Gaga taşı ve kemiğe hiç dokunmuyorlar

Volkan Üşli

Yeni Üyemiz

Yavru almak için yetişkin olsun istedim. Üreticinin söylediğine göre kuşlar 14-15 aylık eş tutmuş bir çift.
Gözleri, tüyleri ve gagaları gayet parlak ve canlı gözüküyordu.
Üretimhanede diğer kafesler yuvalıyken benim aldığım çiftin kafesi yuvalı değildi.
Sebebini sordum üretici '' onları dinlendiriyorum birkaç haftaya yavru alırsın'' dedi.
Bende buna güvenerek kuşları sahiplendim.
Dişinin anüsü erkeğe göre daha geniş büyük duruyor tüy açıklığı daha fazla.
1. Sizce bu bi sorun mu ? Daha önce yumurtladığını mı gösteriyor ?
2. Üreme için yaşlı bir çiftmi ?
3. Gaga taşı ve kemiğe hiç dokunmuyorlar neden ?
4. Türleri nedir ?

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
bana göre .tür olarak yerli, gaga taşı ve kemiğe alışkın olmayabilirler. Satıcının söyledikleri doğruysa yavru alırsın

Volkan Üşli

Yeni Üyemiz
Eyvallah sağolun inşallah doğrudur.
Hayvanlarr birbirine kur yapmıyor hep yanyanalar ancak bi kıpırtı yok şüphe ediyorum yaşlı mı kısır mı diye.
Üretici karanlık bi ortamda tutuyordu eğitmek zor diye düşünüyorum o yüzden yavru alıp onlarla ilgilenmeyi istiyorum bakalım..

salihburakyavas

Takipçi Üyemiz
Eğitmek Artık zor gözüküyor. Ama herşey eğitmek demek değildir. Onlara da iyi davranman lazım. İhtiyaçlarını karşılamalısın. Karanlık Ortam Gibi şeylere anlam veremiyorum. Yapman gereken eğer Çiftlerse Rahatsız etmemek  ve yüksek bir Yerde kendi Hallerine bırakman. Sonrasını onlar hallederler.

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
Kuşlar yeni ortamlarına alışana kadar beklemelisin bence önce kendilerini güvende hissetmeli ve tüm ihtiyaçlarının karşılandığını düşünmeliler... Bunlar olduğunda zaten kuşların üreme güdüsü harekete geçecektir.... Tüm ihtiyaçlarını karşıla ve kendi hallerine bırak
Kolay gelsin...

Volkan Üşli

Yeni Üyemiz
Çok doğru teşekkür ederim değerli görüşleriniz için. Herşey eğitim değil her ne olursa olsun doğasına uygun davranacaktır. Hayvan sevgimi en uygun şekilde karşılamak için seçimim kuştu. Tabi her hobi sever gibi üretmek birkaç yavru görmek isterim. Yeni yavruları görünce onların doğmasına sebep olanlarıda bir kenara bırakmam. Elimden geldiğince bakımına özen gösteriyorum. Yeni bir hobiciyim deneyimlerinizi paylaştınız uygulayacağım.  pray

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
en belirgin neden de havaların sıcak olmasından olabilir, yani bu sıcaklarda kuşlar pek eşleşmeyi akıllarından geçirmiyordur bence. Birde daha evvel yumurtlamamış bir çift ise, bu da tecrubesizlikten kaynaklanabilir...onlara biraz zaman tanıyın. Birde onlara üretim için daha rahat edebilecekleri bir kafes sunarsanız sanırım bununla %90 olası sorunları bertaraf etmiş olursunuz. 45-50 cmlik kafesler üretim için daha uygundur...onları tercih edin.

Gaga taşı ve kemiğe gelince...inanın ihtiyaç duydukları anda bunlardan da faydalanmaya başlayacaklardır.