FAZLA HİPERAKTİF YAVRU KUŞ

beraret

Yeni Üyemiz
Adı
Kübra
Soyadı
Çelik
Merhabalar muhabbet kuşu sever arkadaşlarım...

Bugün 1 aylık bir muhabbet kuşu aldım. Bundan önceki yazımda bahsetmiş, fotoğraflarını atmıştım.

Muhabbet kuşu yemi yiyemiyormuş. Kanarya yemi verdi pet shopçu abi. Ama onu da yediğini zannetmiyorum. Daha önce 3 yetişkin muhabbet kuşum oldu. Hepsi gayet evcil, sakin yapılı hayvanlardı. Ama bu kuş gerçekten çok tuhaf. Bugün beni şaşırtan birçok hareket yaptı.
Bunların ilk başında;

Kafes tellerine ayaklarıyla tutunurken, başını ayaklarının arasından geçirip ters dönme hareketi oldu.

Daha sonra, yem kabı ve onun tutmalık yerlerinin olduğu küçücük boşluktan sıkışa sıkışa, cak cak bağıra bağıra önce kafasını, sonra tüm vücudunu geçirdi. Hiç durmuyor! Sürekli tırmanmaya, bir yerlerden geçmeye, kafasını en ufak deliğe bile soktuktan sonra vücudunu da peşinden sokmaya çalışıyor.

Bunların normal olduğunu düşünmüyorum. Diğer kuşlarımda hiç yaşamadım.

Yem yemiyor. Kursağının boş olduğunu gözle bile anlayabiliyorsunuz. Belki mamayı sevmemiştir diye evde mama hazırladım. Şu haşlanmış yumurta, havuç, yumurta kabuğu, bebe bisküvisi, çekilmiş kırmızı/yeşil mercimek, pirinç ve ekmek kırıntılarından oluşan bir mama. Ona da hiç dokunmadı. Mama kabına girip çırpınıp duruyor. Tek yaptığı sürekli acayip hareketler yapmak.

Belki bana gülüyorsunuzdur. Belki çok normaldir tüm bunlar. Ama cidden benim ilk kez karşılaştığım şeyler ve çok şaşkınım.

Sorunu var mı? Varsa nedir? Yem yemeyişi de beni çok endişelendiriyor zaten. Ne yapmalıyım bebeğim için?

Teşekkür ediyorum.  :(

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
Yere yem dökebilirsin ordan yesin, illa yiyecektir. Veya evde başka kuş varsa onların yanıda da koyabilirsin.
Dışarı çıkmak için kafeste o tür hareketlerde bulunuyordur doğaldır. Bir çok kuş yapar.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
...öncelikle  ailemize hosgeldiniz kardeşim,Kemal  Abimize katılıyorum...
Kemal AKBULUT' Alıntı:
KARDEŞ ÇOK MERAKLI BİR KİŞİLİĞİN OLDUĞUNDAN YOUTUBA BAK MUHABBETLERİ SEYRETSONRA KARAR VER  FAKAT KUŞUNUZU TAKIP EDİN O SİZE SİZ ONA ALIŞANA DEK TEHLİKELİ ALANLARA SALMA SLM

Koray ÖZDEMÜR.

Takipçi Üyemiz
Adı
Koray
Soyadı
Özdemir
Kübra ÇELİK' Alıntı:
Kafes tellerine ayaklarıyla tutunurken, başını ayaklarının arasından geçirip ters dönme hareketi oldu.

Daha sonra, yem kabı ve onun tutmalık yerlerinin olduğu küçücük boşluktan sıkışa sıkışa, cak cak bağıra bağıra önce kafasını, sonra tüm vücudunu geçirdi. Hiç durmuyor! Sürekli tırmanmaya, bir yerlerden geçmeye, kafasını en ufak deliğe bile soktuktan sonra vücudunu da peşinden sokmaya çalışıyor.
Bu hareketlerin birebir aynısını benim dişi de yapıyordu.kızışmaları için ayırmıştım çiftimi dişim aynı hareketleri yapıyordu ve en sonunda kafesin telinin asından geçmişti ve çıkmıştı.
Mecbur birleştirmiştim ve normalleşmişti kuş.
Belki petshopta eş seçmiş olabilirmi yada arkadaş belki ondan yapıyordur.1 aylık kuş eş seçermi bilmiyorum ama.Seninkide belki dışarı çıkmak için yapıyor olabilirde.

beraret

Yeni Üyemiz
Adı
Kübra
Soyadı
Çelik
Yemi yere döktüm. Mama kabını çıkardım. Çünkü gerçekten çok tehlikeli hareketler yapıyor. Kaç kez sıkıştı kaldı, kurtardım.

Dediğiniz gibi dışarı çıkmak istiyordur diye saldım biraz odamda. Uçtu, kondu, uyudu dakikalarca bir yerlerde. Sonra geri soktum yuvaya. Şuan yorulmuş olacak ki, salıncağında uyuyor.

Bu arada ben bilmiyorum 1 aylıkken eş seçer mi seçmez mi ama bunun oğlum için imkansız olduğunu düşünüyorum. Çünkü ben onu önceden ayırttığımda ayrı kafese aldırdım. Tekti yani..

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
kuşu tek bakıp konuşturmak icin aldıysan sorun yok ama eşleştirmek istiyorsan kafesteki salıncak ayna gibi aksesuarları cıkarman gerekir.

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Yaptığı hareketler normal . Ama yem kırmayı bilmiyor olabilir siz mamasını eksik etmeyin .yemi de çay tabağında verin

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
Fatih MANSIZ' Alıntı:
Yaptığı hareketler normal . Ama yem kırmayı bilmiyor olabilir siz mamasını eksik etmeyin .yemi de çay tabağında verin
eğer yem kırmada sıkıntı var ise gözlemleyin , yem kabukları yoksa kıramıyor demektir , yavru kuşlar için soyulmuş yemler var ondan alıp kafes zeminine biraz biraz dökünüz.
hareketleri son derece normal.bendede aynısı vardı yemliğin ayak boşluğuna kafasını sıkıştırıp duruyordu kerata.Ekseriye karınlıkda salınız ( akşamları )çünki gündüzleri yakalanması zor oluyor , karanlıkda iyi göremedikleri için ışığı kapatınca tutmak kolay olur , hemde kuşu ürkütmezsiniz.Devamlı ilgilenin size alışsın.

hakandemir1989

Uzman Üyemiz
Adı
HAKAN
Soyadı
DEMİR
yavruyu salmadan aldıysanız küçük bir kafese  ondan yapabilir. benm 3 aylıkk yavru kuşlarımı salmadan alıp eşe attım küçük bir kafese  aynı hareketleri yaptılar  kafeslerini büyülttüm  bi süre sonra normale döndüler.

blueziya

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.ziyagokkaya.com
Adı
Ziya
Soyadı
GÖKKAYA
Hakan DEMİR' Alıntı:
yavruyu salmadan aldıysanız küçük bir kafese  ondan yapabilir. benm 3 aylıkk yavru kuşlarımı salmadan alıp eşe attım küçük bir kafese  aynı hareketleri yaptılar  kafeslerini büyülttüm  bi süre sonra normale döndüler.
+1