geciken yumurtalar!

erhankara

Yeni Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kara
Arkadaslar 16 ocakta cikan ilk yavrumla beraber aradan 4 gün geçmesine rağmen açılmayan 5 yumurtadan 1tanesi isik testinde bos ciktigini tespit ettim ve kirdigimda bos cikti. fakat diger 4yumurta dolu oldugunu tespit ettim ve yuvaya geri biraktim. Simdi ustalar geciktigi icin yumurtalari almammi iyi olur, disi kuluckaya devaim ediyor cikan yavruya zarar vermesindende korkuyorum

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Dolu olan yumurtaların zamanını gelmesini bekleyin en son yumurta 22. gününü doldurduğu zaman test edip kırabilirsiniz kesinlikle almayın zamanı gelince dişi düzgün yattıysa çıkar.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Ortam nemsizse son çıkacak olan yumurtalar kolay açılsın diye sudan geçiriliyor diye okudum anladığım kadarı ile canlı ise kımıldıyor suda bende yapmıştım o testi.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Ama okuduğum bir yazıda ilk zamanlar yapmayın son günler yapın diye tavsiye edilmiş canlımı diye test ancak son zamanlarda suya bırakılması nemlensin diye öyle anladım.
Yani 2 amaçla yapılıyor ben kımıldıyormu diye yapmıştım eskiden. Hatta yumurtadan ses bile geldiğini hatırlıyorum. Kırılmadan önce belki çatladıydıda duydum ama gözle görülür çatlak yoktu bilemiyorum emin değilim ama ses duydum kapalı iken. Belki gözle görülmeyen çatlağı vardı bilmiyorum öyle dinleyen duyan oldumu?

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
Bekleyin, eğer boş olan yumurta 2. yumurta ise diğerlerinin bugün yarın çıkması lazım. bazen 1-2 günlük gecikme olur.

erhankara

Yeni Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kara
furkan hocam; yumurtalari birer gun ara ile yumurtladi 1 yavru cikali 4 gun oldu digerlerinde bi farklilik yok fakat isik testi yaptim az once damarlar gorunuyor , birde yumurtalardan dolayi cikan yavruya zarar vermesinden korkuyorum

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
zarar vermez merak etmeyin. birer gün aralı da olsa çıkarken 1-2 gün oynar. sorun yok.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Yumurtaları işaretlememişseniz; 29 Ocağa kadar her biri için umut var.. 

erhankara

Yeni Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kara
Arkadaslar tsk ederim yorumlariniz icin. Yilmaz hocam isaretleme yapmadim, ama yorumlardan anlasilan sabrefip beklemeye dewam etmek gerek. bu arada ilk yavru alisim rabbim herkeze nasip etsin

erhankara

Yeni Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kara
Bugün ikinci yavrum dunyaya geldi, diger 5 gunluk yavru ile aralarinda baya ebat farki var ...

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Erhan KARA.' Alıntı:
Bugün ikinci yavrum dunyaya geldi, diger 5 gunluk yavru ile aralarinda baya ebat farki var ...
gözünüz aydın hayırlısıyla digeleri de çıkar inşallah