Fikrinize ihtiyacım var ...

tuana

Üyemiz
Adı
ebru
Soyadı
koç
Kahramanmaraş'tan herkese merhabalar, evde beslediğim çiftimin ilk kuluçkası, 24.11.2011 tarihinde son yumurtası diye tahmin ettiğim 7. yumurtayı gördük, ancak hala yumurta varmış gibi kuyruğunun üzerindeki şişlik beni tedirgin ediyor, 8. yumurta gelecek olsa dün gelirdi diye tahmin ediyorduk ama henüz birşey yok, yumurta sıkışması olur diye korkmam yersiz mi, kuşta henüz anormal bir durum yok aslında ama şişlik çok belirgin olmasa da var gibi, bu gibi durumlar da nasıl davranmalyım? Teşekkürler, hayırlı üretimler...

emgeomap

Üyemiz
Adı
Emin
Soyadı
Axadi
Yumurta sıkışmasıda ola bilir bu mevsimlerde yumurta sıkışması olur diye okumuşdum bir sitede.Benim de kuşda sıkışma sorunu var.Forumda 3 kişinin də yumurta sıkışmasından açtığı konununda şahidi olmuşdum.İnşallah sende öyle deyildi.Kuşun kuyruğunu aşağı ve yukarı doğru kaldırıp indiriyorsa,uçtuktan sonra nefes alıb vermesi gerginse yumurta sıkışmasındandır.İlerdeki günlerde karın bölgelerinde şiş görünür.İnşallah böyle olmaz.

tuana

Üyemiz
Adı
ebru
Soyadı
koç
Ya gerçekten herşeyden önce bu samimiyet için çokkk teşekkür ediyorum, böyle samimi bir paylaşım internet hayatında bence bir ilk ve burada olmaktan çok mutluyum, Selahattin abi açıklamanız çok rahatlattı beni, diğer arkadaşlara da çok teşekkürler, hayırlı üretimler diliyorum, iyi akşamlar...

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
emgeomap' Alıntı:
Yumurta sıkışmasıda ola bilir bu mevsimlerde yumurta sıkışması olur diye okumuşdum bir sitede.Benim de kuşda sıkışma sorunu var.Forumda 3 kişinin də yumurta sıkışmasından açtığı konununda şahidi olmuşdum.İnşallah sende öyle deyildi.Kuşun kuyruğunu aşağı ve yukarı doğru kaldırıp indiriyorsa,uçtuktan sonra nefes alıb vermesi gerginse yumurta sıkışmasındandır.İlerdeki günlerde karın bölgelerinde şiş görünür.İnşallah böyle olmaz.
Değerli arkadaşım.Bilmediğimiz ya da kesin kanaat getirmediğiniz konularda hüküm yürütmemek gerekir.Her kuyruk sallaması veya her hızlı nefes alıp vermek yumurta sıkışması belirtisi olmaz.Bu şekilde yorum yaparak diğer hobici veya araştırma yapan arkadaşlarımızda yalnışbilgilendirmiş oluruz ki yalnış bilgiyle müdahale edilen kuş yüksek ihtimalle ölecektir.Daha dikkatli olmamız gerekir.Saygılarımla. icon_snooty

sabri_24

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
SABRİ
Soyadı
BUDAK
7 YUMURTA YAPMIŞ OLAN KUŞTA SANMIYORUM YUMURTA DÖNMESİ OLSUN .SON YUMURTALAR GENELDE GEÇ OLUR BİRAZ BEKLEYİN BENCE .

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Muhtemeldir; O şişlik 8........12 gün sonra belirginliğini yitirip, bir sonraki kuluçka başlamadan (ilk yumurta gelmeden) 8........12 gün önce yine belirecek.
    "Kesinlikle bir yumurta daha gelecek" dedirtebilen bu şişlik malesef "ur" dur ve ilaç tedavisi yoktur. Üreme organlarındaki tümör yumurtalıkların genişlemesiyle Cloaca bölgesine yaklaşıp, geri çekiliyor. Yetişkinlerde görülebileceği gibi genç kuşların ilk kuluçkalarında da olabiliyor.

Ebru hanım, hal böyle olsa bile endişelenmeyin; benim 2 dişi kuşumda bu durum mevcut; bu dönem birinin 13.,  diğerinin 8. kuluçkası (O şişlikleri ilk kuluçkalarında fark etmiştim).

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Muhtemeldir; O şişlik 8........12 gün sonra belirginliğini yitirip, bir sonraki kuluçka başlamadan (ilk yumurta gelmeden) 8........12 gün önce yine belirecek.
    "Kesinlikle bir yumurta daha gelecek" dedirtebilen bu şişlik malesef "ur" dur ve ilaç tedavisi yoktur. Üreme organlarındaki tümör yumurtalıkların genişlemesiyle Cloaca bölgesine yaklaşıp, geri çekiliyor. Yetişkinlerde görülebileceği gibi genç kuşların ilk kuluçkalarında da olabiliyor.

Ebru hanım, hal böyle olsa bile endişelenmeyin; benim 2 dişi kuşumda bu durum mevcut; bu dönem birinin 13.,  diğerinin 8. kuluçkası (O şişlikleri ilk kuluçkalarında fark etmiştim).
evil_idea