FİKİRLERİNİZİ ALABİLİRMİYİM??

kelkeci

Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
TÜTER
Yılmaz bey öncelikle  ilginize teşekkür ederim evet yaklaşık 1 aydır hep siyah bit görüyordum ve çeşitli ilaçları blotic bolfo crysamed gibi faklı zamanlarda ve 4 gün kuralına uyarak uyguladım malesef sonuç alamadım tam ivermecte karar kıldım ve uygulayacaktımki veterinerim 1cc si 50 kg canlı için bundan dolayı 1 damlası kuşu öldürür dedi bende uygulama dan çekindin bu arada 2 gündür malesefki kırmızı bitte görüyorum ve bugün artık ne olursa olsun damla yada sularına katma şeklinde uygulayacağım inşallah faydalı olur...

metkuy

Uzman Üyemiz
Barış bey almış olduğunuz ivermektin içeren ilacın çeşitlerinden biri olan baymek %1 etken maddeli türünü kullanıyorum 1 lt suya 1 cc veya 1 ml karıştırarak akşamdan suluklarını topladığınız kuşlarınıza sabah verebilirsiniz, 8-24 saat kuşlarınızın bu ilaçlı suya ulaşması yeterlidir, yumurtalar için yılmaz abininde belirttiği gibi 1 hafta sonra tekrar uygulamanda fayda var.(kafes temizliğinide yapmayı ihmal etmeyiniz) Sonraki kullanımlar için ayda 1 kere uygulamalısın, hem iç hemde dış parazitlerden 28 gün korunmalarını sağlayacaktır. Almış olduğun ilacın kullanım dozunu iyi öğrenmende fayda var çünki çok etkili bir zehirdir.
not : ivermektin kullanımından sonra her gün tazeleyerek 3 gün boyunca vitamin kullanmalısın.

sena98

Yeni Üyemiz
Adı
sena
Soyadı
selvi
Ben burada daha yeniyim ama sormak istediğim şeyler var size belki sorularım daha önce sorulmuştur ama ben bilmiyorum bakamıyorum daha doğrusu tam çözemedim işi şey benim dokuz aylık muhabbet kuşum var erkek çok güzel konuşuyo bunu yaparken çok fazla enerji harcadığını düşünüyorum ve yemii de yiyor ama harcadığı enerjiye oranla çok az maalesef ne apmam gerektiğini bilmiyorum açıkçasık sizden bu konuda yardım bekliyorum çünkü günden güne daha bi enerjik oluyo ama yem yemiyo bu da onun zayıf düşmesine neden oluyo ben korkuyorum fikirleriizi belirtirseniz minnettar kalırım  confusedtw

kelkeci

Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
TÜTER
Bitlere en son çare ardap aldım ve dün itibari ile uyguladım 25 m2 yaklaşık yarısını kullandım kalan yarısınıda 3 gün sonra kullanacağım bu arada ölümler iinde antibiyotik uygulaması yaptım ve şu an vitamin takviyesi yapıyorum şu an itibari ile ölümler durudu ve sizlerinde önerilerini uygulayarak üretimhanenin şartlarını iyileştirmeye gideceğim.....

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
Barış bey öncelikle geçmiş olsun, birçok etken kullanmışsınız ve bitler hala varsa yetersiz doz kullandığınız için bağışıklık gelişmiş olmalı, bu yüzden kullandığınız ilaç yada tozların etken maddelerini tek tek kontrol ederek aynı olmayan başka bir etken maddeli ilacı normalden biraz daha fazla dozda kullanmanızı öneriyorum , daha önce kullandığınız blotic, bolfo, crysamed in etken maddeleri Deltamethrin, Tetramethrin, Cypermethrine, Propetamphos,propoksur . vilmektinin etken maddesi ise  klorsulon ve ivermektin. yani behsatın da dediği gibi kuşun göğsüne bir damla deriye temas edecek şekilde damlatın bir hafta sonra tekrarlayın, veteriner şu ayrıntıyı atlamış; 50kg'a 1cc enjeksiyonla kas içi yada deri altı verilir fakat siz deriye haricen kullanacağınız içn doz fazla olmayacaktır, eğer emin olmak istiorsanız yavrusu olmayan damızlık ve yavru kuşlarınızdan birer tane seçin ve deneyin bir iki güne belli olur. (bitler yetersiz doz kullanıldığında ilaca karşı çok çabuk direnç geliştirir ve birdaha o ilaçtan etkilenmez, bunu unutmayın, antibiyotikler içinde geçerli.)