(fotoğraflı ) yeni erkek

yılmazzz

Takipçi Üyemiz
Adı
YILMAZ
Soyadı
OK
konu açmıştım pet shoptan alınan kuş diye gidip özenle bi kuş seçtim şimdi eski erkeği direk çıkarttım yeni erkeği attım ama dişi çok hırçın davranıyo alışırlarmı ??
yeni aldığım erkek yorumlarınızı bekliyorum birde kızışma durumu ne ? :

Orhan Erdogan

Yeni Üyemiz
Adı
orhan
Soyadı
erdoğan
büyük ihtimal dişi eş olarak kabul etmiyor. tam ustası değilim ustalar cevap vereceklerdir. kolay gelsin hayırlı olsun

hilmi2323

Takipçi Üyemiz
Adı
hilmi
Soyadı
kuru
yılmaz kardeşim önceki konuları okumadım ama öneri olarak şunları yazabilirim.
dişi alışkın olduğu kafeste baskın keşke aldığın erkeği onun yanına atmak yerine ayrı bir kafeste erkeği bir kaç gün ortama alıştırıp dişiyi erkeğin kafesine atsaydın daha iyi olurdu. Birde şöyle bir şey var dişiler çoğunlukla baskın ve hırçındır illa ki erkeği istemediği zaman yanından uzaklaştıracak bu anlaşamayacakları anlamına gelmez ve her zaman dediğimiz gibi bu iş sabır işi en az 1 ay kadar bekle alışacaklar mı (çok şiddetli kavgalar oluyorsa 1 ay bekleme) sonra ona göre dişiye eş seçtir yada daha uysal bir dişi al.

yılmazzz

Takipçi Üyemiz
Adı
YILMAZ
Soyadı
OK
Hilmi KURU' Alıntı:
yılmaz kardeşim önceki konuları okumadım ama öneri olarak şunları yazabilirim.
dişi alışkın olduğu kafeste baskın keşke aldığın erkeği onun yanına atmak yerine ayrı bir kafeste erkeği bir kaç gün ortama alıştırıp dişiyi erkeğin kafesine atsaydın daha iyi olurdu. Birde şöyle bir şey var dişiler çoğunlukla baskın ve hırçındır illa ki erkeği istemediği zaman yanından uzaklaştıracak bu anlaşamayacakları anlamına gelmez ve her zaman dediğimiz gibi bu iş sabır işi en az 1 ay kadar bekle alışacaklar mı (çok şiddetli kavgalar oluyorsa 1 ay bekleme) sonra ona göre dişiye eş seçtir yada daha uysal bir dişi al.
şiddetli bi kavgaları yok benim dişi ayrı bi hırçın ve sinirli. kavgadan kastım erkeğin gagasını ısırıyo.

hilmi2323

Takipçi Üyemiz
Adı
hilmi
Soyadı
kuru
:) sorun yok o zmn iyi gözlemle ama şiddetli bir kavga görürsen ayır

Yakup ÜNAL

Uzman Üyemiz
Adı
Yakup
Soyadı
ÜNAL
Erkek kuşu aldığınızda ayrı bir kafes de tam bir bakım uygulamak gerekir bu nereden alınmış olduğundan değil her kuşta bu zorunlu olmaktadır. Kuş yıpranmış gibi bu yüzden ayrı bakım şart bunu yeni bir kafes de yaparsanız o sürede erkek kafesin hakimi olacak ve dişiyi yeni kafes ve erkeğin yanına aldığınızda ilişki ve üreme hız kazanacaktır.

Yavru almanız dileği ile fakat sabır çok önemli bazı durumda 2 haftada olur bazı durumda 1 ay yada daha uzun bu kuşa size ve ortama bağlıdır. Bol şanslar.

yılmazzz

Takipçi Üyemiz
Adı
YILMAZ
Soyadı
OK
Yakup ÜNAL' Alıntı:
Erkek kuşu aldığınızda ayrı bir kafes de tam bir bakım uygulamak gerekir bu nereden alınmış olduğundan değil her kuşta bu zorunlu olmaktadır. Kuş yıpranmış gibi bu yüzden ayrı bakım şart bunu yeni bir kafes de yaparsanız o sürede erkek kafesin hakimi olacak ve dişiyi yeni kafes ve erkeğin yanına aldığınızda ilişki ve üreme hız kazanacaktır.

Yavru almanız dileği ile fakat sabır çok önemli bazı durumda 2 haftada olur bazı durumda 1 ay yada daha uzun bu kuşa size ve ortama bağlıdır. Bol şanslar.
sağlun güzel yorumunz için kastettiğiniz bakım mı biraz daha açarmısınız. bide bugün dişinin yanına attım yani yuvalıklıı kafese şimdi o kafesten dişiyi alsam olurmu bide  erkekğin kafesin hakimi olması için kaç gün geçmeli ??

Yakup ÜNAL

Uzman Üyemiz
Adı
Yakup
Soyadı
ÜNAL
Bakım dediğim şu aldığınız yer ve sizin bakımınız bir olmaz bu durumlarda 1 hafta gibi sürede ayrı  kafes de yeni kuş tutulur hastalik ( dışkı analizi ) yapılır gerekli vitamin tedavi yada bit ilacı ( her ihtimale karşı ) yapılır. Bunlardan sonra sürüye yada diğer kuşlara katılır. Ama sizin durumunuzda ek olarak kuşun yeni kafes de ayni bakım şeklinde bakılması daha sonra kafesin temizlenmesi ve dişiyide bu kafese eklemeniz söz konusudur.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Öncelikle bilmediğim için önceki erkeği neden çıkardınız? Şimdi dişinin hırçınlığı kafesteki baskınlığından dolayı. Dişiyi kafesten alın yuvalık varsa onu da çıkarın 1 hafta erkek tek dursun. Sonra dişiyi koyun kafese. 1 hafta sonra da yuvalığı takın bakımlarını yapın kolay gelsin. Yeni kuşun renkleri hoşuma gitti. Ancak kendini biraz toplaması lazım petshopta biraz yorulmuş olabilir. Bakımını iyi yaparsanız bir sorun olmaz.