Geceleri tellere tırmanıyorlar

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
İki çift muhabbetimin ikiside hava karardımı tellere çıkıyor kafesin en tepesinde öylece uykusuz kalıyor ve yoruluyorlar. Işığı yakınca bir süre sonra tüneklere inselerde söndürünce yine tellere tımanıyorlar.

Bu durum neden olur ve nasıl önleyebilirim. Bu sebepten kuşlar  uykusuz kalıp bitkin düşüyorlar.

E

elaziz2316

Guest
    Kuşlar kendilerini güvende hissetmedikleri zaman tellere asılarak uyumaya çalışırlar. Demek ki kuşlarınızın bulunduğu ortama henüz alışmamış olabilirler.

Belki de yuvaya alışmaya zorlamakla bu duruma siz sebep olmuş olabilirsiniz.

Kuşlar kendilerini güvende hissedene kadar geceleri tellere çıkmaktan vazgeçmezler.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Ben bir çifti yuvaya zorlamıştım, ancak her iki çiftte aynı davranışı sergiliyorlar. Büyük ihtimalle yerlerine henüz alışamadılar, kuşlar geleli 8-10 gün oldu ve henüz kafesleri üzerine koyacağım bir dolap yaptırmadığım için alçakta duruyorlar, buda olabilir belkide .
Yarın marangoza gidip kafesler için raflı dolap yaptıracğım inş.

geum

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
GENÇ
Benim de ilk kuşlarım yeni aldığımda o şekilde yapıyordu. bir süre sonra ortama alışınca düzelir.

Kara Erbay

Uzman Üyemiz
Kuşlar kortukları zaman yaparlar ne zaman ortama uyum sağlarsa  alışırsa normal hallerine dönerler.

ismail yüce

Uzman Üyemiz
Adı
T C İsmail
Soyadı
YÜCE
Süleyman DERMENLİ' Alıntı:
Benim bildiğimde kuşlar tellerde uyur  :)
Yerine alışamadığından dolayı böyle davranıyorlar..Kendi hallerine bırakın..Kuşlar telde asılı uyumazlar..Tüneklerinde uyurlar...

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
arkadaşım kuşları hiçbir zaman karanlık ortamda bırakmıyorum 9 w lamba var belki daha aşağısıda vardır gece yatmadan mutlaka ışıklı ortam sağla yazık günah telde sabaha kadar asılı kalıyorlar....tabi kuşlarını seviyorsann alkisd

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Sağolun.

Gece lambası yaktım, alışana kadar böyle devam ederim.

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Merhaba,
Yerlerine alışmadan bu hareketleri yapar demiş arkadaşlar.İlave etmek isterimki bazısı bu şekilde uymuyı seviyorlar.Mesela kuşlarımdan biri kafesin üst köelerinden birinde ayaklarını 180 drece açarak uyuyor.Kuş 2 yıldır aynı ortamda...

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
İsmail ODLUYURT' Alıntı:
    Kuşlar kendilerini güvende hissetmedikleri zaman tellere asılarak uyumaya çalışırlar. Demek ki kuşlarınızın bulunduğu ortama henüz alışmamış olabilirler.

Belki de yuvaya alışmaya zorlamakla bu duruma siz sebep olmuş olabilirsiniz.

Kuşlar kendilerini güvende hissedene kadar geceleri tellere çıkmaktan vazgeçmezler.