FİLMİN FİNALİ ÇOK KÖTÜ OLDU!

EGMNKYMK

Üyemiz
Adı
güven
Soyadı
kaymak
YAKLAŞIK BİR SENEDİR BİRLİKTE YAŞAYAN DİŞİ VE ERKEK MUBİŞLER EVVELSİ AKŞAM BENİ İNANILMAZ ŞAŞIRTTILAR.BUNCA BEKLEMEME RAĞMEN İLKKEZ TAM BİR BİRLEŞME OLMASADA ÇABALADIKLARINI VE ERKEĞİN DİŞİNİN ÜSTÜNDE OLDUĞUNU GÖRDÜM.BU İŞ TAMAM DEDİM ANCAK FİLMİN SONU YUVALIKTA BİR KIZGINLIK YUMURTASI VE KAFESİN DİBİNDE KAN REVAN İÇİNDE YATAN ERKEK KUŞUN ÖLÜSÜYLE BİTTİ.HALEN NEDEN BÖYLE OLDUĞUNA ANLAM VEREMEDİM VE CEVAP ARIYORUM.SEVGİLİ ARKADAŞLAR SİZDE FİKİRLERİNİZİ YAZARSANIZ SEVİNİRİM.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Güven bey, gözlemlediğinizde çiftleşme durumundaydılar ve sonra dişi erkeğini öldürmüş (anladığım kadarıyla).
    Bu duruma verilebilecek çok fazla bir cevap yoktur.
    Bu kuşlar Fizyolojileri ve Psikolojileri gereği çelişkili davranabilirler. Dişi hem kızgılık döneminde çok seçici olmadan her erkek muhabbetkuşuna kuyruk kaldırabilir (fizyolojik). Hem yumurtlama ve yumurtlama öncesi (yuva kıskançığı) yuvayı koruma içgüsüyle  saldırabilir (psikolojik).
  Öldürme sebebi yuva kıskançlığıdır.
  Yerinizde olsaydım; Ben de bu riski alırdım. Ömür boyu ayrı ayrı mı besleyecektiniz ?

O dişiyle devam edecekseniz, böyle bir sonucun olabileceğine her zaman ihtimal vermelisiz. O dişiyle yeniden deneyecekseniz olabildiğince büyük bir kafeste denemenizi öneririm..

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
O dişiyle devam edecekseniz, böyle bir sonucun olabileceğine her zaman ihtimal vermelisiz. O dişiyle yeniden deneyecekseniz olabildiğince büyük bir kafeste denemenizi öneririm..+1 yılmaz beye katılıyor güzel özetlemış.

EGMNKYMK

Üyemiz
Adı
güven
Soyadı
kaymak
sevgili arkadaşım kafesim çifthane ve ortadan ikiye ayrılmış bir durumdaydı.bir tarafındada beyaz dişi kuşum tek başına yaşıyordu.yalnız bu erkeği aslında pekde içine sindirmemiş bir durumdaydı.zaten olay tamamen görücü usulüyle oldu.kendisi yavruyken erkek kuş ergendi.fakat çiftleşme hazırlıklarını görünce ben tamam dedim böyle bir sonuçla karşılaşacağımı hiç tahmin etmedim.son durum arkadaşım dükkanındaki salmaya her iki dişiyide attım kendileri beğensinler.beklemedeyim :)cevaplarınız için teşekkürederim.

mehmetbayram

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
bayram
Final gercekten kötü olmuş üzüldüm aynı olay benimde basıma geldi yeni birtanedaha erkek. Koydum yaklaşık 1 senedirde o çiftimden tatmin edicek kadarda yavru aldım  Tammamen yukarda arkadaslarimn yazdgi gibi dısı yuvayı kiskanmasindan meydana gelen bisey yuvalik olmasaydı erkek ölmemişti B'nce smdi;)

mahmut han

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahmut
Soyadı
Varlı
Yılmaz hocam bence özetlemiş bunu durumun sebebine ne dersiniz diyin kıskançlık ufak bi kavga... :(

