geçtiğimiz pazar günü eminönü kuş pazarını ve pendikteki petshopları gezdim

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
geçtiğimiz pazar günü eminönü kuş pazarını ve pendikteki petshopları gezdim ve kafama uygun yada kafama uysa bütçeme uyan bir albino veya lutino yavru kuş bulamadım ne olmuş anlamıyorum....!

eminönü kuş pazarı tam bir rezillik kalabalık yaşlı teyzeden tutun minik bebekler tıklım tıklım millet birbirini eziyor ne kadar hayvan severiz  acaba oyüzdenmi .....hayvanlar güneşin alnında kafeslerin kimisi dışarda içlerinde hastalıklı bir sürü kuş üstünde kağıt 15 tl yan taraftaki kafes biraz daha iyi hastası az 20 tl içerdekiler 30 dan  60 a kadar yerliler ama çoğunun yüzüne bakılmıyor neden çünkü hayvanların kafeslerinde ne yem var doğru düzgün ne su var suya benzeyen ..

eminönünde sadece 1 yer var adam gibi tertipli gördüğüm temiz gördüğüm kuşları pırıl pırıl damızlık tane 60 tl yavrular 40 tl ama hakkı vardı ötekilere kıyasla ...

pakistan kuşlarını göreceksiniz birbirlerine yumulmuşlar tanesi 25 lira  az dimi tanesini 3-5 liraya aldıklarında düşünün şimdi azmı acaba kaç gün yaşar evetbunları neden yazıyorum ev üretimine üretimhanelerdeki kuşlara petshopçudakilerden ne farkı var aynı kuş işte diyenlere yazıyorum ...

başıma gelen birşey sadece birini anlatayım istiyorum lutino kuş arıyorum ve bir yere girdim pendikte baştan soruyorum lutino varmı abi bak kuşlar orda ne dediğini anlamadım diyor ukalaca ve ben kuşlara bakıyorum fiyatını soruyorum abi ordakilerin hepsi şu kadar diyor aa diyorum lutino var güzelde bişey miş diyorum güzel diyorum ya hemen abi birtek onun fiyatı şukadar diyor ne oldu değere bindi cinsini mutasyonunu bile bilmiyordu arkadaş halbuki  ...eminim yakında lutino ve albinoları ayrı bir yere alıp ayrı fiyat verecektir..

ayrıca dikkatimi çeken kuşların fiyatı pendikte albinodabuldum lutinoda normal de  75-80-82 tl adamın biri 75 den 50 ye düştü yine çok geldi anasını satayım  oha dedim ben evde üretiyorum 30-35 e satamıyorum bir dünya laf yiyorum siz napıyorsunuz diyorum adam normal yerli kuşu ama bu ingiliz  diyor ya  sen evde ne yapıyosunki diyor bende temiz bakıyorum diyorum içtiğim sudan veriyorum elektrik süpürgesi çalıştırıyorum  mamaveriyorum diorum kaç paralık mama veriyorsun diyor ukalaca.... 30 liralık diyorum ama diorum mamaının yanında ek gıdalarada kattıklarımda bir 30 daha veriyorum diorum 30 liralık mamadan ne olacakki dior oysa kendisi hiç kullanmıyor bunları dior hiç ellemiceksin yuvakıklarını açmıcaksın dior evet adam yuvalıklarını hiç açmıyor pislikten kuş çıkıyor işte 80 diyor fiyatı  ben diyorum kuşlarımın yumurtasını alırım kontrol ederim yerine geri koyarım yavrularımı alır severim yuvaya geri koyarım hepsi benim kokumuda bilir yavrulara yumurtalarada bişey yapmaz diyorum adam sen bu işi bilemezsin diyor ama kendisi 50 yaşında atıp tutuyor arkadaş o gün artık soğumaya başladım valla hi ya bune emeklerimiz hiçe gidiyor arkadaşlar

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
bu sitede petshopçu abilerimiz kardeşlerimiz var çok efendi saygıdeğer işini bilen onları kastedmiyorum tabiikide ben petshop açmış ama ne sattığını bilmeyen sadece onları para olarak gören insanlara yanlış bilgiler veren karşısındakileri küçümseyen ukala petshopçulardan bahsediyorum o suluklardaki suyu onlara içireceksin aslında bakalım ne oluyor ...!

varminator

Uzman Üyemiz
Adı
Selçuk
Soyadı
YILMAZ
Aynen katılıyorum kardeşim. Lütfen herkes herkesin emeğine saygı duysun.(Ortada bir emek sözkonusuysa)

akifsagay

Takipçi Üyemiz
Adı
Akif
Soyadı
SAĞAY
Cihan abi sen istanbulda öylesin biz balıkesirde napalım _? Allahtan üretici abilerle tanıştım yoksa petshopa gidip girmezsin bile balıkesirde.Petshopta 50 liraya damızlık kuslar var gagalarının yarısı yok. üretici abilerin kuşları gördükten sonra kendi kuşlarıma verdiğim paraya acıdım şimdi üretici abilerimin peşinden ayrılmıyorum :D:D Yanlış anlaşılmasın her petshop kuşu öyledir demiyorum ....

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Cihan yerden göğe kadar haklısın işi seven yada işini bilenlerden bahsediyorsun ama eminönünde onu bulman çok zor olsada eminönünde olmuyor o adamlar kuşlardan bahsetmişsin ama sadece kuşlar değil bütün hayvanların hali harap senin 2 kuş koyduğun kafese adam 30 yane koyuyor hiçbirinin önünde yem su bulamazsın açlıktan susuzluktan hepsi bayılmış ama umursamıyorlar çünkü sattığı kuş verdiği fireyi hesaba katıp ona göre satış yapıyorlar ve parada kazanıyorlar Ayrıca senin bakım programınıda herkesin yaptığını zannetme ver yemi suyu eş olursa ne ala olmazsa sat gitsin mantık bu. Bu olaylar seni soğutmasın doğru bildiğin yoldan devam

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Dotsum maalesef bir çok yerde aynı sorun var. Mesala Gaziantepte suriye kuşunu 5-8 tl arası alıyorlar bir kısmı telef oluyor. Sen taş gibi kuşlarını götürüyorsun suriye kuşuyla karşılaştırır fiyat kırma çabasına giriyorlar....Ne yapsak yapalım engelleyemeyiz bunları ama azaltmak elimizde. Biz kaliteli kuşlar çıkarttıkça bu tür insanlar yok olur.

Ben çocukken eminönünden 1 haftada 8 kuş aldım hepside öldü... Tabi insanın gözü açılıyor ondan sonra uğramadım bile. Bana en fazla 8 kuş sattılar... Papaz herzaman pilav yemez.

İsmet inönünün kıymetli bir lafı var; Bir ülkede namuslular en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır...

Cesur olmalıyız dostum...

karaganda

Takipçi Üyemiz
Adı
Kazım
Soyadı
aslan
geçen hafta jumbo kırığı yada jumbo varmı dedim petshop sahibi bi tanıdıkta var getirteyim dedi hemen bekledim geldi kuşlar normal yerli bana jumbo diye satmaya çalıştı  :-X

caropa

Takipçi Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
ak
Aynen bende katılıyorum.. İstanbul da ne yazıkki dürüst petshoplar çok çok az. Geneli tamamen işin ticari kısmına bakıyor ve geneli kuşlardan hiç anlamıyor. Adamlar biraz iri boyda olan yerli kuşları jumbo diye satmaya çalışıyorlar, kuşlar hakkında yalan yanlış bilgiler veriyorlar. Siz doğrusunu söylediğinizdede hayır o öyle değil diye inatlaşıyorlar :) Trajikomik bir durum güler misin ağlar mısın. Bazen diyorum kendi kendime işin tamamen ticari boyutuna bakıyorlar ama benimle iddalaşan satıcıların toptan aldıkları malları ben perakende daha ucuza alıyorum :)

Kuş alım satımındada en güzeli (eğer ticari amaç yoksa) üreticiden alıp, üreticiye satmak.

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
Cihan AYTAN' Alıntı:
geçtiğimiz pazar günü eminönü kuş pazarını ve pendikteki petshopları gezdim ve kafama uygun yada kafama uysa bütçeme uyan bir albino veya lutino yavru kuş bulamadım ne olmuş anlamıyorum....!

eminönü kuş pazarı tam bir rezillik kalabalık yaşlı teyzeden tutun minik bebekler tıklım tıklım millet birbirini eziyor ne kadar hayvan severiz  acaba oyüzdenmi .....hayvanlar güneşin alnında kafeslerin kimisi dışarda içlerinde hastalıklı bir sürü kuş üstünde kağıt 15 tl yan taraftaki kafes biraz daha iyi hastası az 20 tl içerdekiler 30 dan  60 a kadar yerliler ama çoğunun yüzüne bakılmıyor neden çünkü hayvanların kafeslerinde ne yem var doğru düzgün ne su var suya benzeyen ..

eminönünde sadece 1 yer var adam gibi tertipli gördüğüm temiz gördüğüm kuşları pırıl pırıl damızlık tane 60 tl yavrular 40 tl ama hakkı vardı ötekilere kıyasla ...

pakistan kuşlarını göreceksiniz birbirlerine yumulmuşlar tanesi 25 lira  az dimi tanesini 3-5 liraya aldıklarında düşünün şimdi azmı acaba kaç gün yaşar evetbunları neden yazıyorum ev üretimine üretimhanelerdeki kuşlara petshopçudakilerden ne farkı var aynı kuş işte diyenlere yazıyorum ...

başıma gelen birşey sadece birini anlatayım istiyorum lutino kuş arıyorum ve bir yere girdim pendikte baştan soruyorum lutino varmı abi bak kuşlar orda ne dediğini anlamadım diyor ukalaca ve ben kuşlara bakıyorum fiyatını soruyorum abi ordakilerin hepsi şu kadar diyor aa diyorum lutino var güzelde bişey miş diyorum güzel diyorum ya hemen abi birtek onun fiyatı şukadar diyor ne oldu değere bindi cinsini mutasyonunu bile bilmiyordu arkadaş halbuki  ...eminim yakında lutino ve albinoları ayrı bir yere alıp ayrı fiyat verecektir..

ayrıca dikkatimi çeken kuşların fiyatı pendikte albinodabuldum lutinoda normal de  75-80-82 tl adamın biri 75 den 50 ye düştü yine çok geldi anasını satayım  oha dedim ben evde üretiyorum 30-35 e satamıyorum bir dünya laf yiyorum siz napıyorsunuz diyorum adam normal yerli kuşu ama bu ingiliz  diyor ya  sen evde ne yapıyosunki diyor bende temiz bakıyorum diyorum içtiğim sudan veriyorum elektrik süpürgesi çalıştırıyorum  mamaveriyorum diorum kaç paralık mama veriyorsun diyor ukalaca.... 30 liralık diyorum ama diorum mamaının yanında ek gıdalarada kattıklarımda bir 30 daha veriyorum diorum 30 liralık mamadan ne olacakki dior oysa kendisi hiç kullanmıyor bunları dior hiç ellemiceksin yuvakıklarını açmıcaksın dior evet adam yuvalıklarını hiç açmıyor pislikten kuş çıkıyor işte 80 diyor fiyatı  ben diyorum kuşlarımın yumurtasını alırım kontrol ederim yerine geri koyarım yavrularımı alır severim yuvaya geri koyarım hepsi benim kokumuda bilir yavrulara yumurtalarada bişey yapmaz diyorum adam sen bu işi bilemezsin diyor ama kendisi 50 yaşında atıp tutuyor arkadaş o gün artık soğumaya başladım valla hi ya bune emeklerimiz hiçe gidiyor arkadaşlar
+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
Cihan abi o kadar haklısın ki, o bahsettiğin adamlara karşı ağzımdan öyle laflar çıkacakki çıkartamıyorum efendiliğimi bozmayayım diye siz anllayın artık. Adamların yaptığı aslında yasak dışarda hayvan satışı yasal değil bunu bırakalım karşısındakinin ustalığını hiçe sayarak ukala ukala konuşup hiç emek vermeden bir kuşa o kadar paha biçmesi ve birde akıl vermesi insanı çıldırtıyor gerçekten.

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Asel ÖZTEKİN' Alıntı:
Cihan abi o kadar haklısın ki, o bahsettiğin adamlara karşı ağzımdan öyle laflar çıkacakki çıkartamıyorum efendiliğimi bozmayayım diye siz anllayın artık. Adamların yaptığı aslında yasak dışarda hayvan satışı yasal değil bunu bırakalım karşısındakinin ustalığını hiçe sayarak ukala ukala konuşup hiç emek vermeden bir kuşa o kadar paha biçmesi ve birde akıl vermesi insanı çıldırtıyor gerçekten.
aynen kafayı yiyecek gibi oluyorum sinirden ama efendiliğimizden cevap vermiyoruz sen diyor benim dükkandaki verdiğim fiyatı verirsen tabi diyor satamazsın ben 30-35 zor satıyorum diyorum adam 45den başlıyor 80 lere aynı irilikteki kuşa birde diyorki aynı fiyatı veriyorsun 30-35 le 45-80 rakamı aynıymış onuda yeni öğreniyorum birde bana diyorki bana gelişi 17,5 tlye alıyorum diyor kendinden emin bir şekilde ve halen konuşuyor moralim çok bozuldu yaa....

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
cihan kardeşim zaten öyle olur o işler beğendiğin kuş bi anda zümrüdü anka oluverir
İstanbulu pek bilmem ama konya da bir çok petshop aynı
adam bi dişi bi erkek koymuş çift diye satıyor
adama lutino diyorum adam bana parçalı sarı renk veriyor
Konyada olan arkadaşlar için diyorum zaferde Merkez bankasının arkasında- İplikci camiinin karşısına Akdeniz Petshop var Mehmet abi adamda herşey 10 numara şiddetle tavsiye ederim.

LÜTFEN OKUYUNUZ
+ bi anektod eklemek istiyorum bu suriye kuşları varya bunların işleyişi şöyle 500 dolar veriyorsun ve bir mağara kapatıyorsun ne kadar yavru çıkarsa artık ki zaten 80-100 çift arasında kuş salıyorlar toplamda ortalama 550-600 yavru çıkıyor  TL olarak 850+ 350 de nakliye = 1200  tl / 550  = 2.18 tl alışı oluyor durumun vehametinin bilmem farkındamısınız.

caropa

Takipçi Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
ak
Ömer ADAM' Alıntı:
LÜTFEN OKUYUNUZ
+ bi anektod eklemek istiyorum bu suriye kuşları varya bunların işleyişi şöyle 500 dolar veriyorsun ve bir mağara kapatıyorsun ne kadar yavru çıkarsa artık ki zaten 80-100 çift arasında kuş salıyorlar toplamda ortalama 550-600 yavru çıkıyor  TL olarak 850+ 350 de nakliye = 1200  tl / 550  = 2.18 tl alışı oluyor durumun vehametinin bilmem farkındamısınız.
Bunuda öğrenmiş olduk, paylaşım için teşekkürler.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
doğruyu bilmez isek yanlışı zaten farkedemeyiz  bizlerde o yüzden varız ve inadına var olacağız sözüm ona pet şopçu adı altında vatandaş damızlığa 60 istiyor çıkan yavruya 12 veriyor biz keriziz ya bende aynen abi be çok doğru diyorsun öyle bir sabi bulda beraber sevelim deyince adama neredeyse ambulans çağıracak kadar oldum doğanın kanunu bu iyi kötü ıslak kuru soğuk sıccak ama iyiler oldukça çoğalacağız ve onlarda birgün farkı farkedecekler selamlar