Gagasına Bakabilir misiniz?

gokcencelik

Uzman Üyemiz

Uploaded with ImageShack.us

Gagası 1 haftadır böyle nedir acaba bu? Bir de gaga rengi biraz soluk yine 1-2 haftadır.

Bilgiler:
1)Kuluçkadan yeni çıktı. Anne bir ara babayı dövdüğü için kuluçkanın son zmanlarında yalnız başına besledi baktı.

2)Kursak mantarı için kursaktan örnek alıp tahlil yapıldı temiz çıktı.

3)Uzun kuyruğunu düşürdüğü için mi yoksa başka bi sebepten mi bilmiyorum fişek gibi uçarken birden kötü uçmaya başladı. Kafesinde tünekten tüneğe uçmak yerine artık tellerden tırmanarak geçiyor ama bazen de dışarı çıkardığımda gayet güzel uçuyor belli olmuyor yani.

4) Yemesi içmesi neşesi normal.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
kavgalarda bu tür yaralanmalar oluyor. ama  çiddi bi durum değil gagalarda  tırnak gibi ağırda olsa o zaman içersinde  aşındıkca yenilenir.

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Teşekkür ederim geçmiş olsun dilekleriniz için. Aslında gagası kavgadan dolayı mı oldu onu bilemiyorum çünkü ancak elime alıp gaga kenarındaki tüylerini üflediğimde görebildim belki o kavga döneminden kalma belki yeni olan bir şey.

Neyse yine de ciddi bir şey değil gibi gözüküyor bana biraz gaga yeniliyor gibi geldi ama bilmiyorum. Mantar vs olsa çoktan kafesteki anneye ve yavrulara da bulaşmış olurdu sanırım.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
yumuşatarak ve nemlendirerek gaganın daha çabuk iyileşmesini sağlar ayrıca gaganın yenilenmesine yardımcı olur iyi araştırın lütfen

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Gökhan YILDIZLI' Alıntı:
yumuşatarak ve nemlendirerek gaganın daha çabuk iyileşmesini sağlar ayrıca gaganın yenilenmesine yardımcı olur iyi araştırın lütfen
Komşumuz veteriner de o söylemişti belki benim aklımda yanlış kaldı, anladım sizin şimdi demek istediğinizi :)

Vazelin süreyim o zaman bugünden itibaren peki yemek yemesini olumsuz etkiler mi?

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Gagasının şuanki durumu bu:

Bu da genel görünüşü:

Gaga oyucu parazit falan mı yoksa gagasını çarpmış biraz kırmış mı?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Ünal YILMAZ' Alıntı:
kavgalarda bu tür yaralanmalar oluyor. ama  çiddi bi durum değil gagalarda  tırnak gibi ağırda olsa o zaman içersinde  aşındıkca yenilenir.
bizim köydeki bir tavuğu yakalamaya çalışırken gagasının ufak bir parçası kırılmıştı. İyileşiyor sıkıntı olmaz.