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Güven KAYMAK.' Alıntı:
sevgili arkadaşım kafesim çifthane ve ortadan ikiye ayrılmış bir durumdaydı.bir tarafındada beyaz dişi kuşum tek başına yaşıyordu.yalnız bu erkeği aslında pekde içine sindirmemiş bir durumdaydı.zaten olay tamamen görücü usulüyle oldu.kendisi yavruyken erkek kuş ergendi.fakat çiftleşme hazırlıklarını görünce ben tamam dedim böyle bir sonuçla karşılaşacağımı hiç tahmin etmedim.son durum arkadaşım dükkanındaki salmaya her iki dişiyide attım kendileri beğensinler.beklemedeyim :)cevaplarınız için teşekkürederim.
Buarada yanlış bir şey yok usta, sen elinden geleni yapmışsın. Yalnız bu yazdıklarını okurken aklıma tek bir ufak ihtimal daha takılıyor. Çiftahanede beslediğini yazmışsın ve ayrı durduklarını da...şimdi bu soru aslında tüm olayın da kilit noktası olabilir...yuvalığı dişinin tarafına mı taktınız yoksa erkeğin tarafına mı. Eğer dişinin tarafına takıp aradaki bölmeyi kaldırdıysanız belki dişinin erkeği öldürme sebebi bu olabilir....yuvalık kendi tarafında olduğu için yuvalığı benimseyip içgüdüsel olarak korumaya almış olabilir, bu da erkeğine bu şekilde davranmasına sebep olmuş olabilir.

Bunun gibi durumlarda en ince detayları düşünmek durumundayız, yani çiftahanede ayrı ayrı yaşayan eşler bir araya alınırken (aradaki bölme kaldırılırken), yuvalık 5-6 gün önceden erkeğin bulunduğu tarafa asılmalı bu şekilde erkeğe otorite kurma fırsatı vermiş oluruz.

EGMNKYMK

Üyemiz
Adı
güven
Soyadı
kaymak
sevgili Günay kardeşim.kafesi ikiye böldüğümde bir tarafında beyaz dişi kuşum diğer tarafındada sarı dişi ile yeşil erkek kuşum birlikte yaşıyorlardı.ve en başından beri yuvalık dişi ve erkek kuşumun olduğu tarafta doğal olarak bulunuyordu.dediğiniz gibi kafesi aşırı benimsemesinin ötesinde sanırım birde kızgınlık yumurtası yapmış olmasıda ayrı bir kıskançlık meselesiydi diye aklıma geliyor.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Güven KAYMAK.' Alıntı:
sevgili Günay kardeşim.kafesi ikiye böldüğümde bir tarafında beyaz dişi kuşum diğer tarafındada sarı dişi ile yeşil erkek kuşum birlikte yaşıyorlardı.ve en başından beri yuvalık dişi ve erkek kuşumun olduğu tarafta doğal olarak bulunuyordu.dediğiniz gibi kafesi aşırı benimsemesinin ötesinde sanırım birde kızgınlık yumurtası yapmış olmasıda ayrı bir kıskançlık meselesiydi diye aklıma geliyor.
hmmm, abi belki erkek yandaki beyaz dişi ile çaktırmadan kaçak aşk yaşıyordu ve sarı dişi durumu fark etti...olmaz deme, herşey olabilir bunun gibi bir durumda.

EGMNKYMK

Üyemiz
Adı
güven
Soyadı
kaymak
beyaz dişiylede bir müddet bir arada kalmışlardı.tabiki buda aklıma gelmedi değil.tıpkı insanlar gibi onlarında hisleri,içgüdüleri var.ve beyaz olan yani yan kafesindeki dişiylede araları çok iyiyidi ancak dişi halen eşleşmeye hazır değil.inşallah böyle bir olayı hiç kimse yaşamaz korku filmi gibi.yuvaya bıraktığı kızgınlık yumurtasını dahi anormal kıskandığı kanaatindeyim.değerli fikirleriniz için teşekkürler.