geçmeyen sulu dışkı -RESİMLİ (lütfen yardım edin)

advocate

Üyemiz
Adı
Feyza
Soyadı
Gök Güreş
  Merhabalar,
  Kızışma dönemindeki dişi muhabbet kuşumun 7-10 gün önce dışkısı sulu olmaya başladı yani yeşil kısmı düzenli ve beyaz kısmı da biraz var ama sulu, sulu dışkılamaya başladığı dönemlerde kafesin bir köşesinde kağıtları kemirip kendisine köşe açarak fotoğraftaki gibi yatmaya ve kafese dışkılamamaya başladı geceleri hariç ( dışkılayacağı zaman öterek ve farkı şekilde kafes tellerine tırmanarak belli ediyor çıkartıyorum yapıyor snra geri kafese uçuyor)
  2 gün önce avidare kullanmaya başladım, ondan daha önce de limon damlatılmış su,haşlanmış patates (yemiyor),  türk kahveli su (pet shop sahibinin ishal olmadığını sulu dışkıladığını geçici bir şey olduğunu belirterek verdiği tavsiyeyi ölçüye uyarak uyguladım) fakat hala aynı, kaldıkları odada sürekli ufo yanıyor üstelik ev soğuk olmadığı halde.
  Yan yana farklı kafeslerde 2 kuşum var diğeri erkek fakat epey küçük (6-7 aylık) ve on dışkısı normal.ishal problemi olan bu dişi kuş sürekli eziyor ve erkek kuşun o taraklarda bezi yok yani çiftleşme ihtimalleri yok fakat dişi kuşun dışkı deliği büyüdü etrafındaki tüyler döküldü ve çok su içiyor.Üçüncü bir kuş almak gibi bir imkanım yok yani onu çiftleştiremem.
  Neden sulu dışkılıyor? acaba dışkı deliği büyük olduğu ve çok su içtiği için mi? ne yapmalıyım ? Okuduğunuz ve vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler. ( kağıda dışkılamadığı için, bu şekilde fotoğrafını çekmek zorunda kaldığım için sizlerden özür dilerim)

Ekli dosyalar

ugurgenc

Takipçi Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
Genç
Pirinç haşlayıp suyunu soğuduktan sonra suluğuna koyabilirsiniz ve sade kanarya yemi verin.

advocate

Üyemiz
Adı
Feyza
Soyadı
Gök Güreş
Uğur GENÇ' Alıntı:
Pirinç haşlayıp suyunu soğuduktan sonra suluğuna koyabilirsiniz ve sade kanarya yemi verin.
Merhabalar,
    Öncelikle cevap için çok teşekkür ederim.
    Şu an avidare kullanıyorum suyuna katarak, bugün 3. gün. avidareyi keserek suyuna haşlanmış prinç suyu mu eklemeliyim yoksa avidare kullanmayı bitirdikten sonra mı tavsiyenizi uygulamalıyım?
    Sade kanarya yemi derken yalnızca kanarya yemi yiyecekler bir süre şeklinde anladım belirttiğinizi , eğer öyle ise kaç gün kanarya yemi yiyecekler sadece ? yani sadece kanarya yemi yemeleri sıkıntı yaratır mı ?

advocate

Üyemiz
Adı
Feyza
Soyadı
Gök Güreş
Behzat TİĞİZ' Alıntı:
kusların videosunu yuklermisiniz
    Merhabalar,
    Kuşları fotoğraftaki aşamada videoya çekmedim bahsettiğiniz video eğer buysa, yeşil olan dişi kuş telefondan tedirgin olduğu için fotoğrafları da 2 adet ve gizli çekebildim.

ugurgenc

Takipçi Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
Genç
Feyza Gök GÜREŞ' Alıntı:
Merhabalar,
    Öncelikle cevap için çok teşekkür ederim.
    Şu an avidare kullanıyorum suyuna katarak, bugün 3. gün. avidareyi keserek suyuna haşlanmış prinç suyu mu eklemeliyim yoksa avidare kullanmayı bitirdikten sonra mı tavsiyenizi uygulamalıyım?
    Sade kanarya yemi derken yalnızca kanarya yemi yiyecekler bir süre şeklinde anladım belirttiğinizi , eğer öyle ise kaç gün kanarya yemi yiyecekler sadece ? yani sadece kanarya yemi yemeleri sıkıntı yaratır mı ?
İlaç bence sonraki aşamalarda kullanılmalı.Ama siz ilaç tedavisine başlamış olduğundan devam edin. Kanarya yemi ishal kesme özelliği olduğundan sadece kanarya yemini ayrı bir kapta verebilirsiniz eğer yeterli miktarda yemediğini veya diğer yemleri yediğini görürseniz diğer yemi kafesten çıkarın. Bu şekilde 1-2 gün içinde düzelme olması gerekir.

advocate

Üyemiz
Adı
Feyza
Soyadı
Gök Güreş
Uğur GENÇ' Alıntı:
İlaç bence sonraki aşamalarda kullanılmalı.Ama siz ilaç tedavisine başlamış olduğundan devam edin. Kanarya yemi ishal kesme özelliği olduğundan sadece kanarya yemini ayrı bir kapta verebilirsiniz eğer yeterli miktarda yemediğini veya diğer yemleri yediğini görürseniz diğer yemi kafesten çıkarın. Bu şekilde 1-2 gün içinde düzelme olması gerekir.
    Teşekkürler, yarın uygulamaya başlayacağım.
    Son bir soru sorsam?rahatsızlık vermiyorumdur inşallah. Kuş kafesinin köşesindeki kağıtları kaldırıp fotoğraftaki gibi yatmasının sebebi nedir? kafesten nefret eden bir kuştu şimdi kafesten çıkmak istemiyor alttaki dergiyi her eşelediğinde kaldırıp yeni seriyorum bu günde 2-3 kez olabiliyor bazen. Ne kadar sürecek bu ? bu şekilde yatmasının sebebi nedir ? Bir yerde 'kızgınlık yumurtası' gibi birşey okudum, fakat ne olduğunu bilmiyorum, kuşun bu durumu ne zaman düzelecek?

ugurgenc

Takipçi Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
Genç
Feyza Gök GÜREŞ' Alıntı:
    Teşekkürler, yarın uygulamaya başlayacağım.
    Son bir soru sorsam?rahatsızlık vermiyorumdur inşallah. Kuş kafesinin köşesindeki kağıtları kaldırıp fotoğraftaki gibi yatmasının sebebi nedir? kafesten nefret eden bir kuştu şimdi kafesten çıkmak istemiyor alttaki dergiyi her eşelediğinde kaldırıp yeni seriyorum bu günde 2-3 kez olabiliyor bazen. Ne kadar sürecek bu ? bu şekilde yatmasının sebebi nedir ? Bir yerde 'kızgınlık yumurtası' gibi birşey okudum, fakat ne olduğunu bilmiyorum, kuşun bu durumu ne zaman düzelecek?
Kafeste yuvalık var mı acaba.
Kızgınlık yumurtası dişilerin çiftleşme olmadan yaptıkları yumurtadır.Yani boştur.

advocate

Üyemiz
Adı
Feyza
Soyadı
Gök Güreş
Uğur GENÇ' Alıntı:
Kafeste yuvalık var mı acaba.
Kızgınlık yumurtası dişilerin çiftleşme olmadan yaptıkları yumurtadır.Yani boştur.
    Kafeste yuvalık yok, çiftleşme ihtimalleri olmadığı için ( erkek kuş hala yavru yada öyle gibi davranıyor) almadım,  pet shop sahibi '' kızgınlık yumurtası belirtileri bu. Kafesin dibine sürekli ılık su koyun'' demişti. Bilgisine güvenmediğim için yapmadım ama aşağı inmesini engelliyorum elimden geldiğince.Doğru mu yapıyorum ? Yumurtalamasına fırsat vermeli miyim ?

ugurgenc

Takipçi Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
Genç
Feyza Gök GÜREŞ' Alıntı:
    Kafeste yuvalık yok, çiftleşme ihtimalleri olmadığı için ( erkek kuş hala yavru yada öyle gibi davranıyor) almadım,  pet shop sahibi '' kızgınlık yumurtası belirtileri bu. Kafesin dibine sürekli ılık su koyun'' demişti. Bilgisine güvenmediğim için yapmadım ama aşağı inmesini engelliyorum elimden geldiğince.Doğru mu yapıyorum ? Yumurtalamasına fırsat vermeli miyim ?
Yumurtlamasına izin verin. Yuvalık olması daha iyi olur bence.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Kus yumurtlayacak a ilen yuvalik takin yuvaya
Diskilarda normal...

advocate

Üyemiz
Adı
Feyza
Soyadı
Gök Güreş
Mert AYDIN' Alıntı:
Kus yumurtlayacak a ilen yuvalik takin yuvaya
Diskilarda normal...
Merhabalar,
Dışkısı normal dediniz , kanarya yemi almıştım ıvı dışkıyı kontrol altına alması için, kullanmaktan vazgemçmeli miyim ? Acilen yumurtalık alın demişsiniz, birkaç gün içinde yumurtlayacak mı ? kanadı bugün düştü ve sırt kısmında belirginliği bugnü bariz farkettim ilk kez çünkü.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Yo kanarya yenimide verebilirsiniz fazla olmamak kaydi ile
Belirtiler yumurtlama belirtileridir
Yuvalik alip kafese takin..

advocate

Üyemiz
Adı
Feyza
Soyadı
Gök Güreş
Mert AYDIN' Alıntı:
Yo kanarya yenimide verebilirsiniz fazla olmamak kaydi ile
Belirtiler yumurtlama belirtileridir
Yuvalik alip kafese takin..
Çok teşekkür ediyorum yardımlarınız için.