erhankiret
Uzman Üyemiz
Arkadaşlar çiftlerim daha önce 2 kere yavru verdi.folluktaki talaş hala aynı o zamanki talaş haliyle biraz kirli.şimdi ben bu talaşı değiştirmeyi düşüyorum ama kuşlar bu konudan rahatsız olur mu ne yapmalıyım???
+Coşkun ÖZDEMİR' Alıntı:Değiştirebilirsin. Sıkıntı olmaz.
Fatih ÇEVİK' Alıntı:yumurta varken sakın değiştireyim deme kırarlar yumurtayı sonra.
yavrular varken değiştirmende sıkıntı olmaz ki zaten doğru olan da değiştirmen çünkü yavrular sürekli yuvalığın içinde ve pisliklerini de oraya yapıyorlar. 2 kuluçka diyorsun orada biriken mikrobu pisliği hayal edebiliyor musun?
bir de yavrular on günlükten fazlayken değiştir biraz hareketlensinler, 20 günlüğe yakın değiştirdiğinde de talaşın içine çok az opigal-5 ve tüylenen yavruların ensesine de bir damla vilmectin-zimec falan gibi parazit ilaçlarından damlat ki yuvada bit istilası olması.
Opigal - 5 doğru uygulama. Ama yavruların ensesine vilmectin damlatmak yanlış uygulama. 2 aydan küçük yavrulara uygulanması tehlikelidir. Kana karışan bir zehirdir çünkü.Fatih ÇEVİK' Alıntı:bir de yavrular on günlükten fazlayken değiştir biraz hareketlensinler, 20 günlüğe yakın değiştirdiğinde de talaşın içine çok az opigal-5 ve tüylenen yavruların ensesine de bir damla vilmectin-zimec falan gibi parazit ilaçlarından damlat ki yuvada bit istilası olması.
yavrular varken zaten illaki bi madde olmalı yuvanın için talaş ya da mısır granülü falan, dışkıları emmesi ve yavruların ayaklarının kaymaması için şart. ben elimde varsa mısır granülü de kullanıyorum daha temiz talaşa göre ve bit pire olayını da daha aza indiriyor.Abdullah ADEMOĞLU' Alıntı:Talaş içinde yumurtayı rahat çeviremezler diye yumurtalar çıktıktan sonra talaş koyuyorum, sıkıntı olmuyor.