. pisliğinin bol olduğu yerler geçiş güzergahlarıdır.. zehirli buğday çok iyi çözüm fakat ölüsünü bulamazsanız koku yaparlar.. yapışkan ve tuzaklar ile çözüm getirmeniz gerekmekte..

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
kuşlarla arası iyi farelerle kötü olan bir kedi bulmak kümese kediyi sokmasanda çevresinde bulundurmak kesin çözüm sağlayacaktır.

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
en iyisi fare yapıştırıcısı hiç bir zararı yok kuşlar için

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Fareyi yakalamak  çözüm olmaz fare yakalama ile bitmez  üretimhaneden uzaklaştırmak için  ne gerekiyorsa onu yapmak en doğrusu

rdemir

Uzman Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Remzi
Soyadı
Demir
Farelerle ilgili defalarca sorunum oldu.Çözüm yapışkan zehir vs asla değil.O kadar zeki hayvanlarki genelde zehirlediklerin yada tuzaklara yakalananlar en yaşlılar yada hasta olanlarki bu hayvan bir tanesinin düştüğü tuzağa ikinci sefer düşmüyor.Ve yuvalarını bulman çok zor.Genelde kısa süreli çözümler.İlaç firmalarının kullandığı fare istasyonları var örnek resimdeki gibi.Bunların içine özel bir ilaç koyuyorlar ve bu ilaç farelere anlık ölüm getirmiyor.Bu sebeple tüm fareler bu güvenli yerde bu güvenli yemden besleniyorlar.Ve bu zehiri sütleriyle dışkılarıyla yuvalarına yavrularına diğer farelere bulaştırıyorlar.Bu düzeneği en az senede bir defa  yeniletmenzi gerekiyor. 10 günlük sürede göreceksiniz fareler azlacak bir kaç gün sonra kaybolacaktır.Diğer hiç bir canlı bu yeme ulaşamadığından yarıca güvelikleri zorun olmayacaktır.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
Remzi DEMİR' Alıntı:
Farelerle ilgili defalarca sorunum oldu.Çözüm yapışkan zehir vs asla değil.O kadar zeki hayvanlarki genelde zehirlediklerin yada tuzaklara yakalananlar en yaşlılar yada hasta olanlarki bu hayvan bir tanesinin düştüğü tuzağa ikinci sefer düşmüyor.Ve yuvalarını bulman çok zor.Genelde kısa süreli çözümler.İlaç firmalarının kullandığı fare istasyonları var örnek resimdeki gibi.Bunların içine özel bir ilaç koyuyorlar ve bu ilaç farelere anlık ölüm getirmiyor.Bu sebeple tüm fareler bu güvenli yerde bu güvenli yemden besleniyorlar.Ve bu zehiri sütleriyle dışkılarıyla yuvalarına yavrularına diğer farelere bulaştırıyorlar.Bu düzeneği en az senede bir defa  yeniletmenzi gerekiyor. 10 günlük sürede göreceksiniz fareler azlacak bir kaç gün sonra kaybolacaktır.Diğer hiç bir canlı bu yeme ulaşamadığından yarıca güvelikleri zorun olmayacaktır.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Geçmiş olsun. Fareler kuşlara bir fenalık yapmıyorlarmı yumurta çalmak veya gece saldırmak gibi.

emredemircan

Yeni Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
DEMİRCAN
klerat veya gardentop mum blok önerebilirim...kemirgen ile mücadelede en etkili çözüm tecrit ve sanitasyon dur..unutmamalı ki eğer kemirgen fare ise 6 ml den büyük aralıklardan sıçan ise 12 ml den büyük açıklıklardan kolayca geçebilir..kuş yemlerine gelen genellikle kahverengi sıçan  diğer adı ile çatı sıçanıdır..norveç sıçanı(lağım faresi) olsaydı zaten kuşlarınıza zarar verirdi...araştırmalarınıza göre kemirgen fare ise mutlaka 4-6 metre aralığında yuva veya yuvalar vardır bunun tespiti önemli..

sabri_24

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
SABRİ
Soyadı
BUDAK
arkadaşlar ben biraz araştırdım dediklerinizi denedim fakat baş edemedim tuzak koydum şimdi onada düşmüyor. şimdide internetten buldum ultrasonik ses dalgaları yayan elektirikle çalışan bir cihaz aldım kuslara herhangi bir zararı olmuyormuş bakalım çözüm olacakmı yoksa kümesi taşımak zorunda kalacam

sehzade42

Uzman Üyemiz
Adı
Osman Sami
Soyadı
ŞEN
çok güzel fikirler veren arkadaşlar var onlara da katılıyorum ancak fareleri zehirleyerek öldürürseniz bu sefer de ortaya müthiş bi leş kokusu çıkar...Benim nacizane tavsiyem eğer mümkünse üretimhaneyi izole etmeye çalışın..Bunun içinde zemin kaplama türünüz ve zemin duvar birleşim yerleri nasılsa ona göre bi yöntem takip edilmeli..