FLAŞ...FLAŞ... FLAŞ... YUMURTA TIKANMA VİDEOSU

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

akin3734

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.yavrumuhabbet.com
Adı
Akın
Soyadı
AKIN
  Değerli üstadlar. Hepinizin görüşüne ihtiyacım var. Bir kaç gündür yumurta beklediğim çiftimin poposunun aşırı şişmesinden sonra bayramın 2. günü sabah erkenden kalkıp kuşlara baktım. Yine gözüm bu çifte takıldı. İlk kuluçkası olmasına rağmen dişiyi elime alır almaz poposunu açmaya çalıştı. Daha önce bu şekilde Ur çıkmıştı ve ilkkez başıma geldiği için şaşırdım kaldım. Elimdeyken yumurta ve bağırsakları dışarı çıkıverdi. Onun için görüntünün tamamı yok. İsterdimki doğrularıyla ilk baştan çekeblmek ama malesef bukadar oldu.
  Şimdi buyrun meydan siz üstadların. Ben 4 yıldır ilkkez karşılaştığım bu olayda elim kolum bağlı kaldı ama çok şükür kuşu kurtardım. Yapmam gereken neydi benim yapmadığım. Ve şuan sağlıklı olan anne için ne yapmam gerekir.
  Saygılarımla...

Muhabbet Kuşunda Yumurta Sıkışması

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
inşallah kuşunuza bişey olmaz yumurta o şekilde çıkarılmaz siz bağırsaklarını bile çıkarmışsınız dışarıya geçmiş olsun

akin3734

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.yavrumuhabbet.com
Adı
Akın
Soyadı
AKIN
İllaki bu şekilde olmaz. Lakin ben kuşu elime aldığım an kuşun anüsü gittikçe açıldı ve bir anda yumurta dışarıya çıktı. Benim özellikle yaptığım bir durum yok. Yoksa bu şekilde olmazdı. İyicene araştırır sonra müdahale ederdim.

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
Ali AKIN' Alıntı:
  Değerli üstadlar. Hepinizin görüşüne ihtiyacım var. Bir kaç gündür yumurta beklediğim çiftimin poposunun aşırı şişmesinden sonra bayramın 2. günü sabah erkenden kalkıp kuşlara baktım. Yine gözüm bu çifte takıldı. İlk kuluçkası olmasına rağmen dişiyi elime alır almaz poposunu açmaya çalıştı. Daha önce bu şekilde Ur çıkmıştı ve ilkkez başıma geldiği için şaşırdım kaldım. Elimdeyken yumurta ve bağırsakları dışarı çıkıverdi. Onun için görüntünün tamamı yok. İsterdimki doğrularıyla ilk baştan çekeblmek ama malesef bukadar oldu.
  Şimdi buyrun meydan siz üstadların. Ben 4 yıldır ilkkez karşılaştığım bu olayda elim kolum bağlı kaldı ama çok şükür kuşu kurtardım. Yapmam gereken neydi benim yapmadığım. Ve şuan sağlıklı olan anne için ne yapmam gerekir.
  Saygılarımla...

Muhabbet Kuşunda Yumurta Sıkışması
Ali bey anlattıgınız olay bana hiç inandırıcı gelmedi kuş o haldeyken ve sizin ellerinizde kuşun kanına bulaşmış vaziyette kimin aklına kamerayı  bulup çekim moduna hazırlayıp ,bir yere sabitleyip ondan sonrada kuşu o vahim halinde  bir güzel kayıt altına almak gelebilirki.......Sitenizi inceledim genelde bu kuşların bakım ve beslenme  videolarını çekip yayınlamaya meraklısınız anladıgım kadarıyla....yanlışda düşünüyor olabilirim ama bence siz YUMURTAYI ÇIKARMA VİDEOSU çekmek maksadıyla bu işe başladınız ve sonucuda bu oldu maalesef.(yanılıyorda olabilirim ama günahı vebali herkesin kendi boynuna)

akin3734

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.yavrumuhabbet.com
Adı
Akın
Soyadı
AKIN
Bora DERİCİ' Alıntı:
Ali bey anlattıgınız olay bana hiç inandırıcı gelmedi kuş o haldeyken ve sizin ellerinizde kuşun kanına bulaşmış vaziyette kimin aklına kamerayı  bulup çekim moduna hazırlayıp ,bir yere sabitleyip ondan sonrada kuşu o vahim halinde  bir güzel kayıt altına almak gelebilirki.......Sitenizi inceledim genelde bu kuşların bakım ve beslenme  videolarını çekip yayınlamaya meraklısınız anladıgım kadarıyla....yanlışda düşünüyor olabilirim ama bence siz YUMURTAYI ÇIKARMA VİDEOSU çekmek maksadıyla bu işe başladınız ve sonucuda bu oldu maalesef.(yanılıyorda olabilirim ama günahı vebali herkesin kendi boynuna)
Bora bey merhaba,
Bu esnada değerli bir arkadaşımla konuştum. Yardım için. Sonra videoya çekmesi için sabit değil ama eşime rica ettim. Oda kalkıp çekti. Çekmemdeki amaç bu videolardan maalesef olmadığıydı. En azından başına gelmeyenlere örnek olsun diyeydi. Sayfamda bu şekilde videolar maalesef yok. Bir canlıya işkence hiç bir kulun hakkı değildir. Bunu en az sizin kadar bende biliyorum emin olun. Kuşun yumurtlamasını engelleyecekde değildim. Çok şükür kuş şuan sağlık sorunu yok. Ben o kuşu tamamen ayırdım ve bundan sonra kuşun sağlıklı uzun bir hayat sürmesini sağlamak. Reklam yapmak için böyle bir işkenceyi yapan zihniyete acırım. Herkesin günahı vebali boynuna. Amacım bu konuda yardım almak. Polemik yaratmek değil. Ön yargılarınızada saygılarımı sunar büyük olduğunuzdan ellerinizden öperim...
İyi bayramlar.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
ben yıllardır kuş besliyorum bizde karşılaştık bu tür durumlarla ama sizin sölediğiniz gibi kendiliğinde o şekilde dışarı fırlamaz illaki zorlanmıştır o kuşki o duruma gelmiştir içim gitti kuşa yaaa yazık günah

akin3734

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.yavrumuhabbet.com
Adı
Akın
Soyadı
AKIN
Anladığım tek birşey varsa oda burada siz bildiğiniz konu hakkında yardımcı olma derdinde değilsinizde sadece eleştiri peşindesiniz. Okadar iyi biliyorsunuzki durumları eleştirmekten başka yardımcı olabilecek şu şöyle olmalıydı diyebileceğiniz tek bir kelime edemiyorsunuz. Üzgünğmki sizlere danıştım. Yıllardır demişsiniz ama yıllardır birşeyler öğretmeyi anlatmayı malesef benimseyememişsiniz. Kuşun videosunu çekebilmek için avucumda sıktımda sıktım. Hemde bilerek. Ve ohh dedim bana malzeme çıktı. Hatta kuşun altında da kan yoktu ama bıçakla deştimki inandırıcı olsun. Kuş okadar uğraşlarıma rağmen maalesef sapasağlam.Umarım istediğiniz bilgi budur...
Yinede eleşrip yardımcı olup bir başkasının başına geldiğinde yararlı olacak bilgileri paylaşmadığınız için sağolun. Siz sadece kişileri eleştirip kötüleyin. Ben araştırıp bilgi edinmeye ve bunu sayfamda paylaşmaya devam edeceğim. Henüz bu video sayfamda paylaşılmadı bile. Sebebi nelerin yanlış olup doğru olmadığını bilmediğim için. Ben yıllarımı verdiğimde elimdeki bilgiler doğrultusunda art niyet aramaksızın yardımcı olacağım. Henüz daha 4 yılımı verdiğim ve sayfamda paylaştığım bilgiler gibi.
yeni bir başlık altında Umut beyin paylaşımına teşekkür ederim.
Silkelenin ve kendinize gelin...
Polemik olmaması için son mesajımdır. Bilgilerini konu altında paylaşan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...