şiddetli bi kavgaları yok benim dişi ayrı bi hırçın ve sinirli. kavgadan kastım erkeğin gagasını ısırıyo.Hilmi KURU' Alıntı:yılmaz kardeşim önceki konuları okumadım ama öneri olarak şunları yazabilirim.
dişi alışkın olduğu kafeste baskın keşke aldığın erkeği onun yanına atmak yerine ayrı bir kafeste erkeği bir kaç gün ortama alıştırıp dişiyi erkeğin kafesine atsaydın daha iyi olurdu. Birde şöyle bir şey var dişiler çoğunlukla baskın ve hırçındır illa ki erkeği istemediği zaman yanından uzaklaştıracak bu anlaşamayacakları anlamına gelmez ve her zaman dediğimiz gibi bu iş sabır işi en az 1 ay kadar bekle alışacaklar mı (çok şiddetli kavgalar oluyorsa 1 ay bekleme) sonra ona göre dişiye eş seçtir yada daha uysal bir dişi al.
Tamam saolunHilmi KURU' Alıntı:sorun yok o zmn iyi gözlemle ama şiddetli bir kavga görürsen ayır
sağlun güzel yorumunz için kastettiğiniz bakım mı biraz daha açarmısınız. bide bugün dişinin yanına attım yani yuvalıklıı kafese şimdi o kafesten dişiyi alsam olurmu bide erkekğin kafesin hakimi olması için kaç gün geçmeli ??Yakup ÜNAL' Alıntı:Erkek kuşu aldığınızda ayrı bir kafes de tam bir bakım uygulamak gerekir bu nereden alınmış olduğundan değil her kuşta bu zorunlu olmaktadır. Kuş yıpranmış gibi bu yüzden ayrı bakım şart bunu yeni bir kafes de yaparsanız o sürede erkek kafesin hakimi olacak ve dişiyi yeni kafes ve erkeğin yanına aldığınızda ilişki ve üreme hız kazanacaktır.
Yavru almanız dileği ile fakat sabır çok önemli bazı durumda 2 haftada olur bazı durumda 1 ay yada daha uzun bu kuşa size ve ortama bağlıdır. Bol şanslar.