Fransız tüy dökümü hastalığı

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
fransız tüy dökümüne benzemiyor ayrıca fransız tüy dökümünün tedavisi yok

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
kardeş viral bi durum olabilir tüy kökleri kalın ve siyah morumsu mu

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
veterinere götür kardeş o ilaç tavsiye eder ben buradan şunu kullan diyemem ilaç güçlü hayvana zarar gelsin istemem tam teşhis ve tedavi gerikir

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
bu konuyla ilgili siteyi araştırın kuta b vitamini ve biotin eksikliği olabilir, ayrıca dış ve iç parazitten kaynaklıda olabilir

ozgurkuru

Üyemiz
Web sitesi
www.ozgurkuru.net
Adı
Özgür
Soyadı
Kuru
kus yalniz degil parazit olsa bulasma yapmaz miydi? karantinaya alip vitamin destegi vermeye baslamak nasıl olur ilk olarak

ozgurkuru

Üyemiz
Web sitesi
www.ozgurkuru.net
Adı
Özgür
Soyadı
Kuru
bugun yeni düşmüş bi tüy buldum ve ucu kanlıydı, tüy kökünde siyahlık yoktu. sanırım fransız tüy dökümü gibi duruyor. dışkı analizi yaptiracağım netleşir sanırım

ısparta12

Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
demirbaş
Daha once benimde basima gelmisti yeni cikan yavrular yeme dustukten sonra kanat ve kuyruk tuyleri dokuluyordu.kanat dipleri siyah curumus gibi duruyordu.forumdaki arastirmayla sitraks diye beseri bir surup var aylik duzenli kullanmamla sorun çözüldü forumdan arastirirsaniz ayrintilara ulasabilirsiniz

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
kardeş  bu fransız tüy döküm hastalığı değil bit hiç değil eğer öyle olsa diğer kuşta tüy döker ve aynı sonuç olurdu ayrıca bitlenen kuş tüylerini döker diye bi kanunda yok her neyse bu kuşta büyük ihtimal iç parazit sorunu var sen bi veterinere götür buradan ilaç önerisi ile hayvanı zora sokarsın bence kesin tanı kesin sonuç getirir

Bektas Abdurrahman

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Bektas
Soyadı
Abdurrahman
Ahmet TOPRAK' Alıntı:
kardeş  bu fransız tüy döküm hastalığı değil bit hiç değil eğer öyle olsa diğer kuşta tüy döker ve aynı sonuç olurdu ayrıca bitlenen kuş tüylerini döker diye bi kanunda yok her neyse bu kuşta büyük ihtimal iç parazit sorunu var sen bi veterinere götür buradan ilaç önerisi ile hayvanı zora sokarsın bence kesin tanı kesin sonuç getirir
Gelişimini tamamlamış filizde kan olmaz dolayısı ile bit filiz kökünü kemirmez kuşta tüyünü dökemez,bnun kanat kuyruk dökmesinin sebebi gelişen filizleri kemirmiş bit kuşta tüylerini düzenlerken o kemirilmiş kırık tüyleri koparıyor filizin dibi oldugu yerde kaldıgı içinde yeni fiiz çıkmıyor ben bunu yaşadım görüşüm bu.

ozgurkuru

Üyemiz
Web sitesi
www.ozgurkuru.net
Adı
Özgür
Soyadı
Kuru
bugun petshoptan parazit spreyi aldim yemi ve suları cıkartıp kafese 5-6 kez sıktım, bir iki saat sonra yerde siyah tozlar buldum. emin değilim ama sanırım bit gerçekten. ahmet bey birde filizler zaten büyümeden kopuyor.

dört gündür vitamin takviyesi yapıyorum kuşta hareketlenme başladı bugunden itibarende parazit ilaci ile ortamı ilaçlıyorum yarından itibarende kuşlara sirkeli su ile fısfıs yapacağim haftada iki defa.

veteriner konusunda da yakınlarda bi veteriner bulamadım kuşu soğuk havada dışarı cikartmak istemiyorum keza ben bile üşüyorum :)

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
allah sağlık versin kardeşim tez zamanda iyi haberler bekliyorum inşallah

ozgurkuru

Üyemiz
Web sitesi
www.ozgurkuru.net
Adı
Özgür
Soyadı
Kuru
aylardır bu sorunu çözmek için uğraşıyorum. Fakat değişen bir şey olmadı.

Yaptığım çalışmalar kabaca şu şekilde;

* suyuna avivit vitamin
* mama takviyesi
* suyuna elma sirkesi (doğal %100 elma sirkesi) iç parazit şüphesi için
* spreyleme yoluyla tüylerine sirkeli su (dış parazitlenme için)

Her gün düzenli sularını ve yemlerini değiştiriyor olmama rağmen sonuç alamadım. Kuş sürekli kuyruk ve kanat tüylerini kaybediyor.

son resimleri şu şekilde

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
bu hastalığın hala bi parazitten ve bir mantar turunden kaynaklandıgını dusunuyorum ve bu konu uzerinde calısmalarım devam ediyor.

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
bilinen herhangi bir tedavisi olduğunu duymadım benim de başıma gelmişti, bazıları düzeldi bazıları düzelmedi, ne olduğunu bilmediğimiz için kuşa boş yere ilaç vermeyin, bakım yapın, kuşu güçlendirin ve kendi haline bırakın, geçmiş olsun...