*** Foto Yarışması ***

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Saygı değer ağabeylerim ve kardeşlerim öncelikle herkese gönülden saygı ve selamlarımı sunuyorum.

Site içinde bir yarışma bölümü kurma ile ilgili fikirlerinizi ve düşüncelerinizi merak ediyorum. Sanal ortamda akvaryum ve balık çeşitliliği ile ilgili çok güzel paylaşımlar ve yarışmalar oluyor bizde bunu bu ortamda kurma gibi bir imkanımız olurmu. Sebebine gelince yurt dışında bu noktada da gelinen nokta en üst seviyede , bizde Türkenin dört bir tarafındaki üretici arkadaşları aynı ortamada belki toplayamıyoruz ama sanal ortamda bu işlemi kolay bir sekilde gerçekleştirebiliriz. Yaraşımya kimi üretimhanesiyle katılır kimi kuşlarıyla kimi yeni yapmış olduğu yemlik suluk veya makine vs vs. En azından muhabbet kuşu üreticiliğini profosyonel olarak  birkaç basamak daha yükseltebiliriz. Misal yarışmaya giren kuşların renginden , boyundan ,vucut yapsından gaga kıvrımına kadar herkes bir seyler daha öğrenmiş olur ve daha istikrarlı bir üretim yapma yolunda devam eder. Ve bu yarışmalarda halk oyları ile yarışma 1.-2.-3. gibi şahıslar sitede yayınlanıp daha teşvik edici bir ortam sağlayabiliriz.

Örneğin ;
Muhabbet kuşlarının yarışma katagorisini

Jumbo
İngiliz
Hollanda
Çek
Yerli
Albino
Rainbow            çeşitleri arasında ayırabiliriz.

Üretimhaneleride

Box
Kafes
Salma                diye ayırabiliriz .

Diğer;

Suluk
Yemlik,
Makine
Temizlik              çeşitlendirebilirz.

Yeni üretime başlayacak arkadaşlara hem kuş seçiminde hemde nasıl bir üretimhane kurması noktasında yararlı bilgilerin oluşacağı kanısındayım. Amaç dediğim gibi sadece daha kaliteli bir üretim ortaya çıkması.Türkiyede bu işi canı gönülden yapan ve yapmak isteyen bir çok insan var. Belki birgün  biz dişarıdan kuş getirmek yerine belki biz yurt dışına kuş göndeririz. 
Yalnız bu fikirler içimden geçen fikirler her şey site yönetimine aittir bu noktada genel düşüncelerinizi merak ediyorum sizce böyle bir yapılanma olursa güzel olurmu. Saygı ve selamlarımı yolluyorum.

Gökhan YILMAZ

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILMAZ
Güzel fikirler.
Ben yazın ufak çaplı hobihane kuracağım mesela. Sürekli başkalarının üretimhanelerine bakıp fikir ediniyorum. Box tel kafes vs en pratik ve güzel çözümleri bulmaya çalışıyorum. Bunları yaparken fotoların toplu ve insanların fikirlerini sunacağı bir başlık altında olması güzel ve yararlı olacaktır.
Teşekkürler..

ayhangorguc

Takipçi Üyemiz
Adı
Emir
Soyadı
Demir
Çok Güzel bir Fikir , Oylama içi 5 kişilik hakem heyeti kurulur oy çoğunluğu alan kazanmış sayılır,
hakem heyeti
1- Üretici (salma)
2- Üretici ( box )
3- Pethop ( Malzeme )
4- Petshop ( Kuş)
5- Veteriner

mavigemi

Uzman Üyemiz
Adı
Emrah
Soyadı
MUSAYIN
Kuş güzellik yarışması daha önce sitemizde yapıldı.Güzel bir etkinlik ama düşünceler sadece düşünmeyle kalıyor.Organize eden arkadaşlar 20 kişi yi toplayıp fotolarını alana kadar canları çıkmıştı.Diğer dallarda ki yarışmalar site yönetimine kalmış tabi yapılsa iyi olur.Üretim yapmayı düşünen arkadaşlarada faydası olur.Saygılar.

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Emrah MUSAYIN' Alıntı:
Kuş güzellik yarışması daha önce sitemizde yapıldı.Güzel bir etkinlik ama düşünceler sadece düşünmeyle kalıyor.Organize eden arkadaşlar 20 kişi yi toplayıp fotolarını alana kadar canları çıkmıştı.Diğer dallarda ki yarışmalar site yönetimine kalmış tabi yapılsa iyi olur.Üretim yapmayı düşünen arkadaşlarada faydası olur.Saygılar.
FOtoları isteme gibi bir durum olamayacak program sitye eklenecek resmi katılmak isteyen kişi kendisi ekleyecek her resmin altında puan pusulası olacak üretici arkadaşlarda istediği puanı verecek... tabi bu programın hazırlanması en önemli unsur.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
güzel fikir ama alt yapısını hazırlamak lazım

osmanqokhan

Üyemiz
Adı
Osman GÖkhan
Soyadı
Demircan
yapılırsa guzel olur elımde guzel çekler var  icon_pray

mahmut han

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahmut
Soyadı
Varlı
kesinlikle çok güzel olur. böyle büyük bir sitede olması gereken birşey zaten..

marjinal

Uzman Üyemiz
Adı
Ayhan
Soyadı
AYTEKİN
harika bir fikir bence tebrk ederim..yabancıların kümeslerini örnek alacağımıza kendi insanlarımızın üretimhanelerini örnek alalım ..inşallah yapılır

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Daha önce yapılan yarışmayı Cemal Tanış organize etmişti sanırım...baya başarılı olmuştu. Bu konuyu kendisine iletme şansınız olursa belki yine yarışmayı organize etme konusunda yardımcı olur. Ayrıca yarışma da kuru-kuruya olmaz...ödüller olamsı gerek ve bu ödüller için de sponsorlar gerekiyor. Yarışma organize edilebilirse, ben ödül sponsorlarından biri olmaya hazırım.