FİKİR ALABİLİRMİYİM ?

g.cakay

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
ÇAKAY
İyi akşamlar arkadaşlar dişi kuşumun şu anda 4 tane yumurtası var 5. gelecek olursa yarın gece kısmetse  dişi olan devamlı içerde duruyor günde 3-4 sefer dışarı çıktığı oluyor bazen gaga taşını kemiriyor bazende çiftleşmek için çıkıyor sorum şu acaba dişi kuşum yumurtalara yatıyormu  yuvalıktan dışarı çıktığı zaman kontrol ettiğimde yumurtaların bazen 1 bazen 2 tanesini oyuk kısımda görüyorum bazende 4 taneside köşede duruyor böyle olmasımı gerekiyor acaba niye hepsi oyuk olan yerde durmuyor herkeste de bu oluyormu yoksa benim mübişlere has bir şeymi acaba yorumlarınızı bekliyorum

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Gökhan Bey öncelikle merhaba . İçerden sadece günde 3-4 kez çıkması kuşunuzun kuluçkaya yattığının göstergesidir. Fazla rahatsız etmenizden dolayı strese girip yumurtaların yerini sürekli değiştiriyor olabilir. Yumurtalar tamamlanana kadar pek rahatsız etmeyin derim. O ana kadar da yumurtaların yer değişmesi normaldir sıkıntı etmeyin :)

g.cakay

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
ÇAKAY
yarın akşam 5. yumurta gelebilir dişi kuş dışardaykende yumurta gelmiş gelmemiş kontrolü de yapmayım mı yani oluruna bırakalım diyorsanız ilk heves olduğu için işte sabırsızlanıyorum o yüzden :)

g.cakay

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
ÇAKAY
odanın sıcaklığı 25-26 derece nem % 55-60 arası değişiyor bazı yuvalıkların arka kapak kısmında delikler var benimkinde böyle bir şey yok daha önce mi açmak gerekliydi bu saatten sonrada olmaz heralde

kayra

Uzman Üyemiz
Adı
BURAK
Soyadı
SİPAHİ
Tugay DERELİ' Alıntı:
Gökhan Bey öncelikle merhaba . İçerden sadece günde 3-4 kez çıkması kuşunuzun kuluçkaya yattığının göstergesidir. Fazla rahatsız etmenizden dolayı strese girip yumurtaların yerini sürekli değiştiriyor olabilir. Yumurtalar tamamlanana kadar pek rahatsız etmeyin derim. O ana kadar da yumurtaların yer değişmesi normaldir sıkıntı etmeyin :)
+11

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Tugay DERELİ' Alıntı:
+1111111

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
Tugay DERELİ' Alıntı: