Garip sesler çıkarıyor ve çok tüy döküyor

cell88

Yeni Üyemiz
Adı
didem
Soyadı
akko
Merhabalar benim mubişim geceleri gaip garip sesler çıkarıyor sanki böyle içinden konuşuyormuş gibi, içinden cik cik diye birşeyler söylüyor ama bir anlam veremedim neden.
Bir de bu aralar çok tüy döküyor. sürekli gagasıyla kendini temizliyor. Normal midir acaba?

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
resim eklerseniz sağlıklı bilgiler elde edebilirsiniz
ama anlattıklarınıza göre kuşunuz tüyde olabilir yani bunun asıl adı "tüy dökümü"dür. her kuş bu dönemden mutlaka geçer ve bu dönemde normalden daha fazla vitamin,proteğn v.b ihtiyaç duyarlar

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
cell88' Alıntı:
geceleri gaip garip sesler çıkarıyor sanki böyle içinden konuşuyormuş gibi, içinden cik cik diye birşeyler söylüyor
    Gaga gıcırdatıyordur..  Bakıcısına Tebrikler; Ancak sağlıklı ve mutlu kuşlar uyurlarken gaga gıcırdatırlar. Ayrıca bir çok kaynakta, Rüya görürlerken de gaga gıcırdattıkları yazılı.. Fakat bunun tüy dökmesiyle ilgisi yoktur.

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Gaga gıcırdatıyordur..  Bakıcısına Tebrikler; Ancak sağlıklı ve mutlu kuşlar uyurlarken gaga gıcırdatırlar. Ayrıca bir çok kaynakta, Rüya görürlerken de gaga gıcırdattıkları yazılı.. Fakat bunun tüy dökmesiyle ilgisi yoktur.
yok yılmaz abi ben gaga gıcırtmasına yorum yapmadım "bu aralar aşırı tüy döküyor" sorusuna yorum yaptım

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    :)  :)  Sevgili Engin kardeşim. Son ilettini çözmek için düşündüm biraz..
    Yorumun/tahminin doğrudur; Tüy değişimindedir..
    Fakat ne mutlu; Tüy değişim dönemindeyken gaga gıcırdatabiliyorsa..

motifcan

Uzman Üyemiz
yılmaz abinin dediği gibi kuşlar mutlu olduğu zaman gagalarını gıcırdatırlar..

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
:) doğru.. :)

Damned1131

Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
çelik
aynı şekilde bir hayvan da bende var ama benim mubişin sorunu biraz daha solunum yolu gibi. hıklama mı denir artık cıklama mı bilmiyorum ama taylan kullanıcam eğer düzelmezse trikomanisis den şüpheleniyorum. aynı şekilde aşırı derecede tüy döküyor. ben düzeltebilirsem mutlaka sana da haber veririm. saygılar.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Damned1131' Alıntı:
aynı şekilde bir hayvan da bende var ama benim mubişin sorunu biraz daha solunum yolu gibi. hıklama mı denir artık cıklama mı bilmiyorum ama taylan kullanıcam eğer düzelmezse trikomanisis den şüpheleniyorum. aynı şekilde aşırı derecede tüy döküyor. ben düzeltebilirsem mutlaka sana da haber veririm. saygılar.
    Sevgili Uğur kardeşim, Yukarıda yazdığın ilaçların muhabbetKuşları için üretici firma tarafından önerilen bir dozajı var mı ?
    Bu öneriyi hangi veterinerden/Uzmandan aldın ?
    Veteriner/Uzman kuşunu muayene etti mi ?
    Konuyu açan arkadaşın kuşunun durumunun, senin kuşunun durumuyla aynı olduğunu kanısına nasıl vardın ?   

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
;) ;) ;)

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
+1