Folluga değil de kafesin içine yumurtladı yardım

Selim Bezirci

Yeni Üyemiz
Adı
Selim
Soyadı
Bezirci
Merhaba,

Diğer konuda kuşun yumurtladığından ve diğer yumurtayı beklediğimden bahsetmiştim az önce kuşu tüneğin üstünde değişik bir pozisyonda gördüm kanepeden izlerken yumurtlamaya çalıştığını farkettim ben yanına gidene kadar kuş yuvalıkta değil de kafesin içinde tüneğin üstünde yumurtladı 1. sorum neden böyle yapar?  confusedtw 2. sorum ise kafesin dibinde ızgara olunca yumurta inceden çatladı bende alıp folluğun içine diğerinin yanına koydum doğrumu yaptım? ne yapmam gerekir? yardımmm

Selim Bezirci

Yeni Üyemiz
Adı
Selim
Soyadı
Bezirci
çok sık bakmıyorum aslında belki günde 2-3 kez falan daha da bakmam  icon_wall çatlayan yumurtayı atmalımıyım? herhangi bir akma falaz yok sadece çatlamış.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Selim Bey,

Çatlamış yumurta kurur yani çıkmaz atabilirsiniz. Kuşun orada yapmasının bir sebebi yuva o sırada çok fazla içine ışık alıyor olabilir. Kuşunuz herhangi birşeyden ürkmüş ve yuvaya girmeye korkmuş olabilir. Diğer yumurtayı normal şekilde yuvanın içine yapacağını düşünmeniz lazım.

Selim Bezirci

Yeni Üyemiz
Adı
Selim
Soyadı
Bezirci
İlginiz ve yorumunuz için teşekkür ederim Ayhan Bey, Henüz 3. yumurta gelmedi onun gelmesiyle gidişat belli olacak sanırım.