follow muhabbet kuşu nasıl üretilir?

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Merhaba arkadaşlar. Follow muhabbet kuşları hangi kuşların eşlenmesiyle elde edilir?Okuyan ve yorumlayan herkese teşekkürler. :)

hasan us

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Hasan
Soyadı
USAL
Fallow hakkında bildiğim tek şey gözlerinin kırmızı olması, nerde okuduğumu şuan hatırlamıyorum ama dediğim gibi gözleri kırmızı oluyordu yanılmıyorsam fallowların, albino ve lutinolar gibi ve aslında buda az çok bi ip ucu veriyor, albino ve lutinolarla yada bu genleri taşıyan kanlarla neyi eşlersek fallow verir orasını bilemiyorum işte, şansıma hiç fallow yavru alamadım kuşlarımdan daha.. ama genetik bu bellide olmuyo tabi, ustalar daha iyi bilirler, paylaşırlarsa deneyimlerinibende merak ettim..

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Fallow üretmek için eşlerden biri veya ikisi fallow olması gerekiyor. Buna rağmen herzaman fallow yavru çıkmaz, dönemine bağlı olarak (örneğin kış aylarında) 4-5 yavrudan sadece biri veya en fazla 2si fallow olur. Nadir de olsa yine dönemine bağlı olarak 1 kuluçkada yavruların tamamı fallow olabiliyor, ama yılın geri kalan döneminde birdaha fallow yavru olmuyor. Bazen eşlerden hiçbiri bile fallow olmasa, altlarından fallow yavru çıkabiliyor, bu genellikle soyağacını bilmediğimiz (dışarıdan aldığımız) damızlıklarımızda oluyor. Yani fallow üretmek için farklı kurallar yok, eşlerden biri veya ikisi fallow olursa, fallow yavru alma olasılığı artıyor